kubeczekwgroszki 10.11.09, 23:57 Co sądzicie o tym biurze podróży? Myślimy z mężem o rezerwacji hotelu u nich, bo ceny przystępne a standard hoteli wysoki... Podróżował ktoś z eSKY.pl? Jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marusia.pl Re: eSKY.pl 12.11.09, 17:49 Robiłam u nich rezerwacje, byłam w hotelu Barcelo Hotel Formentor na Majorce. Wszystko przebiegało bezproblemowo, plusem jest to,że możesz zrobić rezerwacje przez telefon oraz to,że nie ponosisz w związku z nią dodatkowych kosztów (nawet jeśli ja anulujesz) Odpowiedz Link Zgłoś
stenimi-pl Re: eSKY.pl 12.11.09, 20:17 A jak jest w chwili ,kiedy rezygnuje sie w ostatniej chwili z rezerwacji ? Pobierana jest dodatkowa opłata za anulowanie jej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: eSKY.pl IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.09, 21:44 z tego co wiem to zależy od hotelu, jakie oni mają warunki rezerwacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: eSKY.pl IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.09, 21:43 Ja w tym roku zarezerwowałam u nich bilet i hotel:) I muszę przyznać ze byłam bardzo zadowolona :) Okazało się, że kobieta z którą rozmawiałam niedawno była w Forli i przeslała mi nawet rozkład jazdy pociągów z forli do Bolonii:) a hotelik tak jak pisze, ładny.. zadbany... :):)nie miałam z nimi żadnych problemów a to już nie pierwszy mój wyjazd z nimi więc polecam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lollita Re: eSKY.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 19:39 Bardzo w porządku, właściwie nie widziaam o nich złych opinii w necie. Śmiało rezerwuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: eSKY.pl IP: *.qumak.pl 11.02.10, 12:59 Generalnie ok, obsługa miła i kompetentna (choc lepiej bedzie jezeli bedziesz mial z miejsca sprecyzowane wymagania). Odradzam jedynie podawanie im numeru swojej karty kredytowej oraz CCV, czyli dokonywanie płatności "per infolinia". W moim wypadku konto zostało obciazone zarowno przez esky.pl jako firme jak rowniez np przez Swiss POLAND - innymi słowy numer karty i CCV został "przekazany" dalej. Drugi problem to dwukrotnie pobrana oplata za ubezpieczenie - od 2 tygodni "bujam sie" z infolinia i jedyne co wiem na 100% to "bedzie Pan zadowolony" :/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: eSKY.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 11:55 Nawet konkurencja poleca eSKY.pl! 2010-10-15 Jeśli nawet konkurencja poleca eSKY.pl to nie ma wątpliwości, że musi być najlepszym Internetowym Centrum Podróży w Polsce. Na stronie Aero.pl należącej do konkurencyjnego serwisu turystycznego Travelplanet klienci znajdą jedyny właściwy numer, pod jaki należy dzwonić w sprawie swoich podróży. 801 420 303 - czyli na Infolinię eSKY.pl. Choć serwisów turystycznych w polskim Internecie nie brakuje, wiadomo, że najlepszy może być tylko jeden. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że bezdyskusyjnie palma pierwszeństwa należy do eSKY.pl (numer jeden według badań firmy Gemius dla „Wiadomości Turystycznych” – wrzesień 2010). Teraz mamy kolejny dowód – w sprawach rozmów z klientami konkurencja kieruje swych klientów do prawdziwych fachowców, czyli Infolinii eSKY.pl. Jak najbardziej popieram naszych kolegów z branży i sam jestem zdania, że klientów powinno się kierować do nas – mówi Łukasz Neska z Internetowego Centrum Podróży eSKY.pl. – Nie od dziś wiadomo, że nasi fachowcy znajdą radę na wszystko. Dlatego nawet konkurencja poleca nasz serwis i w trosce o swoich klientó2)w podaje numer Infolinii eSKY.pl na swojej stronie – dodaje Neska Nawet konkurencja poleca eSKY.pl! W takim wypadku wchodze na stronę i szukam oferty dla siebie, przegladam strone, sprawdzam kogo polecają, jakie biura podrózy i co się okazuje, że jeszcze dzisiaj można znaleźć w zakładce Biura podróży np takie informacje: 1. Selectours Selectours posiada ceryfikat "Przejrzysta Firma", nadawany za publikację sprawozdań finasowych i przekazywanie ich Dun and Bradstreet Poland. Biuro jest też członkiem Business Center Club. Touroperatorowi partneruje Lukas Bank, proponujący płatność za wymarzone wakacje w ratach, już po powrocie. Podróżując z Selectours możemy liczyć na 50 % zniżki na parkingi we Wrocławiu i Katowicach. Touroperator uczestniczy w programie "Rzetelna Firma", tzn. nie ma długów i jest pozytywnie oceniana przez partnerów biznesowych, a także stawia sobie cele społeczne. Biuro zajmuje się też szkoleniem rezydentów w Tunezji 2. Orbis Orbis oferuje pełen zakres usług turystycznych, tak w kraju jak i za granicą; dla klientów indywidualnych oraz przedsiębiorstw. Rokrocznie z usług biura korzysta milion osób i dwa tysiące firm. Biuro jest jednym z wiodących touroperatorów w zakresie turystyki przyjazdowej. Każdego roku z jego usług korzysta kilkadziesiąt tysięcy turystów zagranicznych odwiedzających Polskę. Na terenie naszego kraju znajdziemy 1600 przedstawicielstw Orbisu. Touroperator szczyci się posiadaniem licznych nagród. W 2007 roku był „Gazelą Biznesu”, w latach 2001-2007 „biurem najbardziej godnym zaufania” zdaniem miesięcznika „Reader’s Digest”, a w latach 2000-2005 uznawany był przez „Rzeczpospolitą” za „największe biuro podróży w Polsce”. Skoro to najlepszy pośrednik internetowy to wolałbym żeby weryfikowali swoją ofertę, a nie sprzedawali wszystkiego jak leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Re: eSKY.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.11, 13:17 Wszystko jest w porządku do chwili jak nic się nie wydarzy w życiu coś niespodziewanego . w tej chwili mam taki przypadek ,kupiłem w poniedziałek bilety,zapłaciłem przelewem i w maju miałem lecieć na komunie do madrytu, ale na miejscu stało się nieszczęście dziecko zachorowało na białaczkę i nie możemy lecieć bo jest pełna izolacja ,zadzwoniłem do eSKY i pani powiedziała że nie mogę zwrócić biletów bo to są tanie linie lotnicze, i w tym momencie pani złamała prawo , zapytałem się ile kosztuje przepisanie nazwiska, bo pomyślałem że może dzieci wyślę na wakacje , to koszt przepisania jednego nazwiska kosztuje 410 zł to za 3 bilet by wyniosło 1230 zł już dalej nie pytałem .I tak sobie pod nosem przekląłem K.....a Ale się w bagno w pakowałem i tak poszło w p.....u 1773 zł. Nikt nie che w takim wypadku pomóc bo firma jest po to aby wyszarpać jak najwięcej a nie pomagać .Teraz się trzeba grubo zastanowić zanim korzystając z usług eSKY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: eSKY.pl IP: *.rootnode.net 03.08.11, 09:50 Esky to pośrednik i nie może on wpływać na politykę PRZEWOŹNIKA. Więc następnym razem po prostu trzeba kupić normalny bilet a nie pks (wizzair albo ryanair). Wtedy można zmieniać daty, nazwiska itp za rozsądną opłatę. Nie ma co krytykować pośrednika za politykę przewoźnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: eSKY.pl IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 20:20 ale co ma pośrednik do zwrotu biletu? to ryan albo wizz ustalają takie zasady.. więc to do nich można mieć ewentualne pretensje.. :| Trzeba było kupić lufthanse.. Ja z esky korzystałam kilka razy już i nie miałam problemów.. zawsze biorę ubezpieczenie więc jeśli coś się wydarzy i nie mogę lecieć to pieniądze mi zwrócą.. Rezerwowałam u nich też hotel i było ok.. z tego co zauważyłam to nie mają wszystkiego u siebie.. tzn robią dość solidną selekcję.. tak mi się przynajmniej wydaje.. bo te hotele które mają są dość dobre... i ceny też nie najgorsze :) Nie miałam okazji wykupić u nich wycieczek zorganizowanych. Może ktoś ma jakieś doświadczenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pyrrhias Re: eSKY.pl 04.08.12, 18:05 Witam, Moge powiedziec ze esky.pl maja system informatyczny nie sprwny i jest totalna nie kompetencja pracownicy. Teraz moja historia, mialem rezerwacji esky zeby latac od Wroclawia do Gdanska ale okazalo sie ze nie bylem na list passager Eurolot. Zadzwonilem do Esky.pl i mowili ze nie posiadam ubez. [chyba pracownicy maja IQ ujemny, mam miec ubez. zeby poprawiac blady Esky.pl !!] i mam kupic inny bilet.Teraz co sie stalo : Pracownik Esky.pl napisal 8:25 PM zamiast 8:25 AM [mam potwiedzenia od Eurolot] w systemie Eurolot a na rezerwacji Esky.pl byl napisany 20:25. Nie mialem inny wybor wiec kupilem bilet LOT za 850zl i zaplacilem za Hotel. Prawo konsumencki co ja wiem i okropnie w Polsce. Bede walczyc w sadzie zeby zaplacili wszystko i przed wszystkim otrzymac list przeproszenia. Wiec NIE KUPUJCIE BILET LOTNICZNY PRZEZ ESKY.PL. Moze ktos mial podobna niespodzanka. Przepraszam za bledy ale nie jestem polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: eSKY.pl IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.12, 15:57 Podzielam zdanie osoby postu wyżej.Kupiłam bilet do Irlandii,potem na maila przysłali mi bilet z inną datą,rezerwację robiłam przez telefon-odsłuchali moją rozmowę i stwierdzili że rzeczywiście z ich winy był błąd-nikt nawet nie powiedział przepraszam a za zmianę dat co nie było moją winą musiałam zapłacić 65zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak sił Re: eSKY.pl IP: *.29.237.9.coditel.net 25.08.12, 18:53 Ja zamawiałam 3 razy i każdym razem miałam problem.Niekompetentna,niemiła obsługa,leniwe pindy,czekałam 45 min żeby się z kimkolwiek połączyć,brak słów.Nie polecam,pieniądze wysłałam przelewem,w meilu brak info. o przelewach gotówkowych,po za tym wiele innych niedociągnięć.ODRADZAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: eSKY.pl IP: 93.175.71.* 03.09.12, 19:37 Zawsze przesyłają informację o przelewie od razu po złożeniu rezerwacji, obsługa bardzo szybka i nigdy nie miałem problemu z połączeniem się z infolinią, max 2 minuty czekania. Odpowiedz Link Zgłoś
jakanu Re: eSKY.pl 04.09.12, 11:36 Korzystałem raz z Esky - wszystko w porządku i bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: eSKY.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.12, 13:28 ja nie miałem takiego szczęścia, wykupiłem dodatkowy bagaż do 20 kg a w bilecie wpisali mi 15kg, reklamacje rozpatrzyli już po powrocie twierdząc, że wszystko jest w porządku, okradli mnie na 112 pln, sprawa trafi do sądu!!! Odpowiedz Link Zgłoś