Dodaj do ulubionych

Paryż samochodem

25.05.11, 19:25
Witam,
wiem, że temat paryża i tanich noclegów przewijał się przez forum już kilka razy. Jednak po przeczytaniu tych wątków mam mały mętlik w głowie.

Wybieram się w podróż autem po europie i poszukuję taniego noclegu w Paryżu(lub na peryferiach) z parkingiem. Paryż to kolejny przystanek po Brukseli i szukam czegoś, żeby nie było trzeba całego miasta objeżdżać, żeby dotrzeć na miejsce.

Jaki hotel/hostel polecacie? F1/Etape/ coś jeszcze innego ?

Dziękuję bardzo za pomoc
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: sergio Re: Paryż samochodem IP: *.cable.smsnet.pl 29.06.11, 19:00
      Witam, wątek trochę stary ale może coś pomogę gdyż często jeżdżę do Paryża i mogę coś zaproponować. Otóż dobrym tanim miejscem i blisko Paryża jest miejscowość Senlis, jest to 40km od centrum więc ceny są stosunkowo niskie a dojedziesz w kilka minut ponieważ miejscowość jest obok autostrady i fajnie się leci. Akurat pasuje jak będziesz jechać z Bruxeli. Nocowałem tam kilka razy w ETAPIE, cena za pokój 1os 40eur z łazienką i wc. W pokoju jest tv i jedno podwójne łóżko na dole i jednoosobowe na górze. Do pokoju może wejść max 3 os wtedy jest dopłata chyba 6eur. Można wykupić śniadanie za 5eur i jesz ile chcesz. Tam jest kilka hoteli obok siebie więc możesz wybrać etap, ibis, i jakiś jeszcze. Obok jest restauracja grill i mcdonalds. Jest fajnie położony, parking nie jest strzeżony ale jest tam spokojnie i nigdy nic mi nie zginęło. Po prostu nie ma tam patologii wszechobecnej w paryżu. Jeżeli chcecie zwiedzać paryż to radzę nie zostawiać nic cennego w samochodzie ponieważ jako turyści bedziecie obserwowani przez złodziejaszków na motorach, nie trzymać nic cennego na wierzchu nawet podczs jazdy samochodem po mieście. Podjżdzają w biały dzień w korku, tłuką szybę i wyrywają torebkę albo coś innego co masz na kolanach. Złodziejstwo na skuterach jest tam plagą. jeżeli mogę jeszcze w czymś pomóc to proszę pisać na maila supermode3@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka