Dodaj do ulubionych

Balaton i Eger - HELP Z TANIM NOCLEGIEM

IP: *.icpnet.pl 15.07.03, 17:47
Ponawiam moje pytanie, które zadałem parę tygodni temu. Może teraz ktoś z was
był i umie coś polecić taniego. Wyjeżdżam już niebawem. Trasa BUDA - BALATON
(raczej północna część) - powrót do Budy - Eger - Miszkolc (jak kasy starczy
Tokaj) - Tatrzańska Łomnica - porót przez Bukowinę/Zakopane. Niestety :
informatory z targów turyst. i z netu nie napawają mnie optymizmem, gdyż po
prostu nie mam tyle kasy. Dlatego proszę o rady!! Z góry dzięki. Po powrocie
mogę udzielić odpowiedzi. POZDRAWIAM (michał) MIA www.klubgorskimia.prv.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: hepik Re: Balaton i Eger - HELP Z TANIM NOCLEGIEM IP: *.visp.energis.pl 15.07.03, 20:50
      Po pierwsze pytanie -ile to jest tanio?Za 30-35 złotych kwater czy
      apartamentów bez liku i można jechać w ciemno.Poniżej 20 złotych raczej ciężko
      ale w mniejszych miejscowościach z wspólną łazienką też się znajdzie.(1500
      forintów)Wiele zależy za ile wymienisz forinta a w tym roku ciężko poniżej1,80
      za 100forintów.Strona www.hajdutravel.hu
      po polsku.Byłem u nich w miszkolcu Tapolcy.
      • Gość: Mia Re: Balaton i Eger - HELP Z TANIM NOCLEGIEM IP: *.icpnet.pl 16.07.03, 14:49
        Dzięki - no 35 zeta to tak sobie, ale jeszcze przeżyję.Skoro mówisz, że łatwo
        znajdę to spoko. Słyszałem i czytałem, że nad Balatonem jest najgorzej i trudno
        znaleźć. W necie ceny campingów nie są małe, ale znalazłem kilka tańszych. Mam
        nadzieję,że będą miejsca. A w Miszkolcu też się zatrzymam: możesz napisać coś
        więcej na temat twojej kwatery? Dzięki za odzew.
        • hepik1 Re: Balaton i Eger - HELP Z TANIM NOCLEGIEM 16.07.03, 18:45
          To było trochę dziwna ,zwłaszcza na początku kwatera.Piętro domu,dwa pokoje
          dwuosobowe,Wc i łazienka,TV czyli standard.Ale wchodziło się przez parter gdzie
          czasami przebywali właściciele-sporadycznie.W sumie można było korzystać z
          całej chałupy ,bo zastać ich było bardzo trudno.W sumie mili ludzie Marija i
          Guila,razem grilowaliśmy i tokaj swojski opijali.
          • Gość: mia Re: Balaton i Eger - HELP Z TANIM NOCLEGIEM IP: *.icpnet.pl 20.07.03, 21:36
            Dzięki za info! JUż w środę jadę!Pozdrawiam
          • Gość: ol. Re: Balaton i Eger - HELP Z TANIM NOCLEGIEM IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 22:21
            hepik1 napisał:

> To było trochę dziwna ,zwłaszcza na początku kwatera.Piętro domu,dwa pokoje
            > dwuosobowe,Wc i łazienka,TV czyli standard.Ale wchodziło się przez parter
            gdzie
            >
            > czasami przebywali właściciele-sporadycznie.W sumie można było korzystać z
            > całej chałupy ,bo zastać ich było bardzo trudno.W sumie mili ludzie Marija i
            > Guila,razem grilowaliśmy i tokaj swojski opijali.

Hepik, ty też "tokaj swojski opijałeś"? To jak w końcu z Tobą jest? Jeśli
            nie "opijałeś" to po co ci takie powiedzonka? Jak się domyślasz, zaglądam i na
            inne forum.

• Gość: hepik1 Re: Balaton i Eger - HELP Z TANIM NOCLEGIEM IP: *.visp.energis.pl 24.07.03, 04:42
              Gość portalu: ol. napisał(a):

> hepik1 napisał:
              >
              > > To było trochę dziwna ,zwłaszcza na początku kwatera.Piętro domu,dwa poko
              > je
              > > dwuosobowe,Wc i łazienka,TV czyli standard.Ale wchodziło się przez parter
              > gdzie
              > >
              > > czasami przebywali właściciele-sporadycznie.W sumie można było korzystać z
              >
              > > całej chałupy ,bo zastać ich było bardzo trudno.W sumie mili ludzie Marija
              > i
              > > Guila,razem grilowaliśmy i tokaj swojski opijali.
              >
              > Hepik, ty też "tokaj swojski opijałeś"? To jak w końcu z Tobą jest? Jeśli
              > nie "opijałeś" to po co ci takie powiedzonka? Jak się domyślasz, zaglądam i
              na
              > inne forum.

Miało być popijali.Nie widzę żadnej sprzeczności między tym faktem a bytnością
              na innym forum.W?w fakt miał miejsce w sierpniu ub.r i być może był między
              innymi przyczynkiem,jednym z wielu o podjęciu leczenia w lutym tego roku.A
              fakt,że przyjemne wspomnienia o piciu są jednym z sygnałów ostrzegawczych-tego
              mam pełną świadomość.Tylko czasami takie myśli się pojawiają niezależnie od
              woli człowieka i tylko wystarczy wiedzieć co w tym momencie zrobić by było
              dobrze.
              A z drugiej strony -popatrz jaki ten internet mały.Gdyby jeszcze jakieś
              wątpliwości,to proponuję dalszą dyskusję u Onej.Pozdr.
              >
    • frunze Re: Balaton i Eger - HELP Z TANIM NOCLEGIEM 21.07.03, 15:32
      W Egerze polecam Tulipan Camping, można z własnym namiotem, można wynająć
      domek, lub przyczepę. Rozbicie namiotu w zeszłym roku kosztowało 600 ft.
      Atmosfera fantastyczna, uwielbiają Polaków (bez problemu dogadasz się po
      polsku) no i sąsiedztwo Szepasszony-volgy, czyli "Doliny pięknej pani" jest
      nie bez znaczenia :) Pozdrawiam
    • frunze Re: Balaton i Eger - HELP Z TANIM NOCLEGIEM 21.07.03, 15:33
      I jeszcze jedno...zazdroszczę Ci jak nie wiem co, że jedziesz :) Mnie się
      chyba nie uda w tym roku, a ciągnie, ciągnie :) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka