gagapisa 08.11.02, 11:43 wino. Moje typy: Falanghina, Villa dei Greci i chyba jakis "portugalczyk" z tych, ktore tam kupilam. Pozdrawiam, Gaga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AST Re: Weekend i...... IP: *.dialo.tiscali.de 10.11.02, 18:28 Tradycyjnym daniem na sw. Marcina jest w Niemczech ges. No wiec dzisiaj na obiad byla polska ges a do tego Cabernet Sauvignon d´Oc 1997. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Weekend i...... IP: *.27-151.libero.it 11.11.02, 09:40 Witam w dzien powszedni! Swietujcie, swietujecie! Tylko pozniej cos napiszcie, bo nie wierze, ze weekend spedziliscie o wodzie (no, chyba, ze tej z nieba). Falanghina bylo wysmienite, a poza tym Pinot Rosa, Marca Trevigiana, producent la Gioiosa - dobre rozowe wloskie wina (wreszcie strzal w dziesiatke). Pozdrawiam, Gaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej_M Re: Weekend i...... IP: *.euro / *.euro-net.pl 11.11.02, 22:51 2 x Hiszpania: - Marques de Vitoria, Rioja, Crianza 1998 - Monte Ducay, Carinena, Reserva 1996 Polecam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: Weekend i...... 12.11.02, 08:59 nazwy jakby znajome, ale nie pamiętam - gdzie to można kupić? ja w weekend piłem lub degustowałem: merlot 2000 DOC Utiel-Requena, Gandia, 5 euro (Makro) - to wino chwalebnie dopisuje się do kategorii "dobre wino do 20 zł", chociaż niektórzy twierdzą, że taka kategoria nie istnieje :))) Otóż istnieje i obejmuje z pewnością merloty od Blueridge, marokańskie wynalazki, o których pisał Spol no i wspomnianego merlota od Gandii. No i oczywiście wina od 35P w niektórych sklepach. poza tym: białe CdR Louis Max, ok. 10 euro - nie warto; La Segreta 2001 Planeta, ok. 14 euro - bardzo dobre (świetny bukiet), trochę drogo, Ripasso Valpolicella, Zenato, 25 euro - dużo wszystkiego, z pewnością nie można użyć określeń "subtelne" ani "zharmonizowane" - przeciwnie, dziki, perfumiasty zapach a na podniebieniu rozgrywają się sceny z Bonda (sam to wymyśliłem!!!) :)) Wina kupowane w Polsce, a ceny podałem w euro, no bo w końcu wchodzimy podobno do Europy, a poza tym niektórzy forumici z zagranicy mogliby nie wiedzieć, ile to jest 55 zł na przykład :) pozdrawiam *************** Gość portalu: Andrzej_M napisała: > 2 x Hiszpania: > - Marques de Vitoria, Rioja, Crianza 1998 > - Monte Ducay, Carinena, Reserva 1996 > > Polecam > > Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
joe_stru Re: Weekend i...... 12.11.02, 10:35 Witam! To ja się pochwalę jednym winkiem , co je wczoraj wypiłem. Tu można sobie je obejrzeć. www.stmichael.it/inglese/welcome1.htm Bardzo przyjemny cabernet , to co piszą na stronie to wszystko prawda. Rzecz kosztuje 65 pln , czyli około 16 euro. Można to kupić - uwaga reklama - w dobrze tu znanym sklepie w Poznaiu , polecam. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joe_stru Re: Weekend i...... 12.11.02, 10:37 Coś się link zbiesił - ten cabernet to St Michael Eppan , Cabernet 1999 , Alto Adige DOC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AST Re: Weekend i...... IP: *.dialo.tiscali.de 12.11.02, 15:27 docg napisał: >, > Ripasso Valpolicella, Zenato, 25 euro - Jak na cene sklepowa to bardzo drogo. Tyle samo (25 Euro) placilam za butelke tego wina w restauracji "Maffei" w Veronie miesiac temu. Ubieglej jesieni kupowalam je po DM 19,- za butelke (ok 9 Euro) u importera wloskich win w Niemczech. > Wina kupowane w Polsce, a ceny podałem w euro, no bo w końcu wchodzimy podobno > do Europy, a poza tym niektórzy forumici z zagranicy mogliby nie wiedzieć, ile > to jest 55 zł na przykład :) > pozdrawiam Moze wreszcie z wejsciem Polski do EU ceny wina zrownaja sie z cenami unijnymi. Wtedy z pewnoscia przybedzie zwolennikow wina w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej_M Re: Weekend i...... IP: *.euro / *.euro-net.pl 13.11.02, 01:10 docg napisał: > nazwy jakby znajome, ale nie pamiętam - gdzie to można kupić? Kupuję to w Makro: ceny odpowiednio ok. 42 i 30zł. Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Weekend i...... 12.11.02, 14:13 Bez specjalnych nowosci: Montepulciano d'Abruzzo, o ktorym juz pisalam (chyba w Bomi tez czytaja forum wino, bo cena skoczyla prawie o 3 zlote ;)) i leciutka valpolicella. Poza tym byly i inne trunki, ale tu o nich mowic nie wypada ;) Pozdrawiam niestety juz poweekendowo zacierajac rece z radosci, bo do nastepnego weekendu "tylko" 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś