sylwia.g21 03.07.07, 13:11 greckie napewno, ale napiszcie coś więcej.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shogun_smutku Re: Retsina.. 03.07.07, 13:36 myślałem, że wena jest po stronie zakładającego wątek?:> Odpowiedz Link Zgłoś
shogun_smutku Re: Retsina.. 04.07.07, 18:21 Dzięki Aglaonema, to wszystko wyjaśnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Retsina.. IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 15:39 Sorry, ale to hasełko z góralska muzyką jest kretyńskie... Dlaczego jest stawiana w jednym rzędzie z chamstwem? Góralska muzyka jest fajna, pełna energii itd. Odpowiedz Link Zgłoś
shogun_smutku Re: Retsina.. 05.07.07, 17:09 a skąd jesteś? hasła mam losowe ale widze, że znów masz szczęscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Retsina.. IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 18:06 nie z gór :-) ale kocham Tatry, lubię jak grają Trebunie itp... A chamstwa też nie znoszę :-) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Retsina.. 09.07.07, 13:38 Shogun, szacunek, widze ze mam do czynienia z prawdziwym koneserem kina :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 108 Re: Retsina.. IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.07, 00:58 no tak... ale Leon zginął... a my żyjemy - i pijemy wino! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Retsina.. 10.07.07, 04:59 :) Sluszna i optymistyczna uwaga. Cheers! Odpowiedz Link Zgłoś
shogun_smutku Re: Retsina.. 10.07.07, 19:47 co do filmu to kozak;> co do Retsiny nie koniecznie, jest wiele innych win z Grecji, białych i czrwonych, wartych uwagi, a z Retsiną nie wiem, czy chodzi o historię, metodę produkcji, polecenie producentów? a co do "góralskiej..." to jest to powiedzenie popularne to i tam, nic więcej.. A w ogóle to odbiegliśmy od wątku;> Pozdr all! ide się vinho verde, z innej beczki, napić;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czajka Re: Retsina.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 23:02 a ja wrócę do Retsiny, rewelacyjne winko na upał przede wszystkim trzeba je schłodzić do 7-9'C , to winko z dodatkiem żywicy drzew sosnowych lub piniowych, która to zakradła się do wina z drewnianych beczek w których kiedyś przechowywano białe wytrawne winka obecnie dodaje się ja specjalnie:) Jeżeli chodzi o najlepszą retsinę to polecam MALAMATINA (oryginalna Retsina w butelce 0,5l z kapslem) smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś