Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:48
    Witam,

wielokrotnie porzuszany na forum byl watek Magazynu Wino. Nie mniej jednak na
    polskim rynku fukncjonuje rownie 'Swiat Win'. Czy ktokolwiek z forumowiczow
    czyta/czytal i moglby podzielic sie opinia?

Mi osobiscie ten magazyn nie lezy.

Pzdr,
    KuFeL
    Obserwuj wątek
      • Gość: docg jaki Swiat Win? IP: 212.160.147.* 13.06.05, 12:37
        gdzie Ty to widziałeś? bo ja nie znam
        • 2444grzesio Re: jaki Swiat Win? 13.06.05, 13:00
          www.swiatwin.pl - niestety wg mnie nie ma żadnego porównania z "Magazynem
          Wino" - wygląda jak wydawnictwo reklamowe dużych importerów czesto niestety win
          supermarketowych. Może to tylko moje wrażenie?
      • holita Re: Swiat Win 13.06.05, 13:31
        Czytalam wielokrotnie, z racji tego, iz jest to magazyn, ktory regularnie
        trafia "do branzy". Z poziomem bywa roznie, raz lepiej, raz gorzej, ale ogolnie
        jest bardzo slabo (zwykle znajduje 1, maksymalnie 2 w miare interesujace
        artykuly).
        Najlepiej widac to w momencie przyznawania corocznych nagrod ("Zlote Grona" czy
        cos takiego). W kategorii "najlepsze wino" zwycieza wtedy Cin-Cin, albo cos w
        tym stylu. W kategorii "wino musujace" nagrode dostaje, rzecz jasna, Dorato
        (oczywiscie troche koloryzuje, ale poziom tych nagrod mniej wiecej tak
        wyglada). To chyba wystarczy z komentarz, prawda?
        • Gość: docg nie żebym się czepiał, ale... IP: 212.160.147.* 13.06.05, 15:02
          cin-cin startuje w konkursach w kategorii "aromatyzowane wyroby winiarskie":
          www.sitspoz.home.pl/krwim/13konkurswin_wyniki.html
          tak przy okazji: co to jest "Black Doctor"???
          pozdrawiam
          • bartek94 Re: nie żebym się czepiał, ale... 13.06.05, 17:28
            To sa wlasciwie prawdziwe arcydziela sztuki winiarskiej ciekawy jestem ile by
            dostaly wg WS ?:)
            pozdrawiam
            bart
      • pawelpp Re: Swiat Win 13.06.05, 22:38
        Czasopismo ma charakter przede wszystkim handlowy, ale nie tylko. Zdarzają się
        ciekawe artykuły dla amatorów win niezwiązanych z handlem. Jest ono dostępne w
        nielicznych sklepach winiarskich i w prenumeracie. Kiedyś prenumerowałem przez
        rok. Magazyn Wino jest oczywiście lepszy.
        • speedygonzales Re: Swiat Win 14.06.05, 08:47
          Samo porównanie obu czasopism wydaje mi się nie na miejscu. MW choć mało
          rozpowszechniony, z wieloma blędami merytoryczno stylistycznymi jest lektórą
          dla pasjonatów, ŚW niestety bardziej mi przypomina gazetkę reklamową z makro z
          troszkę szerszymi opisami produktów.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka