Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 02'

19.06.07, 22:24
    Sprzedam wspaniałe wino francuskie Chateau Camensac Haut Medoc A.C. Grand Cru
    Classe z 2002 roku. Cena to jedynie 239,99. Proszę kontakt na maila -
    msokol1@o2.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: josef108 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.07, 22:42

Camensac to 5, najniższe grand cru.
        We Francji 2002 kosztuje (przez net) ok 19 eur, czyli niecałe 80 zł. A rocznik
        1997 (przy zakupie 12 butelek) - 20,30 eur. za butelkę.
        BMW (wyd.03/04) piszą:
        "Daleką drogę do wybitności ma tez przed sobą Camensac, który jednak wobec
        niskiej ceny jest w miarę przyzwoity"

Pytanie: skąd ta twoja cena?

• msokol1 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 19.06.07, 22:44
          Ponieważ to jest wino kupione w Polsce... z polską akcyzą... po kosztach
          transportu itd.
          • Gość: josef108 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.07, 01:08
            rocznik 2005 kosztuje w PL poniżej 15 eur
            • msokol1 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 20.06.07, 08:20
              A skąd masz takie informacie... Gdzie w takim razie można je kupić?
              • Gość: winersch Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.07, 09:24
                Ja np kupiłem w Grand Cru u Petera Pulaskiego, własnie w takiej cenie.
                • spol A może to jest jeroboam...? ;-) n/t 20.06.07, 09:32
                • msokol1 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 20.06.07, 14:35
                  Gość portalu: winersch napisał(a):

> Ja np kupiłem w Grand Cru u Petera Pulaskiego, własnie w takiej cenie.

"w takiej" czyli jakiej? 239zł czy 20 euro...?
                  • Gość: winersch Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.07, 16:15
                    20 tzn około, troche ponad 80 zł
                    • msokol1 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 20.06.07, 17:20
                      hmmm, a czy my napewno mówimy o tym samym winie, może producent inny, inna
                      parcela... Jakoś mi się nie chce wierzyć że różnica aż tak ogromna! Mogę
                      przesłać zdjęcie butelki na maila... żeby porównać... Pozdrawiam
                      • ducale Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 20.06.07, 17:36
                        msokol1 napisał:

> hmmm, a czy my napewno mówimy o tym samym winie, może producent inny, inna
                        > parcela... Jakoś mi się nie chce wierzyć że różnica aż tak ogromna! Mogę
                        > przesłać zdjęcie butelki na maila... żeby porównać... Pozdrawiam

napisz w jakim sklepie kupowales
                        cena podana przez Winerscha jest w Polsce spokojnie do znalezienia,tak wiec
                        niestety dealu tutaj nie zrobisz :(
                        • Gość: google Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:47
                          Można jak widać taniej:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=58272861
                      • Gość: winersch Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.07, 17:47
                        Chateau Camensac Grand Cru Classe z Haut-Medoc jest tylko jedno. Klasyfikowane
                        w 1855, żyjace w cieniu dawnej chwały, obecnie traktowane jako dobre cru
                        bourgeois. Porównywane np z Clement-Pichon, które obecnie chodzi w granicach 10
                        euro. Z pewnoscia Camensac to bardzo dobre, porządne wino, nie miałbym
                        pretensji pijąc je częściej, ale na pewno nie jest warte więcej niż 20 euro w
                        detalu
                        pozdrawiam
                        winersch
                        • Gość: MangoTV Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:02
                          No ale specjaliści domokrążni z Gerhardt postanowili spróbować nabić we flaszkę
                          swoich naiwnych klientów:

www.jakob-gerhardt.com.pl/show_prod.php?ob=2&prodid=202
                          • msokol1 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 20.06.07, 18:42
                            Zasugerowałem się cenami od Gerhardta... wpadł mi w ręce ich katalog... Heh, jak
                            to jest za 20 Euro to żaden zysk... łykam je :)))

Uznaje oferte za nieważną :) Zdrowie!
                        • Gość: Robert Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.07.14, 12:10
                          Witam znalazłem w piwnicy skrzynkę drewnianą z napisem Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 1855 i mam z związku z tym pytanie czy jest ta skrzynka coś warta?
                          • naszswiatwin Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 16.07.14, 16:50
                            A jaki rocznik jest na butelkach? Bo 1855 to oznaczenie roku w którym została ustalona klasyfikacja win z Bordeaux.
                          • Gość: Robert Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.07.14, 10:33
                            Hey znalazłem pustą skrzynkę z napisem Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 1855 jest cos warta albo ktoś z was znawców pisze się na nią?
                            • naszswiatwin Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 17.07.14, 11:10
                              Aha, nie doczytałem, że chodzi o samą skrzynkę :)

Nie sądzę by wiele była warta, ale może ktoś się znajdzie chętny do zakupu :)
      • Gość: google Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:38
        Nie przesadzaj z tą ceną:

youngcharly.com/wine.aspx?catid=19
        wine2expert.systemshop.at/?aanz=317
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka