Dodaj do ulubionych

TOUR THE FRANCE

17.06.04, 02:21
Hej,czy ktoś z Was może uczestniczył tej kolarskiej imprezie?Bede czekać na
Wasze spostrzeżenia...ogolnie całej atmosfery,noclegów,hoteli itd.Wybieram
się na kilka etapów,z góry dzieki!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: TOUR THE FRANCE IP: 213.17.227.* 17.06.04, 14:12
      az oczy bola - powinno byc Tour de France
    • Gość: polaelizejskie Re: TOUR de FRANCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 20:09
      To dlatego,ze czytałam ostatnio książkę z tłumaczenia angielskiego,pozdrawiam!
    • mickey13 Re: TOUR THE FRANCE 18.06.04, 15:56
      Uczestniczyl? Tzn jechal na rowerku??;)))
      Ja uczestniczylam biernie ogladajac wyscig dwa razy, stojac na poboczu! Jest
      extra!! Tlum ludzi, zabawa przez pol dnia, atrakcje - rzucanie reklamowek
      roznych firm przed wyscigiem no i oczywiscie kolarze;))) Swietna atmosfera:)))
      Polecam
      • Gość: arturboczek1 Re: TOUR THE FRANCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 16:00
        Bardzo Ci zazdroszcze ze miales taka mozliwość!:-)Jak od kilku lat marze zeby
        poczuc ta atmosfere!:-)Zakochalem sie w TdF w 1993 r. kiedy Zenek Jaskula
        zdobywal trzecie miejsce w Tourze i rywalizowal z Indurainem i Romingerem!!!To
        byly niezapomniane emocje!!!Od tamtej pory ogladam wszystkie mozliwe wyscigi na
        Eurosporcie a takze w miare mozliwosci niektore wyscigi na zywo w
        Polsce.Powiedz mi jak wyglada logistyka?Czy nie majac wlasnego samochodu-mozna
        sie jakos dostac w poblize mety gorskiego etapu?Czy latwo jest zlapac stopa?
        Kiedy sa zamykane drogi etapowe?Czy lepiej ustawic sie kilka kilometrow przed
        etapowym szczytem czy tez dojsc na sama mete?Jak pozniej wyglada ewakuacja po
        etapie?Gdzie najepiej nocowac?Mam nadzieje ze uda mi sie zrealizowac to
        marzenie i zobaczyc na zywo etap gorski TdF.Z gory dziekuje za odpowiedzi!
        Pozdrawiam
    • Gość: arturboczek1 TDF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 19:22
      Witam wszystkim forumowiczów. Trafilem tutaj poszukując informacji o TdF.Po
      kilkunastu latach corocznego ogladania TdF na Eurosporcie poczulem ze
      najwyzsza pora aby tam pojechac i przezyc ten wyscig na zywo:-)Mam do Was
      pytanie, czy ktoś z was ma za sobą taki wyjazd i może się ze mną podzielić
      swoimi doświadczeniami?Będę wdzięczny za wszelkie informacje i wskazówki!:-)
      Uznalem, że najciekawsze będą 2 etapy: 20 lipca do Villard de Lans i 21 lipca
      czasówka do Alpe d'Huez.Na koncówki tych dwóch etapów właśnie chciałbym
      pojechać.Będę wdzięczny szczególnie za wszelkie informacje logistyczne: Jak
      najlepiej tam dojechać?Jak się poruszać?Gdzie można przenocować? Nie
      dysponuję własnym samochodem. Będę więc podróżował pociągiem lub autobusem.
      Wydaje mi się że najlepiej dojechać do Grenoble a później szukać jakichś
      lokalnych połączeń do tych miejscowości.A może ktoś z Was się wybiera i
      będzie się można dołączyć?:)Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i czekam na
      odpowiedzi.
      • Gość: ola Re: TDF IP: *.proxy.aol.com 18.06.04, 21:46
        Nie licz na lokalny transport we Francji, tutaj jak nie ma sie samochodu to
        jest sie inwalida. Dobre polaczenia sa tylko przy duzych miastach. Przy tlumach
        ludzi akompaniujacych TDF, na hotel nie ma co liczyc, najlepiej miec wlasny
        namiocik.
        • Gość: arturboczek1 Re: TDF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 16:10
          Jak juz pisalem chcialbym zobaczyc 2 gorskie etapy w Alpach: z meta W Villard
          de Lans oraz czasowke do Alpe d'Huez.Planuje dojechac najpierw do Grenoble a
          pozniej zlapac jakiegos stopa w poblize szczytow.To jakies 30 km od
          Grenoble.Jak uwazasz uda sie w miare latwo to zrelizowac?Mozna zlapac stopa i
          zabrac sie z innymi kibicami?W jaka najblizsza odeleglosc do szczytu mozna
          dojechac?Czy w okolicach met groskich atapow jest duzo kampingow?W jakiej
          konkretnej miejscowosci bylas?A moze wybierasz sie tez w tym roku?Pozdrawiam!
          • Gość: ola Re: TDF IP: *.proxy.aol.com 19.06.04, 20:00
            przykro mi, na TDF wogole sie nie znam, po prostu mieszkam we Fr i znam
            tutejsze warunki, campingow jest raczej sporo, prawie w kazdej dziurze, a i w
            miastach tez
    • Gość: Leszek Re: TOUR THE FRANCE IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.06.04, 20:37
      niestety ja mialem okazje ogladac w tour de France tylko Paryzu, ale obserwujac
      francuzów i prase, oni chyba bardziej fascynuja sie wyscigiem niz mistrzostwami
      swiata lub europy w pilce noznej

polecam gazete sportowa L`equipe, podczas wyscigu, zawsze super zdjecie ( w
      mega formacie ) na okladce !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka