Dodaj do ulubionych

rowerem po Holandii?

IP: *.acn.pl 24.05.03, 14:11
czy jest to mozliwe, zeby wypozyczac w wiekszych miastach Holandii rowery, na
jak dlugo, za ile, czy tylko w duzych miastach? mam zamiar zwiedzic Holandie
rowerem czy ktos juz to robil? prosze o wszelkie informacje i wskazowki
z gory dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zalogowana Re: rowerem po Holandii? IP: 80.51.36.* 25.05.03, 16:05
      Dwa lata temu kupiłam w sklepie w Haarlemie, rower używany za 28 guldenów,
      gulden stał wtedy troche nizej od marki...chyba jakieś 1,60 zł, czyli,ze za
      rower dałam coś koło pięciu dych...była to całkiem niezła kolarzówa i gdyby
      nie to,ze jechałam później stopem do Hiszpanii, wzięłabym ją sobie do Polski...

...w tamtym roku najtańszy rower używany jaki akurat przypadkowo widziałam w
      sklepie w Rotterdamie kosztował 50 euro, ale ja nie szukałam roweru, bo
      byłam tam tylko kilka dni, więc nie wiem czy mozna kupić coś tańszego,
      acha/aha nie myśl sobie,ze to jakieś "rzęchy" ...wcale NIE, po za tym chyba na
      każdym campingu, na który wogóle Polacy mają wstęp , rodacy będą Ci proponować
      kradzione rowery już od 10 euro, ale BŁAGAM NIE KUPUJ KRADZIONYCH, BO W TEN
      SPOSÓB NAKRĘCASZ TĄ MACHINĘ...chociaż przyznaję,że trudno sobie odmówić
      jednego z lepszych GIANTów za 50 euro...ale ja się nie dałam, jestem z siebie
      dumna...generalnie na podstawie moich wojaży, trudno nie zgodzić się z tezą,że
      Polacy to ZŁODZIEJE...niestety to prawda, a jak już nawet ktoś sam nie
      kradnie, bo uważa się za w miarę uczciwego, to odkupuje od POLAKÓW - ZŁODZIEI,
      w czasie wspólnych powrotów na Wochenende.
      Ale to już jest temat na osobny wątek...

Acha/ aha ...jakbyś chciał, to w Hillegom, niedaleko Amsterdamu...nad morzem
      jest kościół katolicki z polskim księdzem, tam byś sobie w sumie mógł rzeczy
      zostawić, znaleźć nie będzie trudno, bo to taka miasteczko-wiocha z jednym
      kościołem, jednym księdzem i gosposią.

• Gość: ela Re: rowerem po Holandii? IP: 80.51.57.* 01.06.03, 15:27
      ByLam w Holandii w kwietniu , to prawdziwy rowerowy raj, dojedziesz wszędzie i
      to komfortowo, rowery wypożyczysz w wypożyczalniach, stacjach kolejowych,
      schroniskach, gdzieniegdzie chca depozytu w postaci paszportu lub xera karty
      kredytowej ( ta do bankomatu sie nie liczy). Adresy i ceny znajdziesz na
      www.holland.com .ża żadne skarby nie bierz górala tylko miejski lub szosowy i
      to jak najgorszy bo kradną. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka