gagapisa 24.10.02, 10:03 www.vignetochiamatofriuli.com/vcf/uk/vinidoc-uk/pic-uk.htm Czy ktos to pil? Podzielcie sie wrazeniami. Ja nasluchalam sie raz "ochow" i "achow" od znajomej Wloszki, ale jak jest prawda, nie wiem. Pozdrawiam, Gaga (ja to ja) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giorgio_primo Re: Picolit 24.10.02, 15:15 W czystej formie nie pilem zadnego... W kilku mieszankach chyba tak, ale niestety nie pamietam. Podobno daje wyjatkowe wina, kiedy zajmie sie nim "powazny" winiarz - tak mowi literatura. Niestety jest tez wtedy nieprzyzwoicie drogie. Jak wypijesz jakies winko z Picolit - daj znac! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Picolit IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.10.02, 15:18 No wlasnie ta potworna "drogosc" mnie odstrasza. Znalazlam jakis cennik i za 50 ml chcieli 40 Euro. Chyba lekka przesada (jak dla mnie), ale jak juz wygram w totolotka to sie rozbestwie. Gaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbu Re: Picolit IP: *.visp.energis.pl 15.06.03, 17:47 Jesli sie nie myle Picolit jest to odmiana Grappy, a więc napój 40% zaw.alkocholu. Producent Nonino caena ok 40euro za butelkę sie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel Re: Picolit IP: *.avamex.krakow.pl 18.06.03, 19:13 Gość portalu: marbu napisał(a): > Jesli sie nie myle Picolit jest to odmiana Grappy, a więc napój 40% > zaw.alkocholu. Producent Nonino caena ok 40euro za butelkę sie zgadza. Grappa powstaje poprzez destylację wytłoków wielu (lub jednej konkretnej) odmian(y) winogron. To o czym waść piszesz jest ni mniej ni więcej a grappą wyprodukowaną poprzez destylację wytłoków pozostałych po produkcji wina z odmiany picolit. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray7 Re: Picolit IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.06.03, 15:48 A Grappa to wodka z gruszek...jakby ktos mial problemy z rozszyfrowaniem tego trunku...zapraszam. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Picolit IP: *.pool80181.interbusiness.it 23.06.03, 17:07 Gość portalu: ray7 napisał(a): > A Grappa to wodka z gruszek...jakby ktos mial problemy z rozszyfrowaniem tego t > runku...zapraszam. pozdrowienia > A te gruszki rosna na wierzbie, to do wiadomosci niewtajemniczonych :) Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: Picolit 24.06.03, 16:11 Tak, tak... tyle ze te gruszki to winogrona, a mozna z nich zrobic wino a jak zostana wytloki to mozna z nich zrobic wlasnie grappe! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray7 Re: Picolit IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.06.03, 18:18 Picolit, ty masz poczucie humoru, gruszki na wierzbie...hihihiihh Odpowiedz Link Zgłoś