Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wina Recas z Rumunii w Polsce

IP: *.dag.pl 25.01.09, 13:33
    W sobote kupilam fajne Chardonnay Sole z Rumunii w sklepie Techno-Art w
    Lomiankach. Bardzo fajna i delikatna Reserva w normalnej cenie (ok 40
    zl).Polecam. Cos nowego i ciekawego na polskim rynku.

Aurora
    Obserwuj wątek
      • Gość: gresco Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.09, 22:40
        To jedne z najlepszych win w Europie. Polecam czerwone wino Cabernet
        Sauvignon Reserve Ja tam jezdze i zawsze przywoze 2-3 butelki.
        Szkoda, ze we Wroclawiu ich nie ma :-(
        • Gość: Aurora Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: 204.104.55.* 24.02.09, 15:45
          Moze jedne z najlepszych to przesada, ale dobrej europejskiej klasy
          winko. Cabernet Reserva jest naprawde ciekawym winem .Potwierdzam.
          • Gość: krak off Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: 89.108.212.* 26.02.09, 01:25
            Miałem okazje w tą sobote skosztować i również przyznaje racje,
            chardonnay świetne - degustowaliśmy niestety ze szklanek ale to
            tylko potwierdza klase wina bez zdolności koncentracji bukietu i
            odpowiedniego wylewu spisywało się nadwyraz smacznie.
            • Gość: Zdzichu Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 01:36
              Macie bardzo dobrego copywritera, naprawdę w pierwszej chwili te teksty robią
              wrażenie jakby nie pisali ich przedstawiciele firmy. Brawo
              • Gość: Aurora Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: 204.104.55.* 26.02.09, 12:40
                Chyba przesadziłeś. Ludziom te wina smakują i to wszystko.
                Jeśli tak będziemy na forum podchodzić to oceny win wpisywanych
                przez ludzi to dojdziemy do absurdu ponieważ wszyscy będą podejrzani.
              • Gość: krak off Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: 94.254.182.* 27.02.09, 01:00
                Ale ja naprawde je piłem ze szklanek i z importerem nic wspólnego
                nie mam. W noc rozdania oskarów poszedł jeszcze Avondael z RPA ale
                nie dorównał, wino godne uwagi nie wiem przez kogo została dysputa
                zaczęta ale mój głos jest obiektywny. Pozdrawiam.
                • Gość: Aurora Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: *.europe.hp.net 24.06.09, 12:24
                  W niedziele oraz wczoraj piłam nowe winka z Recas. Były to La
                  Putere ( Merlot/ Feteasca Neagra) oraz Shira Reseva.
                  Pierwsze to ciekawy kupaz o smaku czeresniowo-porzeczkowym, dosc
                  łagodne. Ladny rubinowy kolor.
                  Shira - mocne i ciekawe wino.Az 14 % alkoholu. Jezeli ktos lubi
                  takie wina to również polecam.
                  Podsumowując: Cos nowego , ciekawego, w rozsadnych cenach i innego
                  niz wina z Nowego Swiata.

Pozdrawiam
                  Aurora

• Gość: madame Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: *.pools.arcor-ip.net 30.06.09, 22:23
                    Wino to prastara kultura. Rumunskie, bulgarskie
                    wegierskie,moldawskie? No nieeeee, trzebaaaaa duzo sie starac i
                    odrabiac post.....nostalgie. Moze za 30 pare lat.....jak dobrze
                    pojdzie.....
                    • Gość: rumun Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce IP: *.aster.pl 11.07.09, 20:32
                      To akurat dosyc dyskusyjna uwaga... Kilkanascie lat temu sporo
                      bułgarskich i rumunskich winnic przeszło w rece doswiadczonych
                      winiarzy z różnych krajów europejskich. Efekty ich pracy juz widać -
                      szczegolnie w przypadku win bułgarskich. W Rumunii jest podobnie.
                      Zaskakuje mnie wysoka ocena win z Recas - to największa winnica w
                      Banacie, ale bez większych sukcesów. Proponuje zwrócic uwage na inne
                      regiony winiarskie w Rumunii: Dealul Mare (Muntenia), Cotnari
                      (Mołdawia), czy Murfatlar z Dobrudży. Niezłe białe wina produkuje
                      się też w okręgu Aiud (Siedmiogród. Radzę Wam spojrzec na produkty
                      brytyjskiej firmy Halewood sprzedawane pod nazwą "Prahova Valley" -
                      naprawdę niezłe Merlot, czy Feteasca!
                      • bacchus1 Re: Wina Recas z Rumunii w Polsce 12.07.09, 21:01
                        Prahova Valley owszem niezła w dobrej cenie (dostępna w Polsce). W featesca nuty
                        mięty, a w sauvignon blanc umorusane w ziemi truskawki. Nuty interesujące, a
                        wina w cenach ok 20zł
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka