Dodaj do ulubionych

chiny z jakim biurem?

04.12.09, 21:40
Chcę pojechać w maju/czerwcu (czy to dobry termin?) do Chin.
Analizuję oferty biur podróży i nie mogę podjąć decyzji. Pomóżcie
proszę, kto był z jakim biurem i jakie wrażenia. Za wszystkie
informacje będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: ARS Re: chiny z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 21:48
      termin bardzo dobry,tam tez jest wtedy wiosna wiec wszystko budzi
      sie do zycia(byłem w maju) z Opal travel -bez zastrzezen.
      Słyszałem ,że dobrze robi Chiny CT poland(byłem z nimi w
      kambodzy,laosie i Wietnamie-biuro sprawdziło sie tez moge polecić.
      • kordula57 Re: chiny z jakim biurem? 05.12.09, 12:26
        Ja polecam CT Poland , biuro z Warszawy prowadzone przez Chinkę.
        Perfekcja pod każdym względem. Świetni piloci, ciekawy program,
        doskonała baza hotelowa, świetne jedzenie. Polecam " Trasę
        Prezydencką", od Pekinu po Hong Kong.W tym roku byłam z nimi także w
        Birmie i Kambodży, potwierdzili swoja klasę .Może nie są najtańsi ale
        uważam , najlepsi, a zadowolenie 100%. Pozdrawiam
        • Gość: Joasia Re: chiny z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 14:55
          Polecam Ecco Travel Cesarskie Chiny, podobalo mi sie bardzo.
    • Gość: olivex Re: chiny z jakim biurem? IP: *.silesnet.net 07.12.09, 16:11
      Proponuje zakup przez agenta, oni mają wielu organizatorów i prześlą Ci oferty a
      ty wybierzesz. Polecam TravelHoliday.pl
    • Gość: ja111 Re: chiny z jakim biurem? IP: 83.238.128.* 08.12.09, 10:03
      CT Poland byc może troche drożej niz gdzie indziej ale mniejsze
      grupy super organizacja bogaty program. Trasa Prezydencka jest chyba
      najpopularniejsza
    • an.bu1 Re: chiny z jakim biurem? 08.12.09, 19:39
      poszukaj dobrze na tym forum, bo były juz takie wątki i opisane
      wrażenia z różnych biur podróży. Osobiście polecam CT Poland - trasę
      prezydencką - może trochę drożej, ale zwiedzasz dużo (od Pekinu do
      Hongkongu i Macao)i pozostaje w pamięci na długo. Dla mnie spełnieni
      marzeń i wycieczka życia.
      • dina3 Re: chiny z jakim biurem? 08.12.09, 21:13
        Dzięki wszystkim za odpowiedź. Oferta CT Poland rzeczywiście jest
        kusząca, ale droga. Ecco Travel ma w programie mnniej,ale też
        zdecydowanie taniej, oferuje również lot do Warszawy (jestem z
        Poznania)co poprawiłoby komfort całej wyprawy. Rozważę jeszcze raz.
        Chyba muszę podejść do tego, że jest to moja "wyprawa życia" i może
        warto ponieść większe trudy podróży i większe koszty, by zobaczyć
        więcej i na wyższym standardzie.
    • Gość: Mirek Re: chiny z jakim biurem? IP: *.Red-81-33-211.dynamicIP.rima-tde.net 08.12.09, 22:13
      Ja również polecam CT Poland. Byłem z nimi na rejsie po Jangcy i
      wszystko było na medal.
      Mirek
    • Gość: ja111 Re: chiny z jakim biurem? IP: 83.238.128.* 21.12.09, 13:22
      CT Poland wcale nie ma tak duzo drożej ceny porównywalne np. z
      opaltravel i Śliwką choć te 2 pierwsze raczej maja lepsze opinie nie
      ma takiej masówy.
    • Gość: XXLL Re: chiny z jakim biurem? IP: *.biznesklasa.lisek.pl 24.12.09, 10:47
      Potwierdzam, że jak Chiny i Azja - to tylko z CT Poland. Byłam już z
      nimi 3 razy (Chiny, Birma i Indie) i za każdym razem było
      fantastycznie. Najważniejsze, że piloci i pracownicy biura są
      orientalistami i znaja się na rzeczy. Baza hotelowa bardzo dobra,
      świetne restauracje i ciekawe, bogate programy. Biura nie robi
      całego świata tylko Azję i zna się na tym najlepiej.
      • Gość: Rafał Re: chiny z jakim biurem? IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 10:00
        Polecam CT Poland. Owszem, tanie nie jest, ale organizacja po prostu rewelacyjna
        i swietni piloci.
        Byłem z nimi na 2 wyjazdach i jak dla mnie to najlepszy wybor.
        • Gość: opt Re: chiny z jakim biurem? IP: *.tsi.tychy.pl 02.01.10, 14:35
          Nie wiem , czy ma sens przepłacanie w CT Poland, skoro na miejscu
          korzystają z tych samych hoteli i z takiego samegowyżywienia jak
          grupy innych biur, podobnie i na spływie Jangcy wszyscy spotkaliśmy
          się na tym samym statku.Do wymienionych biur dodałbym jeszcze
          Logostur.
          • Gość: :-) Re: chiny z jakim biurem? IP: *.aster.pl 02.01.10, 15:28
            Nieprawda. To, że spotyka się raz czy dwa inne grupy w tym samym hotelu czy na
            statku, nie znaczy, że całość imprezy ma ten sam standard.
            • Gość: opt Re: chiny z jakim biurem? IP: *.tsi.tychy.pl 02.01.10, 19:15
              Jedno jest pewne,że u nas wyższa cena nie zawsze jest oznaką
              wyższego standadu świadczeń.Jeżeli nie hotel, nie program decyduje o
              standardzie, to co?Żywienie nie , bo korzystają z tego samego stołu
              szwedzkiego, owszem czasem poziom pilota jest tym elementem
              różnicującym, ale dobrych pilotów u nas tak niewiele,że raczej to
              kwestia przypadku na jakiego pilota trafimy.Ubezpieczenie też
              standaedowo niskie, więc pozostały jeszczse warunki
              atmosferyczne,sezon turystyczny, ale jeżeli wycieczki są w tym
              samym czasie, to i ten czynnik różnicowania odpada.
              • Gość: Marta Re: chiny z jakim biurem? IP: *.aster.pl 02.01.10, 19:43
                Ale CT Poland nie jest najdroższe na rynku. Gdy się doda te
                wszystkie atrakcje, które mają w programie to suma sumarum wyjdzie
                nawet taniej niż u konkurencji. Ja bardzo porównuje ceny wycieczek i
                jak wszystko dodałam, to cena do jakości i bogactwa programu
                wychodzi na plus CT Poland.
              • Gość: :-) Re: chiny z jakim biurem? IP: *.aster.pl 02.01.10, 23:36
                Opt, wszystko razem. Oczywiście wszystkich elementów porównać się nie da, ale
                kiedy wybierałam wycieczkę zadzwoniłam do kilku biur, szukając wycieczki o
                podobnej długości i wyszło mi, że z tych popularniejszych, nie na indywidualne
                zamówienie, tylko CT ma jednocześnie:
                - wyjazd dłuższy niż dwa tygodnie
                - wszystkie hotele 4*, bardzo dobrze wybrane
                - niewiele długich przejazdów, właściwie tylko jeden, pociągiem, zamiast tego
                wewnętrzne przeloty
                - w cenie większość tzw. fakultetów, które na innych wycieczkach są dodatkowo płatne
                - pełne wyżywienie - aż za dużo ;-), i wierz mi, baaardzo dobre
                - niewielkie grupy (to jest dla mnie bardzo ważna, nawet podstawowa sprawa)
                - bardzo małą szansę na trafienie na złego pilota ;-)

I zanim się ktoś rozedrze ;-), że jestem pracownikiem biura, to słowo krytyki:
                dla mnie jedynym mankamentem wycieczki (trasa prezydencka) była miejsce, w
                którym odwiedziliśmy Wielki Mur - blisko Pekinu, wobec tego oblężone przez
                turystów. Podejrzewam, choć nie mam pewności, że wycieczki bardziej trampingowe
                pokazują swoim grupom mur w ciekawszych, mniej zadeptanych miejscach.
                • Gość: zuber Re: chiny z jakim biurem? IP: 85.222.99.* 11.01.10, 00:00
                  Byłam na objazdówce z Ecco Holiday -Cesarskie Chiny-wrzesień
                  09.Organizacja perfekcyjna-autokar podjeżdżał co do minuty.Pilot
                  wyjątkowo kulturalny i "czujący" klimat Chin.Była to moja wyprawa
                  życia,nie żałuję ani jednej minuty.Choć grupa była bardzo liczna -
                  ponad 30 os-to naprawdę wszyscy na poziomie i co dziwne nikt się nie
                  spóżniał.
            • Gość: reiseman Re: chiny z jakim biurem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.10, 01:05
              Czytając niniejsze forum odnoszę wrażenie, że jest one moderowane przez
              pracowników jednej z wymienianych w nim firm
    • Gość: anna Re: chiny z jakim biurem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.10, 00:59
      Polecam Orient Travel z trasą Cesarską. Super wycieczka. Objechaliśmy prawie
      całe Chiny w 19 dni. Wycieczka zrealizowana w 100% z dodatkami super restauracje
      i najważniejsze Pani pilot była znakomita. Polecam przed wyborem zadzwonić do
      biura i zapytać o doświadczenie pilota który ma jechać z grupą oraz porównać
      sumę wszystkich opłat jakie liczą sobie biura. My wybraliśmy bardzo dobrze,
      pozdrawiam
      • Gość: Piotrek Re: chiny z jakim biurem? IP: *.aster.pl 14.01.10, 22:25
        Ja bardzo strannie porównałem oferty i CT Poland ma najlepsze
        programy. W cenie jest wszystko: Opera Pekińska, Akrobaci itp W
        innych biurach tego nie ma i trzeba na miejscu płacić. No i jak
        zawsze hotele głównie ****. Jak się jedzie taki kawał świata, to
        warto już zobaczyć ile się da, a nie dopłacać na miejscu do
        wszystkiego. Co więcj CT w tym roku ma super ceny, jak się wszystko
        doda to są najtańsi. No i nie latają Aeroflotem, a dla mojej żony do
        podstawa :-)
        • anegra Re: chiny z jakim biurem? 17.01.10, 14:54
          "super ceny" jak dla kogo. Dla mnie są za drodzy. Choć programy -
          fakt - mają najciekawsze. Szkoda, że biorą tyle kasy. Ja się chyba
          zdecyduję na "Chiny Cesarskie" z Ecco Travel. Ci co byli, też są
          zadowoleni.
          • Gość: julcia Re: chiny z jakim biurem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.10, 10:05
            Chiny widziałam także w ofercie Itaki, a dokładnie dwie 12 dniowe wycieczki:
            Wejście Smoka i Chiny Caluśkie z wyżywieniem i dosyć bogatym
            programem
            • Gość: greg Re: chiny z jakim biurem? IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.10, 23:46
              taaaaaaaa "Chiny Caluśkie" ale kiepski żart - caluśke to są oferty
              Itaki do d..... juz nawet pożądnych nazw im się nie chce
              wymyślić ... czy oni myślą że ludzie to kompletni idioci - caluske
              Chiny w 12 dni to jakieś jawne nabijanie klientów w butelkę
              • wycieczkiznami.pl Re: chiny z jakim biurem? 11.05.13, 20:01
                Najlepsza relacja jakość/cena - zdecydowanie "WYCIECZKI Z NAMI"!!!! Chiny do końca maja od 5299 PLN w podwyższonym standardzie hoteli 4* w centrach miast, z wyżywieniem i szybkimi pociągami w cenie :-)

Serdecznie zapraszam w terminie 21-31.08.2013

wycieczkiznami.pl/index(...)d=45&priceid=98
                Proszę się powołać na forum

Pozdrawiam serdecznie
        • wycieczkiznami.pl Re: chiny z jakim biurem? 11.05.13, 20:02
          Najlepsza relacja jakość/cena - zdecydowanie "WYCIECZKI Z NAMI"!!!! Chiny do końca maja od 5299 PLN w podwyższonym standardzie hoteli 4* w centrach miast, z wyżywieniem i szybkimi pociągami w cenie :-)

Serdecznie zapraszam w terminie 21-31.08.2013

wycieczkiznami.pl/index(...)d=45&priceid=98
          Proszę się powołać na forum

Pozdrawiam serdecznie - właściciel biura
    • Gość: jola Re: chiny z jakim biurem? IP: *.cable.net-inotel.pl 11.05.13, 23:28
      jeśli chiny, to tylko ecco travel. mają na prawdę rewelacyjnych pilotów. z nami była pani zosia, ale słyszałam wiele dobrego o niejakim pawle. ja teraz czaje się na kubę z nimi, ale kurcze tochę droga ta kuba
      • Gość: aga Re: chiny z jakim biurem? IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 01:19
        Aeroflotem leciałam i nic złego nie mogę powiedzieć. Pekin i okolice z Ecco były super polecam. Byłam w marcu 2012 roku było zimno. Lipiec i sierpień pogoda jest oki ale widoczność kiepska przez burze piaskowe.
        • Gość: iza Re: chiny z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.13, 10:16
          ja także wybieram się do Chin w marcu. Pisze Pani, że było zimno, to znaczy jak? Temperatury minusowe? Czy bliżej zera?
    • Gość: andrzej Re: chiny z jakim biurem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.05.13, 21:34
      ecco travel moge polecić z czystym sumieniem. byłem w marcu. profesjonalnie i interesująco.
    • monia8309 Re: chiny z jakim biurem? 22.05.13, 19:59
      ja polecam www.starholiday.eu - korzystałam z nich już 2 razy i byłam zadowolona, a wiem że wycieczki do chin też mają. warto sprawdzić
    • logostour1 Re: chiny z jakim biurem? 03.09.13, 16:35
      Witamy,

Możesz na wybrać którąś z opcji wycieczek do Chin z nami: połączoną ze zwiedzaniem Macau i Hongkongu, lub klasztoru Shaolin albo też Tybetu. Każda z nich odkryje przed Tobą zupełnie inne oblicze Państwa Środka i z pewnością zostawi po sobie niezapomniane wrażenia.

O wrażenia naszych turystów najłatwiej też zapytać bezpośrednio, np. na naszym Facebooku (www.facebook.com/LogosTour) - tam znajdziesz ponad 10 tys. fanów, wśród których dużo łatwiej będzie o opinie i wrażenia z wypraw z nami:)

Pozdrawiamy!
      Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl
      • Gość: Malgorzata Re: chiny z jakim biurem? IP: *.cm-6-2b.dynamic.ziggo.nl 18.09.13, 13:07
        Jeśli chcesz wrócić naprawdę zadowolona z wycieczki do Chin polecam Ci wybrać się do BP Rainbow Tours i zobaczyć co oni mają do zaoferowania. Byłam z nimi na objazdówce pt "Chiny - w krainie złotego smoka" i muszę przyznać, że były to jedne z najlepszych moich wakacji. Warto pamiętać o tym, że RT takie dalekie wycieczki realizuje dreamlinerami, więc skraca się prawie o połowę czas podróży. Chiny zrobiły na mnie naprawdę pozytywne wrażenie i dlatego następne wakacje planuję też w Azji, tyle że teraz chyba zdecyduję się na Sri Lankę :)
        • Gość: innika Re: chiny z jakim biurem? IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.14, 22:00
          równiez zastanawiam się bardzo wstępnie nad wycieczką do Chin i myślę, że najprędzej zdecydowalabym się własnie na biura Rainbow Tours, które wydaje się byc sprawdzone. Ja sama byłam z nimi tylko raz w Egipcie, ale to jednak dosc duzy gracz na rynku, bo z tymi mniejszymi to trochę strach w tak dalekie kierunki...
          Malgorzato, w jaką porę roku byłaś w Chinach?
    • Gość: wycieczkiznami.pl Re: chiny z jakim biurem? IP: *.dynamic-ww-2.vectranet.pl 06.12.14, 13:07
      Od połowy maja do połowy sierpnia lepiej nie jeździć - bardzo gorąco i pada!
      My zawsze organizujemy wyjazdy na początku kwietnia lub pod koniec sierpnia. Jak lądujemy w Pekinie w kwietniu temperatura w okolicy 16-17 C, a jak kończymy w Szanghaju to zazwyczaj 26-28 C! Zawsze bez deszczu. Idealne warunki. Przy okazji zapraszam wszystkich chętnych na wyjazd 8-18.04.2015. Do końca roku mogę zaproponować najniższą cenę na rynku (przy luksusowych hotelach w centrach miast, jakość gwarantowana marką "WYCIECZKI Z NAMI"). Jedynie 5100 PLN! Szczegóły na: wycieczkiznami.pl/wycieczki/dla-klientow-indywidualnych/1,11-dni-chiny---tradycyjne-i-nowoczesne-wycieczka-do-chin--cena-first-minute-5299-pln. Cena okazyjna z racji na 5 rocznicę działalności biura podróży "WYCIECZKI Z NAMI" (akcja promująca biuro). Przy zapisie proszę się powoływać na forum, pozdrawiam serdecznie Jacek Drążkiewicz - właściciel
    • kmblom Ct Poland Chiny z Tybetem 15.01.15, 17:52
      Polecam Ct Poland byłam z nimi lipiec/sierpień 2013 i wróciłam zachwycona organizacją i standartem wycieczki. Jak Chiny to tylko z Tybetem, bo widoki podczas trasy są obłędne. Wschód słońca z widokiem na Mount Everest to zostaje w pamięci do końca życia! Z chęcią wrócę jeszcze kiedyś w tamte strony by nacieszyć oczy Himalajami, bo żadne góry do tej pory nie zrobiły na mnie takiego wrażenia jak te(mimo, że mieszkam w Norwegii). W przyszłości Nepal. Klimat w klasztorach iście mistyczny, a możliwość by dosiąść jaka nad cudnym jeziorem Yamdrok była nie lada wyzwaniem. Pogoda idealna w Tybecie, w Szanghaju troszkę duszno, ale w Pekinie bardzo przyjemnie cieplutko i dało się normalnie oddychać. Program jaki oferuje Ct jest fantastyczny i wart każdych pieniędzy. Przez 18dni zobaczyliśmy sporą część Chin i oderwaliśmy się trochę od rzeczywistości w Tybecie. Hotele na bardzo dobrym poziomie. Szczerze polecam tą wycieczkę, bo gwarantuje niezapomniane wspomnienia.
      • wycieczkiznami.pl Re: Ct Poland Chiny z Tybetem 22.01.15, 10:48
        Polecam ten program dla osób, które po raz pierwszy wybierają się do Chin, wycieczkiznami.pl/wycieczki/dla-klientow-indywidualnych/1,11-dni-chiny---tradycyjne-i-nowoczesne-wycieczka-do-chin--cena-first-minute-5399-pln, idealny czas: bez deszczu i temperatury w okolicy 20-27 C a dla uczestników forum jak zawsze zniżka (minus 200 PLN), co daje oczywiście gwarancję najniższej ceny na rynku za standard 4* HB :-)
    • yendras0 Re: chiny z jakim biurem? 15.01.15, 19:53
      Dadam jeszcze Sigmę Travel. Byłem z nimi w 2010 roku. Jeden z najlepszych moich wyjazdów.
      • Gość: albercik Re: chiny z jakim biurem? IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.15, 22:20
        A może opowiesz o wrażeniach z tego wyjazdu. Chiny to kraj na pierwszym miejscu w tej chwili dla mnie do odwiedzenia, Europa bardzo podobna do siebie wszędzie, tam to wreszcie byłoby coś innego. :)
        • yendras0 Re: chiny z jakim biurem? 22.01.15, 22:17
          Na temat tej wycieczki przeczytasz w wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,25876,115458365,,Sigma_Travel_Chiny_16dni.html?v=2
          Obecnie wycieczka nazywa się Chiny Klasyczne.
          Wrażenia - od tego czasu minęło wiele wycieczek, ale wrażenia pozostały, i ta atmosfera przymglona od smogu i kadzideł w świątyniach, i te tłumy ludzi ...
          Jeszcze tam pojadę.
    • wycieczkiznami.pl Re: chiny z jakim biurem? 22.01.15, 10:45
      Polecam program "MAGICZNY TYBET I ZIELONE POŁUDNIE- CHINY ZACHODNIE I POŁUDNIOWE. Wysoka jakość za bardzo rozsądną cenę wycieczkiznami.pl/wycieczki/dla-klientow-indywidualnych/57,magiczny-tybet-i-zielone-poludnie----chiny-zachodnie-i-poludniowe-cena-first-minute-9950-pln
      • Gość: Xiaomei Re: chiny z jakim biurem? IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.15, 08:28
        Wycieczkiznami.pl - szału nie ma, d.. nie urywa. Za 12 dni w Chinach 12 tysięcy złotych, a w programie niewiele. W Chengdu zero zwiedzania, trochę w Lhasie, nic w Guilin, zero zwiedzania zabytków w Kantonie - tylko spacerek koło wieży, kiepściutko. Błędy w programie. Wycieczka bez noclegu w HK, bez Macau, a taka kasa za nią... Ani to wysoka jakość, ani rozsądna cena.
        • wycieczkiznami.pl Re: chiny z jakim biurem? 31.01.15, 19:03
          proszę dać lepszą propozycję Panie /Pani Xiaomei ???
          • wycieczkiznami.pl Re: chiny z jakim biurem? 31.01.15, 19:06
            Za 9950 PLN w 4* hotelach HB? + bilety wstępu.. Czekam cierpliwie? :-)
        • Gość: Darek Re: chiny z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.15, 17:20
          Ja byłem Z takim Biurem z Krakowa Gaudeamus mnie tam wyprawa wyszła ok 13000 tys zł wszystko ale wyprawa trwałą 26 dni a ja na miejscu też nie oszczędzałem wiec pewenie też taniej dał oby sie to zrobić choć teraz było by to trudne bo dolar jest drogi cena za wyprawę którą ma Teraz Gaudeamus 10 tys zł to bardzo korzystna cena Bardzo polecam i chyba niedawno też oprócz standardowej wyprawy do Chin wprowadzili także wyprawę do Chin rozszerzoną o Góry Tęczowe www.gaudeamus.com.pl/wyprawy/
    • wycieczkiznami Re: chiny z jakim biurem? 04.12.15, 07:54
      jak zawsze najlepsza relacja ceny do jakości. Chiny 11 dni w 4* hotelach od 28.03.2016 w cenie 5799 PLN! Ostatnie wolne miejsca. Serdecznie zapraszam: wycieczkiznami.pl/wycieczki/dla-klientow-indywidualnych/1,11-dni-chiny---tradycyjne-i-nowoczesne-wycieczka-do-chin--cena-first-minute-5799-pln
      • Gość: Jan Re: chiny z jakim biurem? IP: *.centertel.pl 10.12.15, 11:30
        11 dni w tym tak naprawde dwa dni na podróż to trochę mało jak na Chiny faktycznie lepiej dołożyć i pożądanie je zwiedzić bo dla dóżej części osób to wyprawa życia i trochę głupio było by mieć niedosyt ze się mało widziało. Ja byłem z wspomnianym wyżej biurem Gaudeamus i bardzo sobie to chwale super wyprawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka