Gość: Iza IP: 81.219.11.* 22.03.05, 19:31 Czy ktoś może się orientuje, gdzie na parkingu (tanim)zostawić w Wiedniu samochód i wsiąść w miejski środek transportu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oban Re: Wiedeń samochodem 23.03.05, 00:09 Na tanim parkimgu w Wiedniu powiadasz ? Hm, to moze byc problem, ale podaj wiecej szczegolow (np ile dni, w jakiej okolicy bedziesz kwaterowac itd) to cos sie pomysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colberg Re: Wiedeń samochodem IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 23.03.05, 00:39 Parking odradzam. W takim razie co? 1. Kupujesz dokładny plan Wiednia (i tak się przyda). 2. Sprawdzasz na jakich stacjach OBB lub metra kończy się tzw. Kernzone. Wierz mi, naprawdę obejmuje spory obszar. 3. Wybierasz cichą uliczkę w pobliżu (o co nietrudno) - i parkujesz samochód. 4. Kupujesz bilet na cały dzień na komunikację miejską. 5. Zwiedzasz, zwiedzasz... System komunikacyjny Wiednia naprawdę może zaimponować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza do Colberga Re: Wiedeń samochodem IP: 212.160.172.* 23.03.05, 07:55 Czy myślisz, że ta strefa Kernzone będzie widoczna na planach dostępnych w Polsce? Właśnie chodziło mi o pozostawienie samochodu gdzieś na końcowej stacji metra i dalsze zwiedzanie miasta komunikacją miejską. Dzięki za radę. Wyczytałam w przewodniku, żę są jakieś tanie parkingi P&R na obrzeżach miasta, 2, 5 E za cały dzień. Czy wiesz coś na ich temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza do Colberga Re: Wiedeń samochodem IP: 212.160.172.* 23.03.05, 07:58 Jeszcze jedno pytanie. Czy na pewno poza Kernzone parkowanie jest bezpłatne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colberg Re: Wiedeń samochodem IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 24.03.05, 00:52 Dunia77 już za mnie odpowiedziała - podając adresy parkingów. :-) Oczywiście że cały Wiedeń nie jest objęty strefą płatnego parkowania. Na pewno tak jest z centrum i z okolicami popularnymi turystycznie... A reszta? No wybacz, żeby na peryferyjnych, cichych uliczkach pobierano opłaty... Taka ciekawostka. Mój kumpel jest właścicielem mieszkania na przedmieściach Wiednia. Może parkować na poboczu przed domem - nie może na podwórku. Tam "wewnętrzne" miejsca parkingowe są wykupione przez "starych" mieszkańców. Ot, taki folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colberg Re: Wiedeń samochodem IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 24.03.05, 01:10 Jeszcze jedno. Plan Wiednia oczywiście kupisz w Polsce. A co do planu komunikacyjnego, nie ma nic lepszego, niż: www.vor.at/bilder/tarifzonen.pdf Taki sam plan wisi na każdym przystanku w tym pięknym mieście nad Dunajem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colberg Re: Wiedeń samochodem IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 24.03.05, 01:12 Oczywiście to białe kółko pośrodku to Zone 100 lub inaczej Kernzone... Odpowiedz Link Zgłoś
dunia77 Re: Wiedeń samochodem 23.03.05, 09:17 www.wkw.at/garagen/pur.htm www.oeamtc.at/netautor/pages/resshp/anwendg/1104387.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza do Duni77 Re: Wiedeń samochodem IP: 81.219.11.* 25.03.05, 07:59 Dunia77 jesteś kochana, dzięki za adresy. Pozdrawiam świątecznie Odpowiedz Link Zgłoś