Gość: marek IP: 194.181.108.* 25.06.03, 15:54 Czy ktoś wie gdzie w Warszawie można kupić to wino, bo jakoś nigdzie nie trafiłem a z zagranicy to trochę ryzykowne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giorgio_primo Re: leoville las cases 25.06.03, 16:30 Ryzykowne? To chyba zalezy ile butelek czcesz przywiezc...))) Centrum Wina ma rocznik 1975 za 1400 PLN. Moze ma jeszcze inny importer. Nie wiem... i nie wiem tez czy rocznik '75 jest pijalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: leoville las cases IP: czech:* / 192.168.5.* 26.06.03, 08:51 Rocznik '75 to jeden z lepszych rocznikow dla Leoville wg roznych zrodel. Wino podobno z natury dlugowieczne. Zastanawia mnie czemu upierasz sie przy zakupie tegoz wina w Polsce - patrz inne watki ? Chyba, ze poslugujac sie retoryka MB&WB masz cos do czynienia z Rada Polityki Pieniezne j ;-). Pozdrawiam star ps. Dodam, ze ja z utesknieniem czekam na wyjazd do Belgii i martwi mnie tylko ze nie udzwigne tego co bym chcial przywiezc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: leoville las cases IP: 194.181.108.* 26.06.03, 09:22 giorgio_primo napisał: > Ryzykowne? To chyba zalezy ile butelek czcesz przywiezc...))) miałem na myśli zamawianie przez internet w sklepach za granicą. Sprawdzę w Centrum wina, chociaż miałem nadziejęże uda się gdzieś dostać za poniżej 1000 zł. zobaczymy, może młodsze roczniki będą tańsze. Dzięki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Re: leoville las cases 26.06.03, 09:26 Gość portalu: Marek napisał(a): > miałem na myśli zamawianie przez internet w sklepach za granicą. > zamawianie poprzez internet za granicą nie wyglada zawsze tak kolorowo, są tutaj forumowicze ,którzy moga potwierdzić pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: leoville las cases IP: 194.181.108.* 26.06.03, 11:55 ducale napisał: > Gość portalu: Marek napisał(a): > > > > miałem na myśli zamawianie przez internet w sklepach za granicą. > > > zamawianie poprzez internet za granicą nie wyglada zawsze tak kolorowo, są > tutaj forumowicze ,którzy moga potwierdzić no właśnie dlatego poprosiłem o namiary sklepów w Warszawie, oferujące to wino. Dużo o nim się naczytałem , samych komplementów a jest, przynajmniej powinno być tańsze niż premier grand crus więc się zainteresowałem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amsti Re: leoville las cases 08.07.03, 14:13 Gość portalu: Marek napisał(a): > ducale napisał: > > > Gość portalu: Marek napisał(a): > > > > > > > miałem na myśli zamawianie przez internet w sklepach za granicą. > > > > > zamawianie poprzez internet za granicą nie wyglada zawsze tak kolorowo, są > > > tutaj forumowicze ,którzy moga potwierdzić > no właśnie dlatego poprosiłem o namiary sklepów w Warszawie, oferujące to wino. > > Dużo o nim się naczytałem , samych komplementów a jest, przynajmniej powinno > być tańsze niż premier grand crus więc się zainteresowałem. > Pozdrawiam Zamawianie przez internet faktycznie roznie wyglada, ale przy tej cenie wina moze byc oplacalne, tzn nizsza cena plus nawet te 40, albo 50 juro za transport z ubezpieczeniem przesylki powinno sie kalkulowac. BTW. Leoville Las Cases z cala pewnoscia powinno byc wyzej sklasyfikowane, rowniez Clos du Marquis jest doskonale. Amsterdam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: leoville las cases IP: 194.181.108.* 26.06.03, 12:45 > Centrum Wina ma rocznik 1975 za 1400 PLN. Moze ma jeszcze inny importer. Nie > wiem... i nie wiem tez czy rocznik '75 jest pijalny. U Parkera ma ponad 90 pkt. a we Francji ten rocznik kosztuje ok. 150 EURO, szlag by to, nie mogę się doczekać kiedy będziemy w tej Unii Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_cz Re: leoville las cases 02.07.03, 19:18 PWW MA W OFERCIE CH. LEOVILLE LASCASES ROCZNIK 70 ZA 847 ZŁ BRUTTO W DETALU. W SKLEPIE FWS NA KREDYTOWEJ MOŻESZ KUPIĆ JE ZA 720 ZŁ.WG PARKERA TEN ROK JEST NAJCIEKAWSZYM POMIĘDZY 1961 A 1982. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: leoville las cases IP: 194.181.108.* 03.07.03, 12:34 edyta_cz napisała: > PWW MA W OFERCIE CH. LEOVILLE LASCASES ROCZNIK 70 ZA 847 ZŁ BRUTTO W DETALU. W > SKLEPIE FWS NA KREDYTOWEJ MOŻESZ KUPIĆ JE ZA 720 ZŁ.WG PARKERA TEN ROK JEST > NAJCIEKAWSZYM POMIĘDZY 1961 A 1982. :)) dziękuję, ceny są kosmiczne jeśli je porównać z cenami tego wina we Francji ale 720zł to i tak dużo mniej niż w innych sklepach w Polsce, chociaż Parker temu rocznikowi daje tylko 79 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Re: leoville las cases 03.07.03, 14:03 edyta_cz napisała: > PWW MA W OFERCIE CH. LEOVILLE LASCASES ROCZNIK 70 ZA 847 ZŁ BRUTTO W DETALU. W > SKLEPIE FWS NA KREDYTOWEJ MOŻESZ KUPIĆ JE ZA 720 ZŁ.WG PARKERA TEN ROK JEST > NAJCIEKAWSZYM POMIĘDZY 1961 A 1982. Zastanawiam sie teraz czy PWW i FWS to konkurencja,wynika z tego ze tak ,tylko z tego co wiem to chyba wina dla FWS plyną poprzez PWW, zawiłe to troche pozdr Odpowiedz Link Zgłoś