juleczka4 21.08.05, 22:46 Kilka lat temu , byłam w Wiedniu i od tej pory marzę żeby tam pojechać znowu!! Kogo zachwyciło to miasto tak jak mnie?? Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: Austria - Wiedeń 21.08.05, 23:07 Wiedeń, to jedno z piękniejszych miast Europy, oczywiście moim zdaniem. Byłam tam 3 razy, ale sądzę, że nie raz wrócę. Cieszę się, że jeszcze kogoś to miasto zachwyca, bo jakoś nieczęsto widzę o nim posty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Austria - Wiedeń 22.08.05, 06:47 Wiedeń zachwycił mnie od pierwszego wejrzenia. Być może dlatego, że wyjazd do tego miasta był naszą pierwszą 4-dniową wyprawą poza granicę kraju. Ale chyba nie, bo odwiedziłam go potem jeszcze dwa razy i za każdym razem byłam nim oczarowana. I też jeszcze zapewne nie raz tam wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Austria - Wiedeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:23 to prawda.. Wieden jest super. a ja mam rodzine w Wiedniu, wiec zwalam sie do nich tak czesto jak sie da :P. Bardzo przyjemnie, miast z niepowtarzalnym klimatem. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
iwciaczek Re: Austria - Wiedeń 01.09.05, 14:31 Nigdy nie byłam jeszcze w Austrii, ale myślę o tym. Warto wiedzieć, że warto tam pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Austria - Wiedeń 01.09.05, 22:38 zakochałam sie w Wiedniu od pierwszego wejrzenia :-) Mieszkam w Krakowie, więc czułam sie dość swojsko. Wracam tam co rok Odpowiedz Link Zgłoś
iwciaczek Re: Austria - Wiedeń 02.09.05, 10:46 Czy te miasta sa podobne do siebie np. ze swojego spokoju, ktorym zarazaja osoby w nich przebywajace? Takie wrazenie odnioslam przebywajac w Krakowie, troche jakby czas zatrzymal sie. Jakby chcac pokazac, ze sa rzeczy duzo wazniejsze i duzo trwalsze niz np. codzienna gonitwa... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Austria - Wiedeń 30.09.05, 22:21 oba miasta są dość konserwtywne, ale piękne jak diabli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Austria - Wiedeń 01.10.05, 23:11 Oooo, Wiedeń to moje ukochane miasto. Jest taki "gemuetlich" - przytulny, urokliwy. Moja mama kiedyś się śmiała, że tam duch Franza Josefa zza każdego winkla wyglada :))) Właśnie kupiłam sobie bilet w SkyEur i lecę w listopadzie :)))) Już się cieszę, bo to tylko miesiąc. Kocham Operę Wiedeńską, rewelacyjne spektakte, świetni soliści. Zresztą w ogóle w tym mieście nie sposób się nudzić. Pozdrawiam wszystkich zakochanych w Wiedniu i w Austrii (którą warto odwiedzać o każdej porze roku, a nie tylko na narty zimą). Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Re: Austria - Wiedeń 02.10.05, 00:57 Wiedeń jest super, ładny, dobre muzea, komunikacja, jedzenie, wino i piwo, choć miasto troche brudne (te psie kupy na ulicach - gorzej niż w Wa-wie). Niestety, Wiedeń ma jedną generalną i olbrzymią wadę - jego mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia W Wiedniu czas się zatrzymał w dobrym momencie. IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 06.10.05, 21:56 Ktoś tu napisał, że Wiedeń jest brudny i niefajni mieszkańcy. On chyba odwiedzał jakieś inne miasto. Mieszkałam tam dłuższy czas i byłam ujęta klimatem miasta i zachowaniem jego mieszkańców. Uwielbiam atmosferę spokoju, ładu, uprzejmości, elegancji i starych tradycji. To miasto ma klasę i jednocześnie jest "do życia". Najbardziej tęsknię na Operą, chyba wyskoczę na weekend na jakiś spektakl. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: W Wiedniu czas się zatrzymał w dobrym momenci 07.10.05, 00:07 Gosia 5.11 jest super koncer z okazji 50-lecia reopeningu Opery po wojnie, będzie śpeiwac m. in. Placido Domingo. A następnego dnia są Villidy Z Jose Curą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasio Re: Austria - Wiedeń IP: *.unreg.w-w.pl 06.10.05, 22:35 15.10., ale to chyba tylko z Wrocławia, jest wycieczka 1-dniowa za 100 zl do Wiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Austria - Wiedeń IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 06.10.05, 23:13 Kto we Wrocławiu to organizuje? Są 1-dniowe wyjazdy z biur np. w Karpaczu, ale bez wieczoru w Operze. Można też jechać samochodem, wyjechać np. w piątek, zanocować w Czechach przy granicy austriackiej, np. w okolicach Mikulova, moim miejscem jest "Horse Farm" w Petrovicach, rano w sobotę ruszyć na Wiedeń, wieczorem Opera i nocleg u znajomych lub w tańszym hoteliku. Następny dzień w Wiedniu i po południu nach Breslau. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasio Re: Austria - Wiedeń IP: *.unreg.w-w.pl 07.10.05, 00:24 z tym ze dla milosnikow Wiednia ta 1-dniowka to niewypal. 8 godzin jazdy, 8 na miejscu i 8 powrotu. Odpowiedz Link Zgłoś