Gość: darek IP: 192.168.1.* / *.elkomtech.com.pl 22.06.01, 09:31 Czy ktoś wie gdzie najlepiej zaparkować w Wiedniu by było tanio, bezpiecznie i dobre połączenie z centrum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greta Re: Parkowanie w Wiedniu IP: 192.168.6.* / *.uznam.net.pl 24.06.01, 00:00 Myślę,żę jest to duży problem.Ale jak zwykle są dwa wyjścia :dla tych ,którzy mają kesz i przeciwnie. Mniej zasobni powinni obserwować przy wjeździe do Wiednia (myślę o drodze z Bratysławy) wielkie tablice świetlne informujące o ilości wolnych miejsc na najbliżsdzym parkingu (tutaj kwoty są niewielkie), takich parkingów w pobliżu Ringu jest mnóstwo. Ale jak stać Cię na większą kwotę ( no ok. bańki za cały dzień) to możesz wjechać do samego Innerstadt, zatrzymać się na wyznaczonym parkingu, wykupić bilety postojowe w najbliższej sparkassie, wypisać je, włożyć je za szybę i...Wiedeń jest Twój! POzdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Parkowanie w Wiedniu IP: *.dipool.highway.telekom.at 23.08.01, 22:43 Gość portalu: greta napisał(a): > Myślę,żę jest to duży problem.Ale jak zwykle są dwa wyjścia :dla tych ,którzy > mają kesz i przeciwnie. Mniej zasobni powinni obserwować przy wjeździe do > Wiednia (myślę o drodze z Bratysławy) wielkie tablice świetlne informujące o > ilości wolnych miejsc na najbliżsdzym parkingu (tutaj kwoty są niewielkie), > takich parkingów w pobliżu Ringu jest mnóstwo. Ale jak stać Cię na większą > kwotę ( no ok. bańki za cały dzień) to możesz wjechać do samego Innerstadt, > zatrzymać się na wyznaczonym parkingu, wykupić bilety postojowe w najbliższej > sparkassie, wypisać je, włożyć je za szybę i...Wiedeń jest Twój! > POzdrowienia! Nie mozna kupic biletow postojowych na caly dzien,bo takich nie ma. Mozna jedynie auto zostawic na caly dzien na parkingu. Najlepiej majac plan zostawic auto w dzielnicy gdzie nie obowiazuje strefa ograniczonego parkowania,w poblizu metra i wowczas Wieden jest Twoj. Dzielnice bez strefy parkowania: 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,21,22,23. Dzielnice w ktorej sie znajdujemy rozpoznac jest bardzo latwo gdyz na kazdej tablicy z nazwa ulicy jest podany numer dzielnicy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Parkowanie w Wiedniu IP: 213.25.197.* 04.11.01, 23:40 W Wiedniu nawet w dzielnicach, gdzie płaci się za parkowanie są parkingi, na których można znaleźć miejsce. Np. przy Linke Wienzeile w okolicach stacji metra Pilgramgasse jest taki parking. Stąd na Kartner str. jest 20 min. piechotą albo 3 stacje metrem. Niestety, niektóre parkingi zostały zamienioone na płatne, więc lepiej przeczytać to co jest napisane na znaku drogowym, albo zajrzeć innym przez szybę czy mają plakietke albo wykupiony bilet. Odpowiedz Link Zgłoś