Dodaj do ulubionych

Któryś z organizatorów idzie pod młotek...

19.08.11, 14:44
www.parkiet.com/artykul/7,1083859.html
Licytacje uważam za otwartą :)
Obserwuj wątek
    • Gość: nina Re: Któryś z organizatorów idzie pod młotek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.11, 15:22
      Triada
      • Gość: sisi Re: Któryś z organizatorów idzie pod młotek... IP: *.c197.msk.pl 19.08.11, 16:15
        Skąd taki pomysł,że Triada.
        • justyna_korcz Re: Któryś z organizatorów idzie pod młotek... 19.08.11, 20:32
          obstawiam na Alfastar - spółka cywilna firma z dobrą dość marką tanich wczasów,ale dostali mocno po zamieszkach na północy Afryki - ciekawe czy się potwierdzi, czekam na to od 2 lat no zobaczymy czekamy na wieści
          • Gość: lelek Re: Któryś z organizatorów idzie pod młotek... IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.11, 01:39
            A po czym wnosisz, że akurat oni najmocniej dostali? Jako jedyni (albo prawie) nie odwołali swoich wycieczek i sprzedawali w najlepsze mimo zamieszek ostrzeżeń władz.
    • Gość: ala tu jest odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 08:50
      biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/539792,slabe_wyniki_finansowe_triady.html
      Mam pytanie dla tych co się na tym znają. Po przejęciu dalej to będzie Triada? I co z zakupionymi wycieczkami, będą dalej aktualne?
      • justyna_korcz Re: tu jest odpowiedz 20.08.11, 10:50
        grr Triada jest spółką akcyjną ! a do przjęcie jest touroperator nienotowany na giełdzie ;) z dużych touroperatorów sp.j jest alfastar, jettouristic sp.z.oo, oasis tours sp.z .o.o jeszcze pewnie kilka by sie znalazło. ale triada jest S.A więc jest notowana na giełdzie
        • Gość: jedrek Re: tu jest odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 22:18
          Triada jest S.A. , ale nie każda spółka akcyjna jest notowana na giełdzie
          • Gość: sisi Re: tu jest odpowiedz IP: *.c197.msk.pl 21.08.11, 10:31
            Zdaje sie ze tylko Rainbow jest notowany na giełdzie.
            • aqua_frigida Re: tu jest odpowiedz 21.08.11, 11:04
              Wydaje mi się, że to jednak Triada.
              Tym bardziej po piątkowym artykule w GP.
              biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/539792,slabe_wyniki_finansowe_triady.html
              • Gość: Sid1 Re: tu jest odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 22:49
                Wyjaśni się pewnie koło połowy września prawie wszyscy mają ubezpieczenie do połowy września, Jednak też obstawiam Triadę, mają dwie spółki córki Sky Club i Terra Mare
    • Gość: olek coś już o tym wspominałem IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 06:19
      tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/w,19,125558248,125558248,biuro_musi_miec_dobra_domene_www_aby_przetrwac.html
      domena www.urlopy.pl jest wymarzoną dla każdego biura
      • Gość: sisi Re: coś już o tym wspominałem IP: *.c197.msk.pl 22.08.11, 07:42
        Zaczynam sie martwić. Ekonomia to dla mnie biała plama. A z Triada lece do Kalabrii 17.09. Czy ktos mi może wytłumaczyc przystępnie o co tu chodzi??
        • Gość: olek Re: coś już o tym wspominałem IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 09:59
          śpij spokojnie :) wg mnie to znakomita informacja.
          Oligopol na rynku turystycznym może nam wyjść raczej na plus niż minus
          • aqua_frigida Re: coś już o tym wspominałem 22.08.11, 22:49
            Olek, obyś miał rację.
            Ja z Triadą w grudniu na Sri Lankę...
            Do 15 września mam następną część wpłacić.
            We wrześniu powinno być już znane sprawozdanie finansowe...
            • Gość: Sid1 Re: coś już o tym wspominałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 09:18
              Poproś o nową gwarancję bo aktualna kończy się 16-09-2011 opiewa na 21 590 562,00 PLN, ale się nie martw prawie wszystkie biura mają gwarancje do połowy września.
    • Gość: aa Re: Któryś z organizatorów idzie pod młotek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 07:06
      gielda.onet.pl/patrowicz-wesprze-finansowo-triade,18727,4827532,1,prasa-detal
      Triada - to już pewne.
      • aqua_frigida Re: Któryś z organizatorów idzie pod młotek... 24.08.11, 17:54
        ale Triada ma chyba wana gwarancje do 31.12.2011 r.
        www.ubezpieczeniapoludzku.pl/ubezpieczenie/z-rynku/triada-z-gwarancja-bezpieczenstwa-na-caly-2011-rok/
        • neovol Re: Któryś z organizatorów idzie pod młotek... 24.08.11, 20:54
          według turystyka.gov.pl Triadzie ubezpieczenie kończy się 17 września, ale nie wiem czy to aktualne bo z tego co wiem to itaka ma już gwarancję na kolejny rok a według tej strony wcale jej nie ma. dziwne to wszystko.
          • aqua_frigida Re: Któryś z organizatorów idzie pod młotek... 25.08.11, 18:17
            noooo, dokładnie

no nic poczekam, może bliżej połowy września coś się już wyjaśni.
            • Gość: Sid1 Re: Któryś z organizatorów idzie pod młotek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 21:16
              Trzy spółki kontrolowane przez biznesmena Mariusza Patrowicza, w tym Urlopy.pl, nie doszły do porozumienia z kierownictwem Triady w sprawie jej dokapitalizowania

O podpisaniu listu intencyjnego Urlopy.pl informowały w sierpniu. Atlantis i Fon poprosiły Komisję Nadzoru Finansowego o czasowe utajnienie raportów o tych rozmowach, ze względu na ich poufność.

Jak wyjaśnia zarząd Atlantisa w komunikacie, rozmowy "nie doprowadziły do uzgodnienia przez strony satysfakcjonujących ich warunków współpracy. Emitent [Atlantis - red.] oświadcza, że wraz ze swoimi partnerami dołożył wszelkich starań w celu zawarcia szerokiej współpracy ze spółką Traida S.A. a Zarządy Emitenta i jego partnerów wiązały duże nadzieje z tym projektem. Emitent ze względu na ciążący na nim obowiązek zachowania poufności nie może ujawić szczegółów negocjacji, oraz kwestii które sprawiły, że strony Listu Intencyjnego nie zdecydowały się na dalszą współpracę".

– Kierowaliśmy się interesem naszych akcjonariuszy, ale ze względu na klauzulę poufności nie mogę mówić o szczegółach – mówi Mariusz Patrowicz. – Wiem, że zarząd Triady negocjuje także z innymi potencjalnymi inwestorami – dodaje.

Jak wynika z komunikatu dla KNF, negocjacje prowadzono od 11 sierpnia, a dotyczyły one "ustalenia warunków i trybu dokapitalizowania spółki Triada (...) poprzez dokonanie podwyższenia kapitału zakładowego Triada S.A. w zamian za łączny pakiet akcji nowej emisji reprezentujący nie mniej niż 80 % udziału w kapitale zakładowym Triada S.A".

Jak dalej ujawnia, środki finansowe zainwestowane przez Atlantis, Fon oraz Urlopy.pl, miały w pierwszej kolejności posłużyć na spłatę zobowiązań kredytowych Triady oraz zasilić jej środki obrotowe. Strony oceniły, że łączne dokapitalizowanie Triady wymagałoby około 43 mln zł.

W dalszej przyszłości nowi i starzy właściciele mieli wprowadzić Triadę na giełdę.

Według nieoficjalnych informacji, na koniec sierpnia tego roku Triada miała dużą stratę. Na kilkumilionowym plusie była za to jej spółka zależna Sky Club, która od września przejęła działalność operacyjną spółki matki.

Niedawno pisaliśmy, że pomocą Triadzie zainteresowana jest też grupa inwestorów skupionych wokół Alterco.

- Rezygnacja z dalszych negocjacji spółek pana Patrowicza nie ma dla nas znaczenia - komentuje sytuację prezes Triady Piotr Zawistowski. Jak mówi, cały czas Triada prowadzi rozmowy o dokapitalizowaniu z inną spółką giełdową. - Nie mogę za dużo powiedzieć ze względu na zastrzeżenie poufności, ale jest dla mnie oczywiste, że Triada znajdzie się na giełdzie. Pewnie nawet jeszcze w tym roku - zapewnia

www.rp.pl/artykul/705167,728750-Fiasko-rozmow-o-dokapitalizowaniu-Triady.html
              • Gość: henryk Re: Któryś z organizatorów idzie pod młotek... IP: *.centertel.pl 15.10.11, 13:31
                i lux
      • Gość: henryk Re: Któryś z organizatorów idzie pod młotek... IP: *.centertel.pl 15.10.11, 13:30
        to dobrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka