kochamwino 20.11.03, 01:30 www1.gazeta.pl/kraj/1,34309,1785322.html A jednak Matrix istnieje!!! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joe_stru Re: A w którym miejscu? 20.11.03, 09:19 Coś puste poszło. Na moje oko to są prawdziwe , acz zdawkowe informacje. Wrocławska Wyborcza napisała dziś ,że BN to wino "lekko musujące". To jest trochę dziwne , ale w Twoim linku jest raczej OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino Re: A w którym miejscu? 20.11.03, 09:23 ana 19-11-2003, ostatnia aktualizacja 19-11-2003 23:03 Dziś trzeci czwartek listopada, a więc Beaujolais Nouveau, święto młodego wina. Tak było np. w Instytucie Francuskim, w którym degustację tradycyjnie już zorganizowała Francuska Izba Przemysłowo-Handlowa w Polsce. Jak to wszystko moglo sie dziac skoro ana opublikowal/a artykul o 23.03 tzn. jeszcze w srode? Pzdr TT Odpowiedz Link Zgłoś
joe_stru Re: A w którym miejscu? 20.11.03, 09:34 kochamwino napisał: > ana 19-11-2003, ostatnia aktualizacja 19-11-2003 23:03 > > Dziś trzeci czwartek listopada, a więc Beaujolais Nouveau, święto młodego wina. > Tak było np. w Instytucie Francuskim, w którym degustację tradycyjnie już > zorganizowała Francuska Izba Przemysłowo-Handlowa w Polsce. > > Jak to wszystko moglo sie dziac skoro ana opublikowal/a artykul o 23.03 tzn. > jeszcze w srode? > > Pzdr > > TT ---->Aaaaa , wehikuł czasu...rozumiem . No jak to jak , mogli kupić we Wrocławskim Makro:)pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg łopatą IP: 212.160.147.* 20.11.03, 10:19 Joe, chodzi o to, że kobieta pisze w środę o 23.00 że o północy ze środy na czwartek (czyli za godzinę) ODKORKOWANO (w czasie przeszłym) butelki z BN, wynika z tego, że przeniosła się w czasie do czwartku, zobaczyła jak odkorkowują, a potem wróciła (w czasie) do środy i napisała ten tekst. Ja też nie wiedziałem, że Michnik ma maszynę do podróży w czasie. Pewnie na tą okoliczność niedługo znów stanie przed Komisją Sejmową :-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cecyl Re: łopatą 20.11.03, 10:34 Pewnie odczuwała jeszcze skutki zeszłorocznego BN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Robert Sołtyk... IP: 212.160.147.* 20.11.03, 11:05 ... pisze o BN w portalu Gazety(link bezpośrednio z głównej strony), wszystko niby prawda ale czy na przwdę Gamay uprawia się tylko w Beaujolais???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
spol Re: Robert Sołtyk... 20.11.03, 12:11 Na stronach Bodega Marques podają, że gamey uprawiane jest jeszcze w Dolinie Loary i w Szwajcarii. Sam piłem kiedyś jakieś gamay z Owerni - Côtes d'Auvergne Chateaugay VDQS 1999. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: Robert Sołtyk... 20.11.03, 12:21 Gość portalu: docg napisał(a): > ... pisze o BN w portalu Gazety(link bezpośrednio z głównej strony), wszystko > niby prawda ale czy na przwdę Gamay uprawia się tylko w Beaujolais???? > pozdrawiam Oczywiście, że nie tylko. We Włoszech, w Umbrii, w okolicach jeziora Trezymeńskiego od co najmniej XIXw. uprawia się Gamay. Aktualnie jest to apelacja Colli del trasimeno, a wśród niej przynajmiej 4 oddzielne subapelacje - wśród nich dwie ze 85-100% Gamay, reszta w mieszankach. Niektóre wina pijalne nawet. Ech... nie przykładają się panowie redaktorzy...))) Odpowiedz Link Zgłoś