Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 17:41
    Pogubiłem się dzisiaj troszeczkę (podczas rozmowy tel. ze starem?)
    Oczywiście że chodziło o szczep Castelao a nie o rejony geograficzne
    od których wina Azul biorą nazwę. Pragnę tylko dodać że Palmela
    należy do moich ulubionych a tamta butelka była prawdopodobnie
    trafiona. Szczerze to spory odsetek tych win posiada różne
    niedoskonałości. Mimo to polecam i pozdrawiam forumowiczów.
    Obserwuj wątek
      • sstar Re: castelao 06.10.08, 09:13
        Gość portalu: azul napisał(a):

> Pogubiłem się dzisiaj troszeczkę (podczas rozmowy tel. ze starem?)

ten nieco enigmatyczny wątek wyjaśnił się nieco ... spotkałem bowiem na imprezie
        w Agorze jego autora, którego znam i owszem ale z nim tel o winie Azul nie
        rozmawiałem; skojarzył mnie z tym tel np tego, że
        na www.sstarwines.pl pojawiło się wino <a
        href=http://members.lycos.co.uk/sstarlet/sample.php?inc=note.php¬e=6067>Azul</a>,
        które opisał jednak kto inny a mianowicie forumowicz znany także na tym portalu
        peyotl...

pzdr, sstar
        • sstar poprawiam link (jak zwykle brakujący cudzysłów!) 06.10.08, 09:15
          Azul

pzdr, sstar
          • Gość: azul Re: poprawiam link (jak zwykle brakujący cudzysłó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 10:42
            Witam już po festiwalu.

Dodam tylko że osoba z którą rozmawiałem przez telefon,
            poinformowała mnie, że wina przez nią degustowane są opisywane i
            oceniane na prowadzonym przez niego bodajże blogu. Mam nadzieję , że
            wrażenia z festiwalu pozytywne :) Można było spróbowac sporo dobrych
            nowości między innymi wina węgierskie czy włoska Sardynia a nawet
            się trafił icewine kanadyjski.

Pozdrawiam
            • sstar Re: poprawiam link (jak zwykle brakujący cudzysłó 06.10.08, 11:14
              A o czym rozmawialiście bo muszę przyznać, że nie do końca zrozumiałem Twój post?

Ice skończył się dość wcześnie:-( Ale na tym samym stanowisku był fajny wyrazisty
              Sauvignon Blanc od Crawforda...

pzdr, sstar
              • Gość: azul Re: poprawiam link (jak zwykle brakujący cudzysłó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 11:37
                Rozmawialiśmy o winie Azul Castelao. Tak miało się ponoć nazywać i
                być dostępne w sprzedaży. Nie skojarzyłem w pierwszym momencie a nie
                chciałem wyjść na totalnego ignoranta stąd ten post. Przypomniałem
                sobie opis Palmeli(raczej negatywny) z twojej strony i pasowało mi
                jak ulał. Ja owszem wina pijam, lubię nawet bardzo ale nie rozkładam
                ich na atomy i czynniki pierwsze podobnie jak innych produktów
                żywnościowych. Ale już się wszystko wyjaśniło chyba po naszym
                spotkaniu w Warszawie (że swoje opisy wrzucają tam różne osoby).
                Zaprzaszam przy okazji.

pzdr
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka