Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Magazyn WINO październik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:24
    Drodzy forumowicze,
    październikowy numer MW powinien dotrzeć do prenumeratorów w tym tygodniu.
    Dwa tematy numeru: Frankonia, gdzie polecamy silvanery, rieslingi, kuchnię i
    w ogóle wszystko, oraz Austria, gdzie proponujemy spojrzenie trzech naszych
    autorów na trzy czołowe regiony: Wachau, Burgenland i Styrię.
    Oprócz tego teksty o rieslingach niemieckich, sauvignon blanc austriackich,
    piemonckich nebbiolo, wine barach w Palermo. W warsztatach kulinarnych -
    kuchnia tajska i mission impossible, czyli dobór wina do ostrego curry. W
    kulinariach również sporo o grzybach.
    W Przewodniku Kupującego 171 win: ważne nowości z Niemiec, Słowenii, Węgier i
    Włoch. W panelach tematycznych proponujemy przegląd (niemal) wszystkich
    dostępnych u nas gewuerztraminerów oraz czerwone wina katalońskie.

W numerze grudniowym już zapowiadam pierwsze w historii naszego magazynu
    Grand Prix - przyznamy nagrody najlepszym winom roku w 11 kategoriach.
    Nagrodzonych win będzie można spróbować na naszej imprezie w ramach targów
    ENOEXPO w Krakowie (23.11).

Zapraszam do lektury i zachęcam do komentarzy,

WB
    Obserwuj wątek
      • shogun_smutku Re: Magazyn WINO październik 12.10.06, 17:29
        dopiero zaczynam ale to co i mojej Dziewczynie zawsze się podoba to oprawa
        graficzna, może dla kogoś to normalka, nic wielkiego ale na nas serio robi
        wrażenie, wszystko jest przyjemnie podane, nawet reklamy:P
        Pozdrawiam i wracam do lektury.
        • Gość: da Vinci Re: Magazyn WINO październik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 17:33
          shogun_smutku napisał:

> dopiero zaczynam ale to co i mojej Dziewczynie zawsze się podoba to oprawa
          > graficzna, może dla kogoś to normalka, nic wielkiego ale na nas serio robi
          > wrażenie, wszystko jest przyjemnie podane, nawet reklamy:P
          > Pozdrawiam i wracam do lektury.
          a w szczegolnosci reklama targow WINO I SMAKI czy podobnie jakos ,pod
          patronatem tegoz magazynu ,graficzna i edytorska porazka ,nie wiadomo o co
          chodzi ,totalny chaos
          • shogun_smutku Re: Magazyn WINO październik 12.10.06, 20:08
            e tam:P
            ja zrozumiałem co 3ba...
            • Gość: docg Re: Magazyn WINO październik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 21:39
              tekst w tej reklamie to zaiste perełka... nie dziwię się, że twórcy reklam są
              dobrze wynagradzani, byle głupek ze wsi by tego nie wymyślił... chyba ;-)
              A tak w ogóle to nowy MW mi się podoba. Może trochę za dużo obrazków (wolałbym
              zamiast tego więcej tekstu), ale się nie czepiam.
              Chociaż... tendencja ilustrowania każdego tekstu jak największą ilością (lub
              powierzchnią) obrazków skutkuje np. zamieszczeniem zdjęcia głowy tuńczyka
              (czyżby dlatego, że ilustrowany tekst jest o Sycylii?), zresztą o minie
              bardziej tajemniczej, niż u Giocondy :-)). To jeszcze nic, najlepsza jest
              ilustracja tekstu Wiktora Bruszewskiego, który w tekście stwierdza, że do
              piwnicy należy kupować wina skrzynkami (12 lub 6 butelek), a na zdjęciu jest 5
              butelek ChNdP (w miarę młodych, żeby nie było wątpliwości), z których każda
              różni się od pozostałych nazwą producenta lub rocznikiem :-) No ale w ten
              sposób to się można przyczepić do wszystkiego. To już się nie czepiam i idę
              dalej czytać.
              pozdrawiam
              • shogun_smutku Re: Magazyn WINO październik 14.10.06, 15:40
                to ja mam jeszcze jedną małą prośbę/pytanie tak na przyszłość, czy dało by się
                umieszczać ceny przy punktacji win, jak np w artykule o Frankonii, część cen
                jest w tekście ale nie wszystkie, jeśli to nie problem rzecz jasna.
                Pozdrawiam!
      • shogun_smutku Re: Magazyn WINO październik 03.11.06, 10:53
        czy ktoś z Was wie może "co, gdzie, kiedy" jeśli chodzi o Teatr Win i w ogóle
        impreze w weekend w EXPO?
        Pozdr!
        • shogun_smutku Re: Magazyn WINO październik 06.11.06, 09:32
          to jakaś tajemnica była czy co:P?
          wybrałem się w ciemno i było ok.
          Pozdrawiam...
      • ducale Re: Magazyn WINO październik-komentarz 06.11.06, 11:35
        Miałem troche czasu w weekend ,na spokojnie przejrzalem MW .Zachęcony przez
        red. Bonkowskiego zapytuje dlaczego rezygnujecie z działow,artykułow (zwał jak
        zwał),które są –raczej były- najciekawsze ,intrygujace,szeroko komentowane.Mam
        na myśli dialogi Bienczyk-Bonkowski,rubryka ciekawych ludzi z naszego podwórka
        związanych z winem,wizyty po restauracjach ( dla mnie osobiscie najciekawsze z
        art.,- zastąpiliscie je jakims doborem win i potraw,gdzie wiecej zdjeć niż
        treści,raczej trudne do zrobienia w domu,a najczesciej dobrane wina do kupienia
        chyba jedynie w Warsaw),przegląd chateau Bienczyka,listy do redakcjiJ)- chyba
        ze nikt nie pisze...Stałe są chyba tylko cover story i panel degust.Gdy czytam
        Decantera,Forbesa czy Newsweek to częstokroc stałe autorskie rubryki ,felietony
        są kręgosłupem ,stałą formą ,ktorą zawsze znajde i do ktorej chcę się odniesc
        krytycznie czy tez bez.Wywołanie kontrowersji w autorskiej rubryce to chyba
        jednak sukces..
        Pozdrawiam
        Ps. Ale ten przegląd restauracji to byście mogli wznowic..
        • joe_stru A ja się cieszę... 06.11.06, 11:46
          ...że powraca, na razie małymi kroczkami, nieśmiało jakby trochę, praktyka
          oceniania win w skali 100-punktowej z ułamkami. Uważam, że 100 punktów to
          absolutnie za mało. Tysiąc to jest to. Bo przecie taki sauvignon oceniony 91,2 -
          jak wszyscy wiemy - dzieli prawdziwa przepaść od tego 90,9. Dokładność. Liczy
          się przede wszystkim dokładność. pzdr.
          • docg Re: A ja się cieszę... 06.11.06, 13:38
            dla prawdziwego poszukiwacza prawdy w winie skala 1000-punktowa to też zbyt
            ciasne ramy. powinno być co najmniej 1000 pkt + 3 miejsca po przecinku :-))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka