Dodaj do ulubionych

Bruksela - hotel

23.05.11, 22:25
Witam serdecznie, pomóżcie koledzy i koleżanki.
Szukam hotelu gdzie mogłabym położyć grupę w Brukseli. Życzą sobie 2 **.
Podrzucicie jakiś pomysł?
Z góry wielkie dzięki
Obserwuj wątek
    • free-znowak Re: Bruksela - hotel 24.05.11, 10:28
      koleżanko/kolego/oRGANIZATORZE - w tym temacie pomagać to zdecydowanie na innym Forum.
      Rzadko się mylę i jestem przekonany że niektórzy Szanowni a nieszanujący się Piloci i tym razem wyskoczą przed szereg i zasypią Forum adresami, kontaktami, nowinkami, niskimi cenami i doskonałymi warunkami w brukselskich hotelach!
      • agnes-05 Re: Bruksela - hotel 24.05.11, 11:43
        free-znowak napisał:

> zasypią Forum adresami, kontaktami, no
        > winkami, niskimi cenami i doskonałymi warunkami w brukselskich hotelach!

I owszem. Ja proponuję brukselskiego Hiltona. Spełnia on wprawdzie tylko ten drugi warunek, z wymienionych przez free-znowaka, ale nieźle jest położony, no i wysoki, więc widok na całą Brukselę zaje..y. No i najważniejsze: widok jest za darmo!)))
        • free-znowak Re: Bruksela - hotel 24.05.11, 12:12
          Super! Ale jak taaaakie widoki, to gwiazdek musi być więcej niż 2 a nawet więcej niż 5? W pogodny dzień na dachu (miejsce pod kominem) gwiazdek widać duuuużo.... - część na lewo a część na prawo od głównego komina (czyt. Air Conditioning).
          • gosiak7719 Re: Bruksela - hotel 24.05.11, 19:12
            Powiedzmy, że nie napiszę tego co naprawdę myślę o odpowiedziach niektórych kolegów.
            Nie odkryję Ameryki mówiąc ,że jestem pilotem, ale piszę program dla małego biura, które nie ma doświadczenia na tym kierunku. Dostaję za to kasę a potem obsługuję ten wyjazd, zapewne to nic nowego dla was.
            Więc jeśli jest to forum dla pilotów, aby pomagać sobie i wymieniać doświadczenia, to nie rozumiem po co niektórzy tak się rzucają ? Żal wam ,że ktoś komuś pomoże ? Co na tym tracisz kolego?
            Ja nie pytam o kontakty, telefony,itd.tylko o hotele ,o coś co nie jest tajemnicą i coś co mogę znaleźć sama szperając w necie, ale po prostu zaoszczędzę trochę czasu, którego każdy z pilotów ma teraz niewiele i będę miała pewność, że ktoś sprawdził dany hotel pod kątem przyjęcia grupy.
            Ehh, nie chcę mi sie już tłumaczyć. Proszę po prostu, jeśli ktoś ma dobrą wolę o pomoc, to tyle.

• smerv Re: Bruksela - hotel 24.05.11, 21:12
              Reasumując: zbierasz informacje od innych pilotów za darmo, potem piszesz programy i bierzesz za to kasę. Jeśli daną informację znajdziesz w necie, to poświęcisz czas na szukanie i porównanie ofert, a time is money. Na forum dostajesz w mig kawę na ławę. Poza tym w necie wszystko wygląda beautiful, a jak jest naprawdę, to wiedzą ci, co byli, widzieli i nie zawsze zwyciężyli, a czasem nawet polegli.
              Inna rzecz, to jakość programów pisanych dla biura przez osobę, która docelowe miejsce zna tylko z netu, przewodników i ewentualnie opowieści bywalców. Potem czytam te oferty na stronach organizatorów i włos się jeży, a nóż w kieszeni otwiera - choć do scyzorykolandii mam daleko.
              • gosiak7719 Re: Bruksela - hotel 24.05.11, 22:58
                A no tak smerv ZA DARMO i tu Cię boli, Ciebie i niektórych, bo przecież pewnie Ty za wszystkie info , które zdobyłeś w swojej , jak mniemam długiej karierze ,sporo zapłaciłeś albo nie, wiem - spedziłeś setki godzin przy kompie i w pocie czoła zdobywałeś wiedzę.
                No to na ile wyceniasz swoją wiedzę co ??? Ile chcesz za podanie mi tej jakże poufnej informacji?
                W nosie mam te Wasze BAGAŻE doświadczeń, bez łaski, poradzę sobie tak czy inaczej.
                Cofam prośbę o pomoc.
                I życzę kolegom, wiadomo których mam na myśli, żeby nigdy nie znaleźli się w potrzebie bo może się okazać , że nie będzie chętnych aby im pomóc
                Przepraszam tych, których to nie dotyczy , ale nie mogę pokornie czytać tych.... złotych myśli niektórych kolegów
                • smerv Re: Bruksela - hotel 25.05.11, 06:26
                  Nie boli mnie. Wszystkich imprez i tak nie obsłużę, a tego, co mam, spokojnie mi wystarczy. Wiedzą chętnie się bezinteresownie dzielę, co czasem widać. Pod warunkiem, że równie bezinteresownie ta wiedza jest wykorzystywana. To Ty raczej powinnaś odczuwać pewien ból, czy raczej dyskomfort psychiczny. Dostałaś do wykonania jakieś zlecenie - np. napisanie raportu na jakiś temat. Zamiast wykonać badania źródłowe (mam nadzieję, że wiesz, co to znaczy) guglujesz po internecie, co na dany temat już napisano, robisz z tego kompilację i przedstawiasz jako własną pracą, a dodatkowo uzyskujesz jeszcze gratyfikację. I uważasz, że to jest OK? Chyba, że masz w głębokim poważaniu wszelkie etyczne reguły, jak nasi kochani byznesmeni i byznesłumenki, dla których generalną zasadą biznesu jest wyrolowanie partnera.
                  Swoją wiedzę zdobywałem stopniowo, czytając, szukając, porównując i bywając tam i ówdzie. To jest mój czas, moja praca i mój kapitał jako pilota. Zupełnie inna byłaby reakcja na pytanie "Czy macie jakieś pozytywne /negatywne doświadczenie ze współpracy z hotelem 'XXX' w Brukseli?". Jeśli nie zrozumiałaś - szkoda czasu na pisanie.
                  • agnes-05 Re: Bruksela - hotel 25.05.11, 10:32
                    smerv napisał:

>Wiedzą chętnie się bezinteresownie dzielę, co czasem widać.

Widać, widać i to raczej "często" niż "czasem".

>Pod warunkiem, że równie bezinteresownie ta wiedza jest wykorzystywana

I tu leży pies pogrzebany... Wielu kolegów nie widzi różnicy między pomocą w przygotowaniu się np. do poruszania po nieznajomym mieście, czy terenie, a informacjami typowo biznesowymi. A różnica ta jest zdecydowana!!!

Nikt nie wymaga od biur, żeby były specjalistami w każdym kierunku, do tego służy współpraca z lokalnymi partnerami. Tylko, że u nas najlepiej zrobić to psim swędem, a to pilot pomoże, a to internet...Po co płacić lokalnym biurom, to drogo kosztuje, przecież lepiej obniżyć cenę, klient będzie wniebowzięty, konkurencja wykoszona...Same plusy.
                    Ileż to razy czytałam na tym forum, ze polskie wycieczki muszą być tanie, ze inaczej nie można, bo klient nie kupi. A jeśli nie kupi, to biuro padnie. Więc wszystkie chwyty dozwolone.((
                    • free-znowak Re: Bruksela - hotel 25.05.11, 11:22
                      gosiak7719 - tak się znów nie unoś ambicją! Następna złota myśl (twoje określenie) to: "pokorne cielę 2 matki ssie, a krnąbrne to i ta jedyna może przegonić". Nie musisz od razu wykrzykiwać co, kogo i gdzie sobie włożyłaś i nosisz.
                      Na innym forum napisałem że mam do zamiany wycieczki, ale ponieważ inni nie mają nic w zamian, to kilka już skontaktowałem. Mam jeszcze Berlin i Poczdam - może chcesz pilotować zamiast pracować w wywiadzie gospodarczym dla biura turystycznego?

• gosiak7719 Re: Bruksela - hotel 25.05.11, 16:18
                        Dzięki free-znowak, ale wywiad gospodarczy, praca pilota i rola matki zajmuje mi tyle czasu,że nie dam rady podjąć się dodatkowych zleceń przynajmniej do końca czerwca.

Ale dzięki za propozycje. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka