Gość: Przemkeo Re: Dobre wina z Nowego Świata IP: 193.111.22.* 08.09.05, 15:31 Sunrise Merlot(ok 30zł) oraz Marques de Casa Concha CS z Concha Y Toro(ok.50zł) Hoppe Guelbenzu CS-Carmanere (ok. 60zł)to z Chile i może proste wino z Argentyny Fuzion Tempranillo Malbec Santa Julia ( ok 20zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Dobre wina z Nowego Świata IP: *.acn.waw.pl 23.10.05, 00:34 prosze, tylko nie santa julia... porażka.. co do win z NS - skoro już się wypowiadam - to zajrzyj na stronę www.wineria.pl polecam finca la linda malbec - argentyna w gębie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Dobre wina z Nowego Świata IP: *.ipartners.pl 08.09.05, 15:40 Mi bardzo smakuje Pinot Noir z Casillero del Diablo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lus Re: Dobre wina z Nowego Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 15:57 Pinotage - szczep z Rpa. Niezwykle ciekawy i obiecujący...ale przede wszystkim Constancia z Rpa - to winnica jak złoto! Ja tam byłem i super wino piłem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Dobre wina z Nowego Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 16:16 Wspaniałe białe Sauvignon Blanc rocznik 2004 firmowane przez Casas del Bosque importowane przez Vin de Siecle. Można sie zakochać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Dobre wina z Nowego Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 17:06 Sauvignon Blanc Montana,(Nowa Zelandia) ok 8 EUR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sopel Re: Dobre wina z Nowego Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 18:43 Four Rivers z Chile ,troche małej przyjemnosci za 25 złociszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anielka skoro tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 20:29 Badger's creek, wspaniałe pachnące winko o dużej mocy i głębokiej barwie, ok. 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: skoro tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:05 to ja dorzucę Penfold's Rawson's Retreat riesling 2004, białe wytrawne wino z australii, o cytrusowym bukiecie, lekkie, orzeźwiające - w sam raz na koniec lata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan józef tak, tak!!! IP: *.echostar.pl 11.09.05, 23:39 w makro za 22 cośtam; shiraz-cabernet, bardzo przyjemne zaskoczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chablis27 Re: Dobre wina z Nowego Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 11:17 Santa Andrea CS i Merlot, Vina Francisco de Aguire, po ok. 50pln Odpowiedz Link Zgłoś
docg nowa rzecz 21.09.05, 22:12 Casa Porta Cabernet Sauvignon, Vina Porta, Chile. Prosty, chilijski cabernecik (chociaż w ciemno pewnie bym nie zgadł ;-), w stylu podobne do Gato Negro z tym, że chyba lepsze. Cena: 11,99!!! Pomyłka, albo co? Do tej pory takich win poniżej 20 zł nie było. Żeby nie było tak słodko, zacytuję opis z kontretykiety: "Klasyczny ekspresyjny Cabernet wyselekcjonowany w winnicach Central Valley w Chile. Bogate aromatyczne wino o posmaku truskawek i malin (rzeczywiście, klasyczny CS - przyp. mój ;-) ). Pełna budowa z delikatnymi taninami, długim zakończeniem i waniliową nutą. Komponować z czerwonym mięsem w przyprawach i serami" Jest jeszcze merlot, cena jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: Dobre wina z Nowego Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 18:27 Porta Select Reserve Cabernet Sauvignon z Chile. Ok. 50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
honnetehome Re: Dobre wina z Nowego Świata 04.01.06, 18:57 casilerro del diablo , mieszanka caberneta z shirazem, bardzo polecam chilijskie wina!! są rewelacyjnie, zwlaszcza to, cena to ok.35zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: Dobre wina z Nowego Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:53 honnetehome napisała: > casilerro del diablo , mieszanka caberneta z shirazem... Odpowiedz Link Zgłoś
spol Re: Dobre wina z Nowego Świata 02.03.06, 10:28 Mam nadzieję, że tak właśnie powstają "dobre wina z Nowego Świata" :-) wiadomosci.onet.pl/4333,8,0,pokaz.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś