10.05.12, 14:22
Wakacje już za chwilkę.
Czy spędzacie je ze swoimi (dorosłymi) dziećmi? Tymi zarówno które są jeszcze na garnuszku rodziców oraz tymi samodzielnymi? A może po roku w akademiku wracają na wakacje pod skrzydła rodziców?
Do jakiego wieku wasze dzieci uczestniczyły w rodzinnych wyjazdach, a kiedy zaczęły same sobie organizować wakacje?
Czy uczące się Wasze "dzieci" dorabiały sobie czy raczej błogie lenistwo.
A finansowanie wakacji dla pełnoletniego ale jednak ucznia/studenta z kieszeni rodziców czy własne środki?
Jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • mamamira Re: wakacje 11.05.12, 10:50
      Corka dość wcześnie przestała z nami jeździć .W "dorosłości" nie finansowałam jej urlopu dostawała od nas kieszonkowe.A syn już żonaty,tatuś a co roku razem jedziemy na urlop do Polski.Oprócz tego wyjeżdża tez sam z własną rodzinom.Młodzi sami sobie finansują a ja tylko zapraszam ich na lody czy kawę.W tym roku jedziemy do Ustronia Morskiego.
    • onest Re: wakacje 11.05.12, 20:25
      ostatni raz starsze dziecko było z nami na wakacjach będąc już na studiach ale sam chciał. Od trzech lat nie uczestniczy. A młodszy od roku tez jeździ sam ale my go finansujemy. Żaden niestety nie chciał z własnej woli w wakacje pracować, chociaż trochę. Mówię niestety, bo jednak myślę, ze własne zarobione pieniądze zmieniają stosunek do nich. Bardziej się ceni, to co się w portfelu masmile
    • czarna9610 Re: wakacje 12.05.12, 21:05
      Córka jedzie z nami, ale nie dlatego, że nadal jest na naszym utrzymaniu, tylko sama chciała
      • bi_scotti Re: wakacje 22.05.12, 02:06
        Najmlodszy studiuje na drugim koncu kontynentu wiec "uprzejmie" wpadnie do domu na jakies 3 tygodnie teraz na przelomie maja i czerwca pobyc z mama i tata smile A potem wroci do siebie, do pracy, social life, sportow i wszystkiego, co ma w B.C. i co czyni go szczesliwym. Na obecnym etapie dokladamy mu sie do kosztow mieszkania, wszystko inne oplaca sobie z wlasnej pracy.
        Najstarsza w Europie, pracuje, na urlop sie w tym roku wybiera z najnowszym beau, Kanada im nie po drodze wink
        Sredni pracuje, jego girlfriend tez - kiedy wezma urlop i dokad pojada to uklad miedzy nimi. Jako rodzina staramy sie spedzic wspolny tydzien (lub 2) w okolicach Christmas/New Year i wtedy to sa takie wspolne wakacje poprzedzone kilometrami emails kiedy dokladnie i gdzie sie spotkamy smile
    • evee1 Re: wakacje 05.06.12, 09:16
      Moje jeszcze mlode (15, 17), wiec wakacje spedzamy rodzinnie i finansujemy je jak narazie my.
      Nie wiem jeszcze jak bedzie, ale wspolne rodzinne wyjazdy chyba jednak bedziemy finansowac dopoki dzieci beda na studiach, bo jednak one beda miec tylko ograniczone mozliwosci zarobkowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka