Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowa strona

24.01.02, 10:34
    Ciekaw jestem Waszej opinii o nowej stronie firmy, która dostarcza nam wina.
    Oprócz szczegółowej ofery jest tam dużo ciekawych informacji o winie a według
    mnie najcenniejsza tabela roczników zawierająca oceny roczników z Nowego
    Świata co się rzadko zdarza. Strona nie jest zorganizowana "nachalnie" nikt nie
    wciska tam na kazdym kroku towaru do koszyka. Zresztą sami oceńcie efekt
    czteromiesięcznej pracy.
    www.bodegamarques.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: Burgund www.WinaOnline.com IP: *.chello.pl 30.01.02, 22:12
        Ta strona jest duzo lepsza ....uwazam!
        • winoman Re: www.WinaOnline.com 30.01.02, 23:27
          Moze i lepsza ale u mnie jest pusta, nic nie widac, a
          zrodlo twierdzi, ze moja przegladarka nie obsluguje
          ramek, co jest nieprawda (Netscape 4.77 pod Linuxem).
          • janusz1941 Re: www.WinaOnline.com 05.02.02, 19:32
            Nie znam jeszcze tej strony ale opisywanie rocznikow win z nowego swiata jest
            chyba jakas pomylka. Te wina, przecietnie niezle ale i nic wiecej, smakuja
            jednakowo z roku na rok.
            Pozdrowienia
            • Gość: Arni Re: www.WinaOnline.com IP: *.pl 06.02.02, 09:23
              janusz1941 napisał(a):

> Nie znam jeszcze tej strony ale opisywanie rocznikow win z nowego swiata jest
              > chyba jakas pomylka. Te wina, przecietnie niezle ale i nic wiecej, smakuja
              > jednakowo z roku na rok.
              > Pozdrowienia

Rozumiem, ze Pan Bieńczyk, Pan Sołtyk i Pan Parker bez sensu opisuja wina z
              nowego swiata.

Pozdrowienia
              • janusz1941 Re: www.WinaOnline.com 09.02.02, 09:01
                Gość portalu: Arni napisał(a):

> janusz1941 napisał(a):
                >
                > > Nie znam jeszcze tej strony ale opisywanie rocznikow win z nowego swiata j
                > est
                > > chyba jakas pomylka. Te wina, przecietnie niezle ale i nic wiecej, smakuja
                >
                > > jednakowo z roku na rok.
                > > Pozdrowienia
                >
                > Rozumiem, ze Pan Bieńczyk, Pan Sołtyk i Pan Parker bez sensu opisuja wina z
                > nowego swiata.
                >
                > Pozdrowienia

Dobrze, ze opisuja wina ale nie musza opisywac rocznikow, bo to nie ma zadnego
                praktycznego znaczenia. Innymi slowy jest to teraz w modzie i nic wiecej. Te wina
                nie sa robione z mysla o lezakowaniu, rozwijaniu, dojrzewaniu jednym slowem
                zyskaniu na wartosci z biegiem lat ale do szybkiej konsumcji. Wina te, nalezy
                wypic w ciagu najwyzej kilku lat od daty produkcji.
                Tyle takze sam R.Parker

pozdrowienia i dobrych degustacji win zamorskich

• janusz1941 Re: www.WinaOnline.com 09.02.02, 12:00
                  Chcialbym uzupelnic moja poprzednia uwage, poparta cytatem z Przewodnik Parkera
                  po Winach Swiata, Robert M. Parker
                  czesc 3, str. 233 - Strategi Nabywcy, Roczniki
                  "w przypadku 95 procent australijskich win warto kupowac jedynie takie, jakie
                  zamierzamy wypic w ciagu najblizszych 12-16 miesiecy"
                  ", rowniez w Australii niezmiennie sloneczna i ciepla pogoda gwarantuje zbiory
                  owocow dobrej jakosc. Fale zimnego lub goracwgo powietrza, susze lub powodzie -
                  tak doskwierajace producentom europejskim - sa tu praktycznie nieznane"
                  A zaraz potem opisuje kilka rocznikow.
                  Mowi to samo za siebie, po co to sie robi. Nawet taki "guru win" jak R.Parker
                  nie mogl czy nie chcial przed tym uciec. Moda i nic wiecej.
                  Tych innych panow przez ciebie wymienionych poprostu nie znam, a wiec nie wiem
                  co pisza.
                  W innym miejscu podaje sie np., ze miedzy Londynem a Nowym Jorkiem
                  najpopularniejsze wina to wina australijskie i nic w tym dziwnego, dzieli ich
                  niezamieszkaly ocean.
                  Przyjemnego weekendu z lampka dobrego australijskiego wina np. niedrogie a
                  dobre KANGAROO RIDGE - cabernet sauvignon, rocznik 1999
                • Gość: gość Re: www.WinaOnline.com IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 19:19
                  niezupełnie
                  wielu azmorskich producentów tworzy wina metodą tradycyjną z myłśą o
                  leżakowaniu - takie zerowe etykiety
      • Gość: vittis Re: Nowa strona IP: 212.160.147.* 20.02.02, 08:44
        strona w sumie fajna, ale nie bardzo rozumiem, do kogo jest adresowana. Oferta
        przedstawiona jest dość szczegółowo i wygląda jak oferta firmy wysyłkowej, ale
        nie ma cen. Ciekawa część dydaktyczna, mam nadzieję, że się rozszerzy.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka