msokol1 19.06.07, 22:24 Sprzedam wspaniałe wino francuskie Chateau Camensac Haut Medoc A.C. Grand Cru Classe z 2002 roku. Cena to jedynie 239,99. Proszę kontakt na maila - msokol1@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: josef108 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.07, 22:42 Camensac to 5, najniższe grand cru. We Francji 2002 kosztuje (przez net) ok 19 eur, czyli niecałe 80 zł. A rocznik 1997 (przy zakupie 12 butelek) - 20,30 eur. za butelkę. BMW (wyd.03/04) piszą: "Daleką drogę do wybitności ma tez przed sobą Camensac, który jednak wobec niskiej ceny jest w miarę przyzwoity" Pytanie: skąd ta twoja cena? Odpowiedz Link Zgłoś
msokol1 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 19.06.07, 22:44 Ponieważ to jest wino kupione w Polsce... z polską akcyzą... po kosztach transportu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef108 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.07, 01:08 rocznik 2005 kosztuje w PL poniżej 15 eur Odpowiedz Link Zgłoś
msokol1 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 20.06.07, 08:20 A skąd masz takie informacie... Gdzie w takim razie można je kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winersch Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.07, 09:24 Ja np kupiłem w Grand Cru u Petera Pulaskiego, własnie w takiej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
msokol1 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 20.06.07, 14:35 Gość portalu: winersch napisał(a): > Ja np kupiłem w Grand Cru u Petera Pulaskiego, własnie w takiej cenie. "w takiej" czyli jakiej? 239zł czy 20 euro...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winersch Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.07, 16:15 20 tzn około, troche ponad 80 zł Odpowiedz Link Zgłoś
msokol1 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 20.06.07, 17:20 hmmm, a czy my napewno mówimy o tym samym winie, może producent inny, inna parcela... Jakoś mi się nie chce wierzyć że różnica aż tak ogromna! Mogę przesłać zdjęcie butelki na maila... żeby porównać... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 20.06.07, 17:36 msokol1 napisał: > hmmm, a czy my napewno mówimy o tym samym winie, może producent inny, inna > parcela... Jakoś mi się nie chce wierzyć że różnica aż tak ogromna! Mogę > przesłać zdjęcie butelki na maila... żeby porównać... Pozdrawiam napisz w jakim sklepie kupowales cena podana przez Winerscha jest w Polsce spokojnie do znalezienia,tak wiec niestety dealu tutaj nie zrobisz :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: google Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:47 Można jak widać taniej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=58272861 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winersch Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.07, 17:47 Chateau Camensac Grand Cru Classe z Haut-Medoc jest tylko jedno. Klasyfikowane w 1855, żyjace w cieniu dawnej chwały, obecnie traktowane jako dobre cru bourgeois. Porównywane np z Clement-Pichon, które obecnie chodzi w granicach 10 euro. Z pewnoscia Camensac to bardzo dobre, porządne wino, nie miałbym pretensji pijąc je częściej, ale na pewno nie jest warte więcej niż 20 euro w detalu pozdrawiam winersch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MangoTV Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:02 No ale specjaliści domokrążni z Gerhardt postanowili spróbować nabić we flaszkę swoich naiwnych klientów: www.jakob-gerhardt.com.pl/show_prod.php?ob=2&prodid=202 Odpowiedz Link Zgłoś
msokol1 Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 20.06.07, 18:42 Zasugerowałem się cenami od Gerhardta... wpadł mi w ręce ich katalog... Heh, jak to jest za 20 Euro to żaden zysk... łykam je :))) Uznaje oferte za nieważną :) Zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.07.14, 12:10 Witam znalazłem w piwnicy skrzynkę drewnianą z napisem Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 1855 i mam z związku z tym pytanie czy jest ta skrzynka coś warta? Odpowiedz Link Zgłoś
naszswiatwin Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 16.07.14, 16:50 A jaki rocznik jest na butelkach? Bo 1855 to oznaczenie roku w którym została ustalona klasyfikacja win z Bordeaux. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.07.14, 10:33 Hey znalazłem pustą skrzynkę z napisem Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 1855 jest cos warta albo ktoś z was znawców pisze się na nią? Odpowiedz Link Zgłoś
naszswiatwin Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe 17.07.14, 11:10 Aha, nie doczytałem, że chodzi o samą skrzynkę :) Nie sądzę by wiele była warta, ale może ktoś się znajdzie chętny do zakupu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: google Re: Chateau Camensac Haut Medoc Grand Cru Classe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:38 Nie przesadzaj z tą ceną: youngcharly.com/wine.aspx?catid=19 wine2expert.systemshop.at/?aanz=317 Odpowiedz Link Zgłoś