Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaka oferta?

IP: *.acn.waw.pl 31.03.03, 15:45
    Witam,

Na wstępie dziękuję wszystkim, którzy zechcieli mi polecić kilka ciekawych
    sklepów i odradzili te najgorsze. Teraz, po zorientowaniu się mam inne
    pytanie... Która oferta firm winiarskich według was jest najlepsza na rynku i
    dlaczego? Sommelier Dysrtybucja, Centrum Wina, Partner, Piwnice Wybornych
    Win, La Passion, Bodega Marques Ana Porto, Dom Wina.

Pozdr.
    Obserwuj wątek
      • hania_76 Re: Jaka oferta? 31.03.03, 15:52
        Przepraszam, czy Pan przeprowadza jakąś ankietę?
        • Gość: Matias Re: Jaka oferta? IP: *.acn.waw.pl 31.03.03, 16:52
          hania_76 napisała:

> Przepraszam, czy Pan przeprowadza jakąś ankietę?

Żadną ankietę, chcę się tylko zorientować kto ma najlepsze - wiem, że to
          relatywne pojęcie - źródło winiarskie na rynku.
      • Gość: gaga Re: Jaka oferta? IP: *.pool80181.interbusiness.it 31.03.03, 17:25
        Gość portalu: Matias napisał(a):

Która oferta firm winiarskich według was jest najlepsza na rynku i
        > dlaczego? Sommelier Dysrtybucja, Centrum Wina, Partner, Piwnice Wybornych
        > Win, La Passion, Bodega Marques Ana Porto, Dom Wina.
        >
        Mysle, ze to zalezy od tego, co kto lubi, bo kazdy ma inny gust.
        Te firmy winiarski, o ile wiem ,maja strony internetowe, wiec moze pan
        sprawdzic ich oferte i dopasowac do wlasnych zapatrywan winnych.
        Pozdrawiam,
        Gaga
      • Gość: DOCG Re: Jaka oferta? IP: 212.160.147.* 31.03.03, 17:50
        Nie ma "najlepszej" oferty. Każda z tych firm ma swoje za i przeciw i zapewne w
        ofercie każdej z nich można znależć niezłe, rozsądnie wycenione wina. Ja
        osobiście "lubię" z wymienionych firm Bodegę (z różnych przyczyn) oraz Ana-
        porto (za niezłe egzemplarze win z Hiszpanii i Portugalii), oraz z
        niewymienionych łódzką Winotekę (za wina Gandii), Bartex (za Servusa, moje
        oficjalne białe wino) oraz Nicolasa (za całokształt). Więcej grzechów nie
        pamiętam :-))

Gość portalu: Matias napisał(a):
        (...)Która oferta firm winiarskich według was jest najlepsza na rynku i
        > dlaczego? Sommelier Dysrtybucja, Centrum Wina, Partner, Piwnice Wybornych
        > Win, La Passion, Bodega Marques Ana Porto, Dom Wina(...)
        • giorgio_primo Re: Jaka oferta? 01.04.03, 14:08
          Oferte importera trzeba rozpatrywac z roznych punktow widzenia.

Dla restauratora wazne jest zupelnie cos innego niz dla sklepu
          specjalistycznego, a dla "marketu" cos zupelnie innego niz dla indywidualnego
          odbiorcy.

Wspomnianych kilka firm kieruje oferte do zupelnie roznych klientow i nie da
          sie dokonac jednoznacznej oceny.

Jesli chodzi o oferty firm dbajacych o ciaglosc w dostawach win ze
          swojego "portfela" producentow, jednymi z najlepszych sa na 100% Centrum Wina,
          Sommelier i PWW (obecnie juz pod inna nazwa). Oczywiscie maja oni wina lepsze i
          gorsze. Bodega bylaby tutaj zapewne kandydatem na 1 miejsce, ale polityka
          cenowa tej firmy niestety jest nie do zaakceptowania (chyba, ze relacja cena
          jakosc nie ma dla kogos zadnego znaczenia i jakosc jest jedynym kryterium
          oceny).

Firmy typu Bartex (kilkanascie, zajmuje sie handlem w podobny sposob)
          znakomicie obsluguja rynek typu Makro i inne sklepy wielkopowierzchniowe.
          Szukaja okazyjnych mozliwosci zakupu calkiem niezlych, prostych win za niska
          cene. Nie dbaja o biezaca dostepnosc i ciaglosc, jak sadze w sposob swiadomy.
        • Gość: gęsior Re: Jaka oferta? IP: *.acn.waw.pl 02.04.03, 15:39
          Gość portalu: DOCG napisał(a):

>> Ja
          > osobiście "lubię" z wymienionych firm Bodegę (z różnych przyczyn) oraz Ana-
          > porto (za niezłe egzemplarze win z Hiszpanii i Portugalii),
          >
          >DOCG: Masz na mysli te kilka pozycji z Hiszpanii, ktore Ana-Porto wprowadzila
          ostatnio do swojej oferty? Mialem okazje probowac te wina (nie pamietam czy
          wszystkie z ich listy) i powiem szczerze, ze te wina sa bardzo kiepskie. Moze
          sie myle, ale czy moglbys napisac, ktora pozycja Cie urzekla?
          Pzdr.
          • Gość: docg Re: Jaka oferta? IP: 212.160.147.* 03.04.03, 08:17
            Pisząc "z Hiszpanii i Portugalii" miałem na myśli ogólnie rejon ich działania,
            a nie konkretne egzemplarze. Być może nie piłem nawet hiszpańskiego wina
            importowanego przez tą firmę, za to na pewno piłem portugalskie. Niestety, nie
            jestem zawodowo związany z winem i do kwestii podchodzę po amatorsku, więc mogę
            nie pamiętać konkretnych nazw i roczników. Zresztą pytanie było o firmę, gdyby
            chodziło o konkretne wina, to zapewne i odpowiedź byłaby inna.
            pozdrawiam

Gość portalu: gęsior napisał(a):

(...) czy moglbys napisac, ktora pozycja Cie urzekla?
            > Pzdr.
            • ducale Re: Jaka oferta? 03.04.03, 10:05
              Gość portalu: docg napisał(a):

> Pisząc "z Hiszpanii i Portugalii" miałem na myśli ogólnie rejon ich
              działania,
              > a nie konkretne egzemplarze. Być może nie piłem nawet hiszpańskiego wina
              > importowanego przez tą firmę, za to na pewno piłem portugalskie. Niestety,
              nie
              > jestem zawodowo związany z winem i do kwestii podchodzę po amatorsku, więc
              mogę
              >
              > nie pamiętać konkretnych nazw i roczników. Zresztą pytanie było o firmę,
              gdyby
              > chodziło o konkretne wina, to zapewne i odpowiedź byłaby inna.
              > pozdrawiam
              >

Trochę tutaj niekonsekwencji Deo ,sam piszesz:
              Ja
              osobiście "lubię" z wymienionych firm Bodegę (z różnych przyczyn) oraz
              Ana-
              porto (za niezłe egzemplarze win z Hiszpanii i Portugalii)

to w końcu za jakie egzemplarze?teraz mówisz ze hiszpańskich nie piłeś tej
              firmy , za to portugalskich nie pamietasz nazw ,ale były to niezłe
              egzemplarze.Moja polemika nie ma nic wspólnego z oferta onej firmy ( z
              wiadomych przyczyn) tylko głosno mysle nad tym co napisał Deo, moze podoba mu
              sie nazwa firmy ? :)))))),wogóle uważam ze takie dywagacje to bardzo ciezki
              temat
              pozdr

• docg Re: Jaka oferta? 03.04.03, 11:19
                sorry, tak to jest jak się pisze nie na temat. Pytanie było "która z
                wymienionych firm jest najlepsza", a ja odpowiedziałem, które budzą pozytywne
                skojarzenia. Jeśli mam być konkretny to OK - w "Hiszpanii" się wycofuję, bo
                faktycznie nie jestem pewien, czy piłem coś importowanego stamtąd przez Ana-
                Porto, a portugalskie obiecuję sobie przypomnieć i napisać :-))
                pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka