Gość: Rafał IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 15:36 Co jest ciekawego do zwiedzenia? Ile kosztują autostrady w Szwajcarii? Czy omijając jezioro Bodeńskie wjeżdża się na autostradę austriacką (winietka austriacka - potrzebna)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gregjpl Re: Genewa 04.03.02, 12:54 Gość portalu: Rafał napisał(a): > Ile kosztują autostrady w Szwajcarii? winietka 40CHF, do kupienia na przejściu granicznym (nie wszędzie można zapłacić plastikiem) lub stacjach benzynowych. Ważna cały rok. W grudniu można już kupić na następny rok (ja kupiłem pod koniec 2001 już na 2002) > Czy omijając jezioro Bodeńskie wjeżdża się na autostradę austriacką (winietka > austriacka - potrzebna)? O ile pamiętam, to nie ma na tym kawałku znaku nakazującego posiadanie winietki (ja przejeżdżałem bez, ale może miałem szczęście). Spróbuj sprawdzić w Austriackim Ośrodku Turystyki w W-wie. pozdr, Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot.be Re: Genewa IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.03.02, 13:08 Winieta austriacka jest potrzebna. Austriacy łapią na tym odcinku. Ja też przejechałem bez winiety w zeszłym roku ale kolega jadący 10 min za mną nie miał juz tego szczęścia.... W Szwajcarii 40 CHF za rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Genewa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 21:39 Dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś