Dodaj do ulubionych

Austria - Wiedeń

21.08.05, 22:46
Kilka lat temu , byłam w Wiedniu i od tej pory marzę żeby tam pojechać
znowu!! Kogo zachwyciło to miasto tak jak mnie?? Pozdrawiam :))
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Austria - Wiedeń 21.08.05, 23:07
      Wiedeń, to jedno z piękniejszych miast Europy, oczywiście moim zdaniem. Byłam
      tam 3 razy, ale sądzę, że nie raz wrócę. Cieszę się, że jeszcze kogoś to miasto
      zachwyca, bo jakoś nieczęsto widzę o nim posty. Pozdrawiam.
    • aseretka Re: Austria - Wiedeń 22.08.05, 06:47
      Wiedeń zachwycił mnie od pierwszego wejrzenia. Być może dlatego, że wyjazd do
      tego miasta był naszą pierwszą 4-dniową wyprawą poza granicę kraju. Ale chyba
      nie, bo odwiedziłam go potem jeszcze dwa razy i za każdym razem byłam nim
      oczarowana. I też jeszcze zapewne nie raz tam wrócę.
    • Gość: Eva Re: Austria - Wiedeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:23
      to prawda.. Wieden jest super. a ja mam rodzine w Wiedniu, wiec zwalam sie do
      nich tak czesto jak sie da :P. Bardzo przyjemnie, miast z niepowtarzalnym
      klimatem. pozdrowionka
    • iwciaczek Re: Austria - Wiedeń 01.09.05, 14:31
      Nigdy nie byłam jeszcze w Austrii, ale myślę o tym. Warto wiedzieć, że warto
      tam pojechać.
      • miska_malcova Re: Austria - Wiedeń 01.09.05, 22:38
        zakochałam sie w Wiedniu od pierwszego wejrzenia :-) Mieszkam w Krakowie, więc
        czułam sie dość swojsko. Wracam tam co rok
        • iwciaczek Re: Austria - Wiedeń 02.09.05, 10:46
          Czy te miasta sa podobne do siebie np. ze swojego spokoju, ktorym zarazaja
          osoby w nich przebywajace? Takie wrazenie odnioslam przebywajac w Krakowie,
          troche jakby czas zatrzymal sie. Jakby chcac pokazac, ze sa rzeczy duzo
          wazniejsze i duzo trwalsze niz np. codzienna gonitwa...
          • miska_malcova Re: Austria - Wiedeń 30.09.05, 22:21
            oba miasta są dość konserwtywne, ale piękne jak diabli :-)
    • miriam_73 Re: Austria - Wiedeń 01.10.05, 23:11
      Oooo, Wiedeń to moje ukochane miasto. Jest taki "gemuetlich" - przytulny,
      urokliwy. Moja mama kiedyś się śmiała, że tam duch Franza Josefa zza każdego
      winkla wyglada :)))

Właśnie kupiłam sobie bilet w SkyEur i lecę w listopadzie :)))) Już się cieszę,
      bo to tylko miesiąc. Kocham Operę Wiedeńską, rewelacyjne spektakte, świetni
      soliści. Zresztą w ogóle w tym mieście nie sposób się nudzić. Pozdrawiam
      wszystkich zakochanych w Wiedniu i w Austrii (którą warto odwiedzać o każdej
      porze roku, a nie tylko na narty zimą).
    • blasphemy Re: Austria - Wiedeń 02.10.05, 00:57
      Wiedeń jest super, ładny, dobre muzea, komunikacja, jedzenie, wino i piwo, choć
      miasto troche brudne (te psie kupy na ulicach - gorzej niż w Wa-wie).

Niestety, Wiedeń ma jedną generalną i olbrzymią wadę - jego mieszkańcy.
    • Gość: Gosia W Wiedniu czas się zatrzymał w dobrym momencie. IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 06.10.05, 21:56
      Ktoś tu napisał, że Wiedeń jest brudny i niefajni mieszkańcy. On chyba
      odwiedzał jakieś inne miasto. Mieszkałam tam dłuższy czas i byłam ujęta
      klimatem miasta i zachowaniem jego mieszkańców. Uwielbiam atmosferę spokoju,
      ładu, uprzejmości, elegancji i starych tradycji. To miasto ma klasę i
      jednocześnie jest "do życia". Najbardziej tęsknię na Operą, chyba wyskoczę na
      weekend na jakiś spektakl.
      • miriam_73 Re: W Wiedniu czas się zatrzymał w dobrym momenci 07.10.05, 00:07
        Gosia 5.11 jest super koncer z okazji 50-lecia reopeningu Opery po wojnie,
        będzie śpeiwac m. in. Placido Domingo. A następnego dnia są Villidy Z Jose Curą!
    • Gość: stasio Re: Austria - Wiedeń IP: *.unreg.w-w.pl 06.10.05, 22:35
      15.10., ale to chyba tylko z Wrocławia, jest wycieczka 1-dniowa za 100 zl do
      Wiednia.
      • Gość: Gosia Re: Austria - Wiedeń IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 06.10.05, 23:13
        Kto we Wrocławiu to organizuje? Są 1-dniowe wyjazdy z biur np. w Karpaczu, ale
        bez wieczoru w Operze. Można też jechać samochodem, wyjechać np. w piątek,
        zanocować w Czechach przy granicy austriackiej, np. w okolicach Mikulova, moim
        miejscem jest "Horse Farm" w Petrovicach, rano w sobotę ruszyć na Wiedeń,
        wieczorem Opera i nocleg u znajomych lub w tańszym hoteliku. Następny dzień w
        Wiedniu i po południu nach Breslau.
        • Gość: stasio Re: Austria - Wiedeń IP: *.unreg.w-w.pl 07.10.05, 00:24
          z tym ze dla milosnikow Wiednia ta 1-dniowka to niewypal. 8 godzin jazdy, 8 na
          miejscu i 8 powrotu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka