qubraq 21.12.05, 18:13 i goraco proszę...przypomnijcie mi nazwę destylatu greckiego podobno z Metaxy - dopadl mnie ten uczony niemiecki na A.- zapomniałem jak sie nazywa... Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qubraq Re: Błagam 21.12.05, 18:36 Przepraszam! przypomnialem sobie - KOMANDARIJA! A. Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: Błagam 21.12.05, 18:53 Hmm, Commandaria (w niektórycj językach pisana Komandarija) to słodkie wino z Cypru ... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Błagam 21.12.05, 23:27 Możliwe ze chodziło o destylat z Komandariji, ma niepowtarzalny smak i aromat szczegolnie przy smazeniu delikatnego mięsa... Andrzej dziekuje za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: Błagam 22.12.05, 18:47 ,a propos Comandarii przywiozłam kilka butelek z Cypru,czy ktoś wie gdzie można to kupić w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Błagam 26.12.05, 15:00 sylwia.g21 napisała: > ,a propos Comandarii przywiozłam kilka butelek z Cypru,czy ktoś wie gdzie > można to kupić w Polsce? Bobek mowil ze nigdzie... Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś