Dodaj do ulubionych

Jesenik, Karlova Studanka

IP: *.rzesa.rzeszow.pl 24.08.04, 07:22
Czy ktoś tam był i może powiedzieć coś o atrakcjach i noclegach? Czy warto
tam jechać?
Obserwuj wątek
    • Gość: JakoTako Re: Jesenik, Karlova Studanka IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.04, 10:51
      Bylem tam. Bardzo mila miejscowosc, ladna drewniana zabudowa. Nie spalem wiec
      nie moge nic na ten tema powiedziec. Utkwilo mi pamieci, ze bylismy glodni i w
      zadnej knajpie nie moglismy znalezc wolnego stolika, ale to byl sezon zimowy.
    • kleofas11 Re: Jesenik, Karlova Studanka 26.08.04, 10:38
      Zobacz www.info-jesenik.cz Ja lubię te rejony w kazdej porze roku. Jesenik to
      przyzwoite miasteczko ( infor. turyst. w rynku ) nad którym leży część
      uzdrowiskowa z sanatoriami i ładnym parkiem ( Jesenik Lazne ). Niedaleko do
      dwóch jaskiń, na wieżę widokową Zlaty Chlum, kilkanaście km do wyciągu
      krzesełk. na Serak itd. Karlova Studanka to małe, spokojne uzdrowisko tuż pod
      Pradziadem ( szczyt z wysoką wieżą widokową ). W Karl.Stud. inf.tur. w samym
      środku miejscowości, w parku obok malutkiej pijalni wody mineralnej. W tych
      okolicach jest masa "penzionów" i innych "ubytowani". Praktycznie w każdej
      mijanej wiosce. Dużo adresów jest na odwrocie niektórych miejscowych map, które
      są do nabycia w podanych wyżej miejscach. Dobre miejsce wypadowe to
      Cervenohorske Sedlo ale tam spać można tylko w hotelu. Wszędzie w tych
      okolicach są fajne trasy na wędrówki o "beskidzkim" stopniu trudności.
      • Gość: kasik Re: Jesenik, Karlova Studanka IP: 195.117.149.* 26.08.04, 13:58
        I jak jedziesz samochodem do jaskini na spicaku to wpadnij na super zarełko w
        Lipove Lazne ,hispanski ptasek jest super !!!! /bitki wołowe zawijane w ciemnym
        sosiku/ taka knajpka zaraz na zakręcie
        • Gość: kasik Re: Jesenik, Karlova Studanka IP: 195.117.149.* 26.08.04, 14:11
          Knajpa nazywa sie Na Rychte a jaskinia chyba jednak Na pomezi a nie na Spicaku.
          • kleofas11 Re: Jesenik, Karlova Studanka 26.08.04, 22:38
            Nie wiem jak inni ale ja prawdopodobnie skorzystam z tej podpowiedzi. Na Pomezi
            się nie wybieram, bo byłem jakiś czas temu ale często zaglądam do Ramzovej i
            dalej. Knajpa jest na mojej mapie, zaznaczę specjalnie. Znasz kasik wejście na
            Snieżnik od strony Starego Mesta? Chcę tak właśnie za jakiś czas na niego wejść.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka