Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KIELISZEK MAGNUM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:33
    Witam! czy mozecie mi pomóc poszukuje kieliszka MAGNUM -ponoc znany na rynku
    duży za przystepną cenę. Z góry dziekuę za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • Gość: rural Re: KIELISZEK MAGNUM IP: 213.134.140.* 27.09.05, 16:37
        Może tu, gdzie handlują kieliszkami firmy Schott:

"POD FILARAMI"
        EXPORT - IMPORT
        HURTOWNIA ARTYKUŁÓW PRZEMYSŁOWYCH

02-776 Warszawa ul. Malinowskiego 5
        tel./fax 643-12-66, tel. 643-28-28, 641-82-44

E-mail:
         biuro@podfilarami.pl
        dyrekcja@podfilarami.pl
      • docg chyba KARABIN MAGNUM? 27.09.05, 16:40
        a może masz na myśli Schott One For All Magnum?
        • Gość: Jagoda Re: chyba KARABIN MAGNUM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:46
          Znam to tylko ze słyszenia to może być to
          • Gość: docg no ale po co Ci taki kieliszek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:33
            napisz w jakim mieście chcesz go kupić, będzie łatwiej
        • Gość: Marek nie ma czegoś takiego jak KARABIN MAGNUM IP: 83.143.162.* 27.09.05, 16:49
          • giorgio_primo Nie ma? :-( Tak z ciekawości... O.T. 27.09.05, 17:01
            A takie modele jak na prykład te:

.416 Remington Magnum Sauer
            .300 Winchester Magnum Mauser
            .300 Winchester Magnum Ceska Zbrojovka
            .300 Winchester Magnum Walther WA 2000

Chyba wciąż je produkują i są karabinami?
            • docg jestem pełen podziwu... (O/T) 27.09.05, 17:09
              ja znam karabin magnum tylko z gier komputerowych. rozpiernicza wszystko.
              byłaby wielka szkoda, gdyby w rzeczywistości go nie było :-)
              • giorgio_primo Re: jestem pełen podziwu... (O/T) 27.09.05, 17:17
                docg napisał:

> ja znam karabin magnum tylko z gier komputerowych. rozpiernicza wszystko.
                > byłaby wielka szkoda, gdyby w rzeczywistości go nie było :-)

Jak coś byś potrzebował o naprawdę dużej sile rażenia to polecem:

ArmaLite AR-30 .338 Lapua Magnum lub Steyr 14.5 mm AMR

;-)))
                • docg Re: jestem pełen podziwu... (O/T) 27.09.05, 17:26
                  giorgio_primo napisał:
                  > ArmaLite AR-30 .338 Lapua Magnum lub Steyr 14.5 mm AMR

• paero123 Re: jestem pełen podziwu... (O/T) 27.09.05, 18:34
                    Giorgio sie szkoli na wypadek odwiedzin przedstawicieli MW (i nie chodzi o
                    Magazyn Wino) w ramach wdzięcznosci RG za doping wyborczy ;-)
                    Giorgio, ale oni chyba nie uzywaja karabinow poki co...
                    • giorgio_primo Re: jestem pełen podziwu... (O/T) 27.09.05, 18:42
                      MW mnie mogą "cmoknąć w pompę" i "skoczyć obiema nogami na puklerz".

Wątpię czy by się odważyli. ;-)))
                      • Gość: paero123 Re: jestem pełen podziwu... (O/T) IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 27.09.05, 18:54
                        Pewnie nie ale gdyby chcieli zrobic pokojową "blokadę" przed Twoim miejscem
                        pracy, rasowym wyglądem skutecznie odwodząc mniej zdesperowanych winopijcow od
                        przeciskania się przez ich umięsnione ciala :-))) w celu wizytacji zasobow ETB?
                        • giorgio_primo Re: jestem pełen podziwu... (O/T) 27.09.05, 19:53
                          Skoro mnie się nie boją, to MW im nie straszne! ;-)))
                      • Gość: saltimbocca Re: jestem pełen podziwu... (O/T) IP: 213.25.164.* 28.09.05, 07:47
                        pamiętacie scenę ze sklepu w Blues Brothers, gdzie - zdaje się - Ray Charles
                        strzela do chłopaka usiłującego ukraść gitarę? Ciekawe skąd Giorgio ma taką
                        wiedzę o karabinach Magnum?:).... tak na wszelki wypadek radziłbym unikać u
                        Niego sięgania bez pytania po butelkę z winem:) Pozdrawiam
            • Gość: Marek Re: Nie ma? :-( Tak z ciekawości... O.T. IP: 83.143.162.* 27.09.05, 18:02
              Magnum to nie typ karabinu ani nawet pistoletu ale typ POCISKU jaki jest
              używany w karabinie, pistolecie czy rewolwerze.
              giorgio jak chcesz pisać o czymś to najpierw poczytaj coś na ten temat
              • giorgio_primo Re: Nie ma? :-( Tak z ciekawości... O.T. 27.09.05, 18:22
                eeee... nie będę czytał, bo mnie to wogóle nie kręci. ;-)

Wiem tylko jedno na 100%: jeśli firma produkująca KARABINY produkuje w tym
                samym modelu dwa różne kalibry a jeden z nich jest przystosowany do amunicji
                typu magnum, to wtedy prawie zawsze oznacza taki KARABIN słowem "magnum" obok
                nazwy modelu. W tym sensie dla mnie jest to "karabin magnum" skoro na przykład
                Walter WA-2000 występuje z oznaczeniami " WA-2000 .308 Winchester" oraz "WA-
                2000 .300 Winchester Magnum". Tak sobie myślę, że to zrozumiałe, że ten drugi
                będzie zwany zwykle "magnum"...

Temat mało ciekawy chyba... jakiś taki morderczy.;-)
      • kwiatek_leona Re: KIELISZEK MAGNUM 27.09.05, 18:19
        Albo wysylkowo przez internet:

www.wina.pl/accessories.php?accessories_id=44&order=5&word=&cat=2&marka=&od=0&

• paero123 Re: KIELISZEK MAGNUM 27.09.05, 18:23
          Albo jakbys chcial to moge Ci kupic w Bstoku za 122 zł/4 szt i przywiezc do
          Wwy. Transport gratis :-)
      • Gość: juancruz Re: KIELISZEK MAGNUM IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 29.09.05, 10:34
        mam te kieliszki - polecam!

w W-wie mozna je kupic przy Pl. Grzybowskim - nie znam miejsca, bo kolega mi
        tam kupil

zaplacil 110 PLN za 4 sztuki

JC
        • marzusia100 Re: KIELISZEK MAGNUM 29.09.05, 12:13
          Pewnie w sklepie z winami, chyba nazywa się Vinoteque, ale głowy nie dam. Na
          placu od razu rzuca się w oczy jest na samym rogu, jak pzrejeżdża się z
          Królewskiej na Jana Pawła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka