Dodaj do ulubionych

Itaka - 22 urodziny

IP: 81.219.166.* 06.04.11, 12:41
niby jest oferta 50% znizki, czyli 1 i 2 osoba placi o polowe mniej, tylko czy to nie jest sciema? oferta tydzien wczesniej kosztuje powiedzmy 2300zl/os a niby z ta znizka 1700zl/os to gdzie tu jest 50% znizki?
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Itaka - 22 urodziny 06.04.11, 13:04
      też na to patrzyłem, ale 50 % nie zauważyłem, niektóre hotele są trochę taniej, ale bez rewelacji.
      • Gość: Joanna Re: Itaka - 22 urodziny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 13:08
        Przed chwilą weszłam na stronę Itaki i jakie jest moje zdziwienie gdy zobaczyłam cenę wycieczki na którą sie wybieram. Jeszcze tydzień temu była tańsza o prawie 500 zł! To pewnie ta 22% zniżka hihi:-))
    • Gość: wiadomix Re: Itaka - 22 urodziny IP: 81.219.166.* 06.04.11, 14:19
      ok juz mam, 50% to jest znizka ale od CENY PODSTAWOWEJ, czyli bez doplat, niezla sciema i proba nabrania ludzi w bambuko
    • ty-i-ja-razy-dwa Re: Itaka - 22 urodziny 06.04.11, 17:27
      Ja sledzę oferty Itaki od stycznia. I znam ceny kilku upatrzonych wycieczek. Jedna z wycieczek od kwietnia kosztuje 800 zł więcej. I oczywiście jest znaczek 22 % taniej! Jedno wielkie oszustwo!!
      • gosbi Re: Itaka - 22 urodziny 06.04.11, 19:46
        Ja tez patrzylam na oferte hoteli w Tunezji. Taka taniocha podobno bo nikt nie lata a hotel po obniżce 1640 zl! To znaczy ze co, ze przed 50% znizka kosztowal 3280 za tydzien od osoby?? Powaliło ich chyba!:/
    • Gość: prolos Re: Itaka - 22 urodziny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.11, 00:06
      jedna wielka ściema - typowa dla Itaki.

to co sprawdzam jest rozse o jakis 5% niz jest normalnie a jest oznaczone ze niby 22% taniej
      tradycyjnie wciskaja kit

Ceny katalogowe są napompowane - nikt nie ma takich cen - tylko po to bby potem robić "sztuczne obiżli" - sposób skuteczny na frajerów -a tych nie sieją. Sami sie rodzą.
      • voyager747 Re: Itaka - 22 urodziny 07.04.11, 00:10
        ceny katalogowe są kosmiczne zawsze, mam katalogi drukowane... Zawsze jest albo first, albo last, albo 22 urodziny itp.
    • Gość: gosc Re: Itaka - 22 urodziny IP: *.kalisz.mm.pl 07.04.11, 20:01
      ale odkrycie.....

Odkąd mamy wolny rynek, to wyprzedaże, promocje i okazje to jedna wielka ściema.
      Zanim zrobią promocję (z okazji Dnia Idioty na przykład) to najpierw podniosą ceny (zazwyczaj są tak perfidni, że nawet nie zakryją skutecznie cen poprzednich) i na to naklejają ceny promocyjne. W sumie kupujemy produkt może o 5 % tańszy, może w tej samej cenie, a może i nawet droższy, bo jakieś badziewie się nie sprzedaje, a magazyny są pełne już kolejnej partii badziewia dla naiwnych...
      Dlaczego sektor turystyczny miałby być inny, czyt. uczciwy?! hehe

• Gość: daw Re: Itaka - 22 urodziny IP: *.mofnet.gov.pl 08.04.11, 12:08
      Trzeba dobrze czytać oferty wszelkie..
      • Gość: aska Re: Itaka - 22 urodziny IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 23:40
        Ale do konca marca ceny były z rabatami oferty first minute!A potem juz katalogowe i rabaty urodzinowe są od katalogowych a nie first minute, ktore znacie np. od stycznia. Ja to tak rozumiem.
        • Gość: gtali Re: Itaka - 22 urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 20:24
          wiadomo, że promocje to ściema ale nie spodziewałem się że ta urodzinowa będzie taka nie przemyślana i tandetnie wprowadzona np. West Coast przed kosztowała w ok 8500 a teraz 9984 i jest znaczek promocji urodzinowej więc jaka logika? tak samo jedna osoba gratis - ceny się nie zgadzają i są dużo zawyżone w stosunku do tego co było wcześniej
          • Gość: Anka Re: Itaka - 22 urodziny IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 08:06
            Więc należałoby zrezygnować z tego biura.Takie numery są normą nie tylko Itaki ale i innych biur także.Oznacza to , że swoich klientów mają za durni.
            • Gość: iii65 Re: Itaka - 22 urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 12:10
              Najniższe ceny mają w najgorszych hotelach, czasami zdarza się ,że zdjęcia są super, 5 czy 4* a tak na prawde to są hotele, na które było sporo skarg od turystów. Moim zdaniem tanio chca upchnąć to , czego i tak ludzie nie kupują. To takie oczekiwanie na naiwnych
              • aga11.07 Re: Itaka - 22 urodziny 20.04.11, 12:12
                A ja myślę o wyjeździe do Izraela i Jordanii z Itaką i teraz jest o 1000 zł taniej niż miesiąc temu!!! Więc różnie to bywa.
                • Gość: ola Re: Itaka - 22 urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 17:39
                  ja skorzystałam z oferty urodzinowej, znalazłam ofertę w dobrej cenie, miałam dylemat czy czekać na last czy teraz kupować, ale wątpię, żeby last był tańszy niż teraz, zwykle ceny na wszystkich firstach, promocjach, lastach oscylują wokół tej samej sumy.
                  • e_podmiejska Re: Itaka - 22 urodziny 20.04.11, 22:12
                    Napieszę tak: moje obserwaje ofert Itaki wyglądają tak, np. hotel "e live playa la arena "na Teneryfie jeszcze w grudniu 2010 r. (opcja 2os. + dostawka widok na morze na 2 tyg.od 25.08.2011r. ) - 9688 zł a dzisiaj ta sama opcja kosztuje 12.777 zł, więc chyba nie będzie taniej nawet "pod jakimś wezwaniem" (promocja), bo na pewno będzie tylko drożej (chyba że last minute się uchowa.)
                    • Gość: pssss Re: Itaka - 22 urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 08:27
                      A pamiętasz może ceny Minorki z grudnia, hotel Aquamarina 16.06 all? Nie wiem czy korzystać z promocji i teraz kupować czy poczekać na last.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka