Dodaj do ulubionych

Idealne miejsce

IP: *.xdsl.centertel.pl 10.01.11, 16:38
W granicach maks. 3-4 godzin lotu (Turcja, Tunezja, Grecja...inne ?). Morze przejrzyste, śliczna plaża (żwirkowa też może być), hotel przy plaży, oddalony od miasta (spokój, spokój...), widoki powinny zapierać dech, AI, standard maksymalny lub lepszy ;), fajny design mile widziany (okazja jest szczególna, więc kasa nie gra kompletnie roli...). Czy jest wogóle takie miejsce ???
Obserwuj wątek
    • nabiegunach Re: Idealne miejsce 10.01.11, 17:08
      Jest sporo pięknych miejsc z cudownymi widokami na południu Europy, a jeśli ma się pieniądze, to nie jest trudno znaleźć tam dobry hotel na uboczu. Polecam greckie wyspy, jak Santorini czy Mykonos (choć tam akurat prócz przelotu z Polski trzeba jeszcze dopłynąć statkiem), Kalabrię, Wybrzeże Egejskie w Turcji, okolice Nicei (np. Antibes) - tam wszędzie jest dobra baza hotelowa, a widoki na morze przepiękne... z klifów chylących się ku wodzie, ech :) Dodatkowo apartamenty w Dalmacji, bo z hotelami różnie bywa. Nie wiem tylko co z przelotami w granicach do 4 godzin, bo z bezpośrednimi z PL jest ciężko (czartery), a międzylądowanie wydłuża lot zdecydowanie.

Nie pomogę w podaniu nazwy konkretnego hotelu, ale to już raczej indywidualne poszukiwania.
      • Gość: marzyciel Re: Idealne miejsce IP: *.xdsl.centertel.pl 10.01.11, 18:57
        Dziękuję za podpowiedzi :) ale szukam właśnie konkretnego wskazania, najlepiej na bazie własnych doświadczeń. Bardzo ważny jest dla mnie sam hotel i otoczenie.... hmmm to ma być prezent dla bliskiej mi osoby
      • vivianna_82 Re: Idealne miejsce 10.01.11, 19:02
        jeśli chodzi o miejsce ładne, spokojne i miłe, z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel. Bylismy tam w czerwcu 2010, nie było przesadnie dużo ludzi, na basenie spokój, na plaży bez ścisku, ładne widoki, hotel bardzo przyjemny i oddalony od centrum o ok 1,5 km - ale dla chętnych dyskoteki zaczynają się juz po drodze. A w samym hotelu naprawdę spokojnie i miło. To było dla nas ważne, bo jechalismy z małym dzieckiem i z pobytu jesteśmy bardzo zadowoleni. Trochę mniej z usług biura z ktorym lecieliśmy ;)
    • zlotepiachy.pl Re: Idealne miejsce 11.01.11, 09:27
      Dla mnie jest piękna Turcja Egejska, wyspy Greckie.
      Polecam miejsce i hotel, w którym nie było Polaków,
      ( byłam pierwszym gosciem z Polski w tym hotelu)
      miejsce bajka, świetna infrastruktura hotelu, wspaniałe jedzenie
      wycieczka do Efez i na grecką wyspę Samos
      polecam korzystanie z łaźni tureckiej na mieście
      miejscowosć nazywa sie Kusadasi a hotel Sealight Resort.
      Pozdrawiam
      • voyager747 Re: Idealne miejsce 11.01.11, 10:25
        a czemu trzeba od Polaków uciekać ?
    • emberro Re: Idealne miejsce 11.01.11, 11:45
      polecam zajrzeć na topodpoczynek.eu Nawet jak nic nie wybierzesz nic z ich oferty to można poczytać opinie innych ludzi na temat hotelu, czy pakietu :)
      Pozdrawiam :]
      • Gość: marzyciel Re: Idealne miejsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.11, 13:42
        Bardzo dziękuję za dotychczasowe sugestie. Wiem, że przesadzam ;) ale szukam czegoś absolutnie ponadstandardowego, z pokojem typu suite, jacuzzi itp. Co do obecności (bądź nie) Polaków, moje doświadczenia wskazują, że każda dominującą nacja w danym hotelu zachowuje się gorzej niż w przypadku, gdy są w mniejszości
        • ivis Re: Idealne miejsce 11.01.11, 14:49
          pokoje typu superior hotel Laguna Vista Egipt...
          a jeśli ma być tak ach, och, ehh i wogóle to polecam coś dalej - typu Tajlandia - resorty na Koh Samui .... Sri Lanka, Bali, oooo albo urokliwe i też luksusowe Malediwy.... można także poszukać na Dominikanie, w Meksyku, Karaibach..... bedzie egzotycznie, luksusowo, pięknie i wyjątkowo......
          • Gość: marzyciel Re: Idealne miejsce IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.11, 17:48
            Dzięki, ale szukam czegoś na lato - rzeczywiście tego nie napisałem. A lato to raczej nie sezon na Maledivy itp... Natomiast napisałem, że dystans nie może być zbyt odległy. Po prostu szukam czegoś spełniającego konkretne warunki na wstępie. Lagunę Vistę zaraz odwiedzę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka