da.killa 01.04.04, 12:47 na tabelach to głupota? www.hotdesign.com/seybold/index.html Elegancka prezentacja :) da.killa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angoulene Re: Dlaczego layout 01.04.04, 17:15 oj, jezdzisz nam, da.killa, po ambicji ;) jeszcze kilka dni - a zaczne sie rozprawiac z moja www, bedziesz mial nad kim sie znecac na spolke z Tedzikiem (co jest zreszta wskazane, bo dotychczasowa moja tfurczosc webmasterska przyprawia mnie o rumieniec wstydu, gdy sobie poogladam;) -- "Keyboard error, press F1" Opowieści z Narni Odpowiedz Link
da.killa Re: Dlaczego layout 02.04.04, 01:06 angoulene napisała: > oj, jezdzisz nam, da.killa, po ambicji ;) I oto chodzi! :) > jeszcze kilka dni - a zaczne sie rozprawiac z moja www, bedziesz mial nad kim > sie znecac na spolke z Tedzikiem (co jest zreszta wskazane, bo dotychczasowa > moja tfurczosc webmasterska przyprawia mnie o rumieniec wstydu, gdy sobie > poogladam;) To podrzuć linka, a dostaniesz garść porad na drogę :) da.killa Odpowiedz Link
ted.allrightsreserved Re: Dlaczego layout 02.04.04, 23:18 no i teraz mi wstyd za te tabele na stronie, a mam ich sporo mam nadzieje, ze div na css nie przestanie byc trendy zanim sie zabiore za przebudowe a tak serio, kiedy strona jest funkcjonalna i nie razi estetycznie to kod nie ma dla mnie znaczenia Odpowiedz Link
da.killa Re: Dlaczego layout 04.04.04, 23:33 ted.allrightsreserved napisał: > a tak serio, kiedy strona jest funkcjonalna i nie razi estetycznie to kod > nie ma dla mnie znaczenia Oczywiście masz rację, z tym małym zastrzeżeniem, że przejście z tabel na CSS podobuje zazwyczaj _znaczne_ odchudzenie kodu HTML, więc wzrasta szybkość ładowania stron. Dla większościu userów w Polsce to nadal bardzo istotne. Jako bonus zyskujesz mozliwość łatwej zmiany wysglądu (nawet całkowicie) przez edycję jednego pliku - bez żmudnego poprawiania po kolei wszystkich podstron. da.killa Odpowiedz Link
vviosna Re: Dlaczego layout 05.04.04, 10:47 ale w tabelach tez mozna stosowac style css ;)) Odpowiedz Link
urtiko Re: Dlaczego layout 29.06.04, 12:13 da.killa napisał: > na tabelach to głupota? > > www.hotdesign.com/seybold/index.html > Elegancka prezentacja :) > > > da.killa że o tych stronach nie wspomnę (wszystkie w CSS): cssbeauty.com/ (cały katalog świetnych stron w CSS) www.csszengarden.com/ (nieprzeciętne przykłady) Odpowiedz Link