Dodaj do ulubionych

Frejus - Francja

IP: *.rambler.bydgoszcz.pl 28.07.03, 10:05
Jadę za 3 tygodnie do Frejus ale słyszałam w radio iż zszaleją tam pożary
które nie jest łatwo ugasić , zostali już ewakuowani turyści z campingów na
obrzeżach Frejuus i inych miejscowości.Może ktoś własnie wrocił z tych
rejonów i może powiedzieć coś wiecej. Bo już się zastanawiam czy jechać , bo
jeśli takie pożary szaleją to może być nie wesoło.
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: Frejus - Francja IP: 217.153.45.* 28.07.03, 10:29
      Pożary w tamtym rejonie Francji i o tej porze roku, to raczej tam normalka. Ja
      na Twoim miejscu nic bym nie odwolywała, ale decyzja jest Twoja.
      Powodzenia i bon voyage
      Syrena
    • kicur Re: Frejus - Francja 28.07.03, 20:00
      Gość portalu: Nadia napisał(a):

> Jadę za 3 tygodnie do Frejus ale słyszałam w radio iż zszaleją tam pożary
      > które nie jest łatwo ugasić , zostali już ewakuowani turyści z campingów na
      > obrzeżach Frejuus i inych miejscowości.Może ktoś własnie wrocił z tych
      > rejonów i może powiedzieć coś wiecej. Bo już się zastanawiam czy jechać , bo
      > jeśli takie pożary szaleją to może być nie wesoło.

Ja byłem w czerwcu, kiedy się jeszcze nie paliło. A teraz jest tam (i w
      St.Tropez) ARAFAT z Forum Auto-Moto.
      Pozdrawiam!
    • Gość: JOANKA Re: Frejus - Francja IP: *.ppp.tiscali.fr 29.07.03, 20:12
      ogladam francuskie wiadomosci , nadal szaleja pozary, kilka campingow ewakuowano
      kilka z nich jest doszczetnie spalonych . wyglada strasznie
    • Gość: Nadia Re: Frejus - Francja IP: *.rambler.bydgoszcz.pl 29.07.03, 21:25
      Właśnie nie wiem co mam teraz zrobić za dwa dni muszę wpłacić do biura
      turystycznego już całość należności za pobyt na campingu i mam ogromny
      dylemat.Czy w przypadku odwołania wyjazdu z powodów ode mnie nie zależnych bo
      chcę jechać tylko pożary to uniemożliwiają biuro zwrócić mi jakiś pieniądze czy
      wszystko przepada? Jak myslicie?
      • Gość: madrilena Re: Frejus - Francja IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 31.07.03, 19:52
        Gość portalu: Nadia napisał(a):

> wszystko przepada? Jak myslicie?

Jesli bedziesz na miejscu i zla passa spowoduje, ze plomienie dotra do
        kampingu, nie ma mowy, o zwrocie kosztow. Jesli wplacisz mamone i na wlasne
        zyczenie zrezygnujesz napewno stracisz ok. 45% kosztow, gdyz wyjazd juz tuz-
        tuz.

To co sie tam dzieje, to kleska ekologiczna. Dzisiaj mialam echo z Prowancji
        od rodzinki i sa przerazeni. na olbrzymich polaciach spalonych lasow, nie
        slychac juz cygali, tak chatakterystycznych dla tego regionu, czuc won dymu,
        turysci przerazeni ogromem ognia skracali wakacje, wszedze pelno policji,
        strazakow, wyjace syreny radiowozow.... jak mi powiedzieli, tego sie nie da
        opowiedziec, to trzeba widziec!!

• Gość: Nadia Re: Frejus - Francja IP: *.rambler.bydgoszcz.pl 01.08.03, 11:19
          To naprawdę przerażające.Madrileno jeśli masz możliwość usłyszenia co się
          dzieje tam bezpośrednio od rodzinki daj mi znać proszę jak sytuacja będzie
          wyglądać np. za 2 tygodnie .Bardzo cię proszę jeśli się nie poprawi to poprostu
          nie pojadę wolę stracić te pieniądze niż tam jechać , bo co to za wypoczynek
          byłby horror poporstu.Pozdrawiam cię serdecznie i proszę i jakieś informacje
    • Gość: JOANKA Re: Frejus - Francja IP: *.ppp.tiscali.fr 01.08.03, 21:37
      na ten WE zapowiadana jest nowa fala upalow, do 37° C i wszyscy boja sie na
      nowo. ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka