Gość: Edy IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 26.02.04, 12:25 Hej- jade na wakacje do francj i iHiszpanii samochodem, podobno tam sa inne koncowki do tankowania gazu? gdzie je mogę kupic? w PZMOcie beda mieli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuzka Re: LPG Francja IP: 213.17.227.* 26.02.04, 12:48 Edi, to ty? he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: LPG Francja IP: 213.17.227.* 26.02.04, 14:03 Jak nie kojarzysz nika to znaczy, że to nie ty. Sorki za pomyłkę. Ja tez jade do Francji przez Niemcy i jak chcesz to zobacz sobie stronę: superlastminute.pl/ceny_paliw.htm W Hiszpanii byłam w zeszłym roku - gdzie dokładnie się wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edy Re: LPG Francja IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 26.02.04, 14:25 Chce jechac na tydzien na pd Hiszpanii, 2 dni w Barcy i tydzien na lazurowe.Pamietas ceny zywnosci w Hiszpanii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: LPG Francja IP: 213.17.227.* 26.02.04, 15:02 Ja miałam jedzenie w hotelu, nie chodzilismy do knajpek. Jak juz coś kupowaliśmy to lody, picie w supermarketach. Poszukam w domu, czy nie mam jakiś rachunków z supermarketów. Zajzyj tez na forum o Hiszpani - tam często gęsto podaja ceny. A byłaś kiedyś w Barcy? Pamietaj, że Lazurowe jest bardzo drogie - Cannes jest bardzo ładne, jedynie pałac festiwalowy to budynek Gierkowski (nic nadzwyczajnego), Nicea tez ma swój urok. Reszty nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
edytafg1 Re: LPG Francja 26.02.04, 15:43 Nie, nie bylam w Barcy -ale bede nocowala u kol. kt tam mieszka juz dlugo.Wiem, ze jest drogo ale bede spac na campingu i prawdopodbnie bede troche gotowac sama a troche jesc na miescie. mamy z mezem super plan- 20 dni autem od Hiszp przez cannes, S Tropez, i Monte Carlo :-)) Po pare dni w kazdym miejscu- tylko w Hiszp ni dluzej bo tydzien nad morzem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: LPG Francja IP: 213.17.227.* 26.02.04, 16:00 My mamy plan nastepujący: wyjechać rano tak żeby do Berlina dojechać gdzieś ok. 13-14, tam sobie połazić, po 23.00 w droge do Luxemburga (jakieś 800 km)- zwiedzanie, i z tamtąd do Orleans (jakieś 100km od Paryża). Nastepnego dnia udać się w strone Tours, po drodze ze dwa zamki zobaczyć (np. Amboise, Chaumont), Tours i jazda do rodziny, u której kiedys pracowałam. Tam z jeden dzień z dzieciarnią pobyć, potem kolejnego dnia na Mont Saint Michel. Wrócić do Orleans, tam zostać ze trzy dni (mam chrzciny, jestem chrzestną). Po chrzcinach w poniedziałek do Paryża (chcę pokazać mężowi, bo ja nie raz byłam w Paryżu, ale to nie to samo być samemu co z ukochana osobą). W paryzu do piątku, wyjechac tak, co by dojechac następnego dnia do Pragi na ok. 12.00 i zostac do wieczora. A z Pragi to juz prosto do W- wy. Ambitny plan, nieprawdaż? W Hiszpani polecam ci zobaczyć Tossę de Mar - jest naprawdę piekna (zobacz: republika.pl/podroze2000/tossa.htm) Jak chcesz, to mogę ci przesłać parę zdjęć z Barcy i z Costa Bravy. Daj znać. Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: LPG Francja IP: 213.17.227.* 26.02.04, 16:03 A jak z prawem jazdy? Ważne jest nasze, czy musze wyrabiać sobie miedzynarodowe? Orientujesz się w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
3eti Re: LPG Francja 26.02.04, 18:44 koncowki mozna pozyczac na stacjach benzynowych,ktore sprzedaja LPG,udanej podrozy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: LPG Francja IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 22:00 We Francji są końcówki LPG a właściwie GPL takie same jak w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: LPG Francja IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.04, 05:10 W Hiszpani LPG nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafim Re: LPG Francja IP: *.6.broadband.iol.cz 11.04.04, 13:43 akurat jezeli chodzi o Francje, to sa tam takie same koncowki jak w polsce. inne sa w belgi i raczej mozna je kupic tylko na stacjach benzynowych. i sa drogie, bo koszt jednej do instaalcji polskiej czy francuskiej ( sa to takie same koncowki) to 22 euro. w hiszpani niestety nie wiem jakiwe sa koncowki do tankowania gazu bo bylem tam autem bez lpg. pozdrawiam i polecam wysokie pireneje do zwiedzania..... tylko jest tam niestety stosunkowo drogo:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: LPG Francja 13.04.04, 08:57 We Francji gaz tankuje się bez problemów, więc końcówki muszą być takie same, jak u nas. W Hiszpanii gazu nie można tankować do prywatnych samochodów osobowych. Honorowane jest nasze prawo jazdy. Nie trzeba wyrabiać tzw. międzynarodowego. Odpowiedz Link Zgłoś