Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Torreon de Paredes

IP: proxy / 149.156.22.* 10.10.02, 12:50
    Może było coś o tych winach, w każdym razie jestem ciekaw Waszych opinii

Tu jest link: www.wina.restauracje.com/tdp.php3

Sprowadza to Pan Zasada

Trochę jak zwykle radosnej tffurczości w opisach typu "Rok 2000 był
    szczególny dla białych gron, z chłodnym klimatem i wyjątkowymi deszczami,
    przyniósł to świeże wino ze stosunkowo niską zawartością alkoholu." - znaczy
    się wino nie do picia ;):)/ , ale nie czepiam się.

Pił może to ktoś?

Amsterdam

Obserwuj wątek
      • Gość: docg nie piłem, ale czytałem... IP: 212.160.147.* 11.10.02, 09:00
        przejrzałem pobieżnie tą witrynę... po przeczytaniu, że CS reserve 1997 "dobrze
        dojrzewa na leżąco" odechciało mi się czytać dalej. Może pan Zasada powinien
        jednak skupić się na tym, co potrafi?
        pozdrawiam
        • Gość: Joe_Stru Do docg , off topic IP: gil:* / 192.168.0.* 11.10.02, 09:06
          Docg , a może Ty za dużo czytasz , a za mało chodzisz po "degustacjach" co?
          Albo jestes facetem w jasnym płaszczu z czarną żoną , albo pretensjonalnym
          gościem , który wczoraj kosztowne wino nazwał tanim , i stwierdził że 1996 to
          zły rocznik w Piemoncie , albo też panem w skórzanej kórtce , co wpadł na
          minutę i wypadł. Albo nie jesteś zadnym z nich i nie przyszedłeś. No , to jak
          jest?:)))pzdr.
          • giorgio_primo Re: Do docg i Joe_ , off topic 11.10.02, 09:18
            O Mamo!!! To Wy sie tam jeszcze nie spotkaliscie w tym Wrocku??? Po lekturze
            forum Panaowcy, to juz sadzilem, ze zrobiliscie juz ta "randke w ciemno")))

Joe, dostales poczte ode mnie?
            • Gość: Joe_Stru Do GP_ , off topic IP: gil:* / 192.168.0.* 11.10.02, 09:31
              Z docg jeszcze się nie udało , stąd moje delikatne wyrzuty:))
              mam pocztę , wchodzę w to , dziś w ciągu dnia odpowiem Ci na skrzynkę , pzdr.
              • giorgio_primo Re: Do GP_ , off topic 11.10.02, 09:33
                nie ma pospiechu))) tak pytam.
          • Gość: docg Re: Do Joe, quite off topic IP: 212.160.147.* 11.10.02, 09:49
            Gość portalu: Joe_Stru napisał(a):

> Docg , a może Ty za dużo czytasz , a za mało chodzisz po "degustacjach" co?
            > Albo jestes facetem w jasnym płaszczu z czarną żoną , albo pretensjonalnym
            > gościem , który wczoraj kosztowne wino nazwał tanim , i stwierdził że 1996 to
            > zły rocznik w Piemoncie , albo też panem w skórzanej kórtce , co wpadł na
            > minutę i wypadł. Albo nie jesteś zadnym z nich i nie przyszedłeś. No , to jak
            > jest?:)))pzdr.
            prawda jest prozaiczna, aż mi głupio... po prostu nie przyszedłem, bo miałem
            wyjazd służbowy (dlatego wiedziałem, że 15.00 jest nierealna), i na 19.00 też
            nie zdążyłem. Może to i dobrze, bo, jak widzę, uniknąłem zasadzki :))) Zawsze
            twierdzę, że najważniejsza jest czujność rewolucyjna. BTW: ta "czarna żona" to
            Murzynka???
            przy okazji, bo jestem pod wrażeniem, a nie chcę otwierać cenowo -
            supermarketowego wątku: zahaczyłem wczoraj o NRD, zdązyłem tylko wpaść do
            jakiegoś dużego sklepu na przedmieściach Gorlitz i porwać z półki parę
            flaszek:portugalskie z apelacją DAO, 3,06 Euro; Mezzacorona (niezły producent
            masówki z Trentino) Pinot Grigio 4,09 Euro; 35 Paralello Primitivo di Manduria
            3,59 Euro i jakieś Bordeaux za 5 Euro. Z "droższych" był skręcający liść Gallo
            za 7 Euro, santa cristina za 5,60... muszę zapytać kogoś, kto dłużej żyje ode
            mnie, czy to na pewno my wygraliśmy wojnę???
            pozdrawiam
            p.s. dzisiaj wpadnę specjalnie żeby się ujawnić. hasło: "czy macie Państwo
            sophię Merlot z Russe?" odzew: jest, ale tylko rocznik 2001 w magnum" :))))
            • giorgio_primo MezzaCorona 11.10.02, 09:53
              Jak bedziesz mial okazje, to sprobuj Teroldego Rotaliano Riserva od nich...
              Bardzo ciekawe wino. Uwazam, ze ich najlepsze.

pzdr
              • Gość: docg Re: MezzaCorona w wersji riserva? IP: 212.160.147.* 11.10.02, 10:05
                giorgio_primo napisał:

> Jak bedziesz mial okazje, to sprobuj Teroldego Rotaliano Riserva od nich...
                > Bardzo ciekawe wino. Uwazam, ze ich najlepsze.
                >
                > pzdr
                >
                • giorgio_primo Re: MezzaCorona w wersji riserva? 11.10.02, 10:13
                  Ano jest taka... pilem '97 i '98... Rewelacyjna relacja cena/jakosc. Jakas taka
                  brazowo-zolta etykieta i butelka burgundzka(!).
            • Gość: panowca 3 gr Re: docg, quite off topic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.02, 12:58
              ok a zuzanna pije je własnie jesienią
      • Gość: panowca 3 gr Re: Torreon de Paredes IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.02, 12:52
        Piłem to na jarmarku na kiełbaśniczej u nas ma to hotel BEst Western Prima czy
        jakuś tak piłem różowego Cabernetai był taki nijaki ale podobno wyżsaz półka
        jest lepsza nie piłem za słabo wyglądałem nie dali mi
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka