josef108 28.06.07, 22:49 proponuję osobny watek dla różnych ciekawych linków (niereklamowych!) na początek np. to: www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/wine/article1883727.ece Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: józek Re: Winny Internet IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.07, 01:05 widzę, że wątek na razie się nie przyjął, ale jeszcze nie dam mu zdechnąć. Napiszcie, do jakich serwisów płatnych nalezycie i co to daje w warunkach mieszkańca kraju nadwiślańskiego (Jancis R. ; Parker; WS; itd) Odpowiedz Link Zgłoś
latinbrand Re: Winny Internet 05.08.07, 13:17 tierralatina.blox.pl/2007/08/Winne-Chile.html Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Winny Internet 25.11.07, 10:47 Z tymi zagranicznymi rekomendacjami jest taki problem, że dość trudno się je przekłada na to co u nas. Nie mówiąc o tym, że czasem nawet tu www.globalwinestocks.com/ nie wyskakują. Ja parę swoich sztuk mam tu del.icio.us/tebe/wine (i obok) A ostatnio znalazłem takie coś w tym co mam www.winespectator.com/Wine/Top100/2007 Gdyby ktokolwiek wiedział, co z tego co tam polecają można u nas nabyć, to fajnie by było. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
honeyaccess Re: Winny Internet 26.11.07, 19:40 Jedyne jakie znalazłem so far: www.noma.gdynia.pl/wino,Greco_Di_Tufo_Loggia_Della_Serra_244.html nr 65, 91 pkt: Terredora Greco di Tufo Loggia della Serra 2005 Cena nawet nie tak masakrycznie większa, jak to zwykle bywa w PL. Chociaż nie wiem czy nie ma jakiegoś rozgraniczenia na ceny przed i po rankingiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
honeyaccess Re: Winny Internet 26.11.07, 17:45 Podzielę się i ja moją listą Video blog: tv.winelibrary.com Wino 2.0 corkd.com snooth.com www.cellartracker.com Darmowy dobry serwis o winie: wineloverspage.com/ (rekomendacje win ponizej $12: www.wineloverspage.com/qpr/index.phtml) Płatny (coś koło $8 per month), wielka baza rekomendacji: www.winespectator.com/Wine/Home/ Jak wymawiać nazwy: www.wines.com/pronunciation.html Niestety bardzo brakuje mi rekomendacji win dostępnych w PL (pomijając to świetne forum). Odpowiedz Link Zgłoś
peyotl108 Re: Winny Internet 05.12.07, 21:11 Czy ktos rozumie co to za polityka, że np. na www Tima nie podają producentów sprzedawanych przez siebie win? Czy to jakiś chwyt, czy tylko niechlujstwo? Odpowiedz Link Zgłoś