Gość: Aurora IP: *.dag.pl 25.01.09, 13:33 W sobote kupilam fajne Chardonnay Sole z Rumunii w sklepie Techno-Art w Lomiankach. Bardzo fajna i delikatna Reserva w normalnej cenie (ok 40 zl).Polecam. Cos nowego i ciekawego na polskim rynku. Aurora Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gresco Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.09, 22:40 To jedne z najlepszych win w Europie. Polecam czerwone wino Cabernet Sauvignon Reserve Ja tam jezdze i zawsze przywoze 2-3 butelki. Szkoda, ze we Wroclawiu ich nie ma :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aurora Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: 204.104.55.* 24.02.09, 15:45 Moze jedne z najlepszych to przesada, ale dobrej europejskiej klasy winko. Cabernet Reserva jest naprawde ciekawym winem .Potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak off Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: 89.108.212.* 26.02.09, 01:25 Miałem okazje w tą sobote skosztować i również przyznaje racje, chardonnay świetne - degustowaliśmy niestety ze szklanek ale to tylko potwierdza klase wina bez zdolności koncentracji bukietu i odpowiedniego wylewu spisywało się nadwyraz smacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 01:36 Macie bardzo dobrego copywritera, naprawdę w pierwszej chwili te teksty robią wrażenie jakby nie pisali ich przedstawiciele firmy. Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aurora Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: 204.104.55.* 26.02.09, 12:40 Chyba przesadziłeś. Ludziom te wina smakują i to wszystko. Jeśli tak będziemy na forum podchodzić to oceny win wpisywanych przez ludzi to dojdziemy do absurdu ponieważ wszyscy będą podejrzani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak off Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: 94.254.182.* 27.02.09, 01:00 Ale ja naprawde je piłem ze szklanek i z importerem nic wspólnego nie mam. W noc rozdania oskarów poszedł jeszcze Avondael z RPA ale nie dorównał, wino godne uwagi nie wiem przez kogo została dysputa zaczęta ale mój głos jest obiektywny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aurora Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: *.europe.hp.net 24.06.09, 12:24 W niedziele oraz wczoraj piłam nowe winka z Recas. Były to La Putere ( Merlot/ Feteasca Neagra) oraz Shira Reseva. Pierwsze to ciekawy kupaz o smaku czeresniowo-porzeczkowym, dosc łagodne. Ladny rubinowy kolor. Shira - mocne i ciekawe wino.Az 14 % alkoholu. Jezeli ktos lubi takie wina to również polecam. Podsumowując: Cos nowego , ciekawego, w rozsadnych cenach i innego niz wina z Nowego Swiata. Pozdrawiam Aurora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madame Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: *.pools.arcor-ip.net 30.06.09, 22:23 Wino to prastara kultura. Rumunskie, bulgarskie wegierskie,moldawskie? No nieeeee, trzebaaaaa duzo sie starac i odrabiac post.....nostalgie. Moze za 30 pare lat.....jak dobrze pojdzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumun Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: *.aster.pl 11.07.09, 20:32 To akurat dosyc dyskusyjna uwaga... Kilkanascie lat temu sporo bułgarskich i rumunskich winnic przeszło w rece doswiadczonych winiarzy z różnych krajów europejskich. Efekty ich pracy juz widać - szczegolnie w przypadku win bułgarskich. W Rumunii jest podobnie. Zaskakuje mnie wysoka ocena win z Recas - to największa winnica w Banacie, ale bez większych sukcesów. Proponuje zwrócic uwage na inne regiony winiarskie w Rumunii: Dealul Mare (Muntenia), Cotnari (Mołdawia), czy Murfatlar z Dobrudży. Niezłe białe wina produkuje się też w okręgu Aiud (Siedmiogród. Radzę Wam spojrzec na produkty brytyjskiej firmy Halewood sprzedawane pod nazwą "Prahova Valley" - naprawdę niezłe Merlot, czy Feteasca! Odpowiedz Link Zgłoś
bacchus1 Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce 12.07.09, 21:01 Prahova Valley owszem niezła w dobrej cenie (dostępna w Polsce). W featesca nuty mięty, a w sauvignon blanc umorusane w ziemi truskawki. Nuty interesujące, a wina w cenach ok 20zł Odpowiedz Link Zgłoś