Dodaj do ulubionych

pociag Lwoó - Symferopol

04.02.11, 21:16
czy ktoś z Was jechał tym pociągiem i może dać kilka praktycznych rad, bo krążą różne legendy o nim...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • claudietta Re: pociag Lwoó - Symferopol 04.02.11, 21:17
      oczywiscie LWÓW ;)
      • smerv Re: pociag Lwoó - Symferopol 04.02.11, 23:54
        Gdzie Rzym, gdzie Krym, a gdzie Etna? Cóż za szeroki wachlarz zainteresowań?
        Jeździłem, nawet sporo, ale 20 lat temu. 24 godziny w pociągu, trudno było dojechać w трезвом виде. No i oczywiście tylko odważni kupowali miejsce плацкартное. Co dziwne - czas odjazdu się prawie nie zmienił od 25 lat, 9.45 ze Lwowa.
        • claudietta Re: pociag Lwoó - Symferopol 05.02.11, 09:27
          dziekuje:) a no widzisz, lubie podrozowac w rozne miejsca, jelsi mam troche wolnego czasu:)
          mysle, ze Krym to kierunek warty poznania
          żałuje , ze musze jechac sama, trudno bylo namowic kogos na taka wlasnie ekstremalna podroz;))) myslałam o tanich liniach - ale sa dopiero w sezonie, a teraz z przesiadka w Kijowie za oklo 2000 zl - no wiec lepiej pociag

czas odjazdu widze, ze przesunal sie tylko o 2 minuty hahaha - masz racje niesamowiete, ale przynajmniej w tym szalonym swiecie cos jest stalego :)))
          wykupie miejsce z zamykanym przedzialem

a mozesz mi powiedzic jak to wyglada w srodku przedzialu, wiem tylko, ze sa 3 miejsca,
          czy sa przedziały dla kobiet, czy sprzedaja jak leci i bede miec np. towarzysto malo ciekawych i malo pachnacych panow? ;) czy ludzie na noc tam wskakuja w pidżamki?;) - nie wiem jakie tam panuja zwyczaje, ... jak stan toalet? lepiej w pociagu czy jak bedzie sie zatrzymywac to wyskoczyc na stacje? czy mnie nie okradna - moge spokojnie zostawic bagaz?
          slyszlam tazke , ze w tym pociagu jezdzi milicja, to prawda?

jesli bedzisz mogl sie podzielic jeszcze tymi informacjami - to juz bedzie wszystko w tym watku:) dzieki z gory:)

czy warto miec flaszke ze soba dla paddzierżenia razgawora? :)
          • bluemar Re: pociag Lwoó - Symferopol 05.02.11, 09:59
            Dlaczego nie napisać wprost :-organizuję wyjazd z pominieciem koncesjonowanego organizatora- potrzebuję informacji o rozkładzie miejsc w przedziałach ponieważ nie wiem jak podzielić grupę-zamiast udawać naiwną,bezbronną istotkę,która musi wiedzieć czy hipotetycznych pijaków będzie w przedziale dwóch czy trzech-bo taka samiuteńka.
            Mogą napaść albo kichać do herbaty albo nie zechcą Żytniej bo piją tylko Hortycę -takie byłoby straszne faux pas.
            Zadzwoń do informacji kolejowej we Lwowie -wszystko powiedzą-numer w sieci.
            • claudietta Re: pociag Lwoó - Symferopol 05.02.11, 10:05
              Pani Elu, wiedzilam, ze moge na Pania liczyc:)
              tylko nie rozumiem dlaczego nie moze Pani uwierzyc w to, ze sa osoby, ktore lubia poprostu podrozowac,
              moze pojedzie Pani ze mna? zapraszam serdecznie:))
              • bluemar Re: pociag Lwoó - Symferopol 05.02.11, 10:09
                To jest forum pilotów a nie prywatnych podróżników.
                Towarzystwo można dobrać sobie na innych forach.
                Stawiam sprawę jasno-na moją pomoc Pani więcej liczyć nie może,
                proszę szukać innych naiwnych.
                • claudietta Re: pociag Lwoó - Symferopol 05.02.11, 10:17
                  na parwde nie rozumiem, skad u Pani tyle nienawisci do mnie, niczym Pani nie obrazilam,a jesli tak - to przepraszam,
                  wydaje mi sie, ze forum moze sluzyc pomoca roznym ludziom, ja tez pisze tu o tym co wiem, o tym co komus moze sie tu przydac, czy mysli Pani, ze zebralaby Pani teraz chetnych na Krym na plaże?
                  ale oczywiscie uszanuje Pani decyzje i urazy nie czuje
                  zycze wszystkiego dobrego w pilotazu i owocnego sezonu
                  • bluemar Re: pociag Lwoó - Symferopol 05.02.11, 10:23
                    Nic dziś (ani wczoraj) nie piłam więc czemu robi mi się...?
          • helio-trop Re: pociag Lwoó - Symferopol 05.02.11, 12:07
            Napisz kiedy i na jak długo planujesz wyjazd. Może się wybiorę z Tobą. Jeśli chodzi o poróżowanie koleją po Rosji i Ukrainie, to wcale nie trzeba uciekać się do podtrzymywania rozmów wódką, nawet w plackartnym.
            Moim zdaniem najlepiej kupować bilety za pośrednictwem strony internetowej koleji rosyjskich. Tam także są niezbędne informacje, niestety zmieniłem komputer od czasu mojej podróży i nie podam Ci linku.
            • claudietta Re: pociag Lwoó - Symferopol 05.02.11, 17:09
              teraz bilet ponoc dostane bez problemu w kasie,ale wyszukam ten link
              odjezdzam 11 luty ze Lwowa:)a jak u Ciebie z wolnymi terminami? :) pozdrawiam
              • helio-trop Re: pociag Lwów - Symferopol 05.02.11, 18:36
                Przykro mi, 11.02 jadę w Dolomity. Życzę powodzenia !
                Jak znajdziesz link, to możesz zamieścić na forum. Może się przydać w innym terminie.
                • claudietta Re: pociag Lwów - Symferopol 05.02.11, 20:56
                  o to bella Italia, pewnie przygoda narciarska;)
                  zatem moze innym razem bedzie okazja:) oto ten link, jest tez link do rezerwacji biletow ze Lwowa oraz link kolei ukrainskich, wklejam trzy:

rzd.ru/
                  lwow.info/?menu=5&pod=43
                  www.uz.gov.ua/?lng=uk i u nich moga funkcjonowac tiry na tory,a my daleko w tyle..

pozdrawiam :)
                  • free-znowak Re: pociag Lwów - Symferopol 10.03.11, 15:30
                    Do claudietta:

No i co słychać na tym Krymie? Dostałeś informacje - to teraz podziel się z pilotami, wiadomościami o krymskiej destynacji!!!

Widzę, że po zainteresowaniu Italią i Krymem - teraz przyszedł czas na Wiedeń? Omnibus z ciebie!
                    • claudietta Re: pociag Lwów - Symferopol 10.03.11, 17:30
                      Panie Free -Znowak:)
                      a co konkretnie Pana interesuje z Krymu chetnie opisze, prosze pytac
                      za omnibusa sie nie uwazam (skad to przypuszczenie?) w wiedniu bylam jakis czas temu, opisalam naszej kolezance co wiem:)
                      pozdrawiam
                      • bluemar Re: pociag Lwów - Symferopol 10.03.11, 17:59
                        > Panie Free -Znowak:)

Na Krymie to mówią w takiej sytuacji :
                        Для танкиста нет преград.

• free-znowak Re: pociag Lwów - Symferopol 10.03.11, 18:38

Дa! Дa! Tанкист - ... егo ....!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka