IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 22:37
Czy ktoś na forum miał przyjemność pojechać na objazdówkę do Rosji? Jak
oceniacie te wycieczki? Czy są godne polecenia? I jakie biura znacie , które
są w tym rejonie najlepsze?
Obserwuj wątek
    • liza_s Re: Rosja 08.03.10, 14:21
      7 lat temu byłam z Orbisem na wycieczce Sankt Petersburg-Moskwa-Katyń. Pamiętam
      świetną organizację, przedsiębiorczego przewodnika i dobre tempo zwiedzania - na
      koniec udało się zwiedzić jeszcze Wilno, którego nie było w programie. W
      programie brakowało mi jednak Carskiego Sioła. Później udało mi się gościć w
      Rosji częściej i dłużej, ale polecam taką lub podobną wycieczkę na pierwsze
      spotkanie z tym pięknym krajem.

Atrakcyjniejsza od orbisowskiej, zarówno cenowo, jak i programowo, wydaje się
      oferta biura Viator "Moskwa - Złoty Pierścień - Petersburg":
      www.viator.pl/offers/show/559
      • Gość: scenic Re: Rosja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 18:03
        Porównujesz ceny Orbisy sprzed 7 lat z aktualnymi czy jak?
        • liza_s Re: Rosja 08.03.10, 18:57
          Porównuję aktualne ceny obu biur.
          • Gość: scenic Re: Rosja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.10, 08:52
            A możesz podać link do tej porównywanej oferty ORBISU?
            • liza_s Re: Rosja 09.03.10, 18:20
              Proszę: www.orbis.com.pl/wycieczki-autokarowe,rosja,id,AROS06

Zaznaczam, że różnica w cenie po podliczeniu wszystkich kosztów nie jest
              strasznie duża, bo Orbis gwarantuje śniadania i obiadokolacje, a Viator w ogóle
              nie zapewnia jedzenia i żąda jeszcze dopłaty dewizowej. Viator ma jednak
              ciekawszy program, chyba, że komuś zależy na odwiedzeniu Miednoje i Katynia.
              Osobiście niestety nie byłam nigdzie z Viatorem, więc mogę tylko teoretyzować na
              podstawie ofert.
              Podam jeszcze link do biura Almatur, które proponuje po 2 dni w Moskwie i
              Petersburgu/okolicach, niestety łączna cena nie jest zbyt zachęcająca:
              www.almatur.pl/lista_lato.php?nr=ORWM
              • Gość: turystka Re: Rosja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 19:04
                dziękuję bardzo, wycieczka wydaje się ciekawa na pewno wezmę ją pod uwagę, cena
                także odpowiednia i to na 9 dni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka