Dodaj do ulubionych

Rejs po Nilu

11.09.11, 19:39
Drodzy forumowicze, proszę o radę. Z jakim biurem wybrać się na rejs po Nilu?
Obserwuj wątek
    • agulha Re: Rejs po Nilu 11.09.11, 20:08
      No, w tym sezonie nie polecam TUI - patrz mój post poniżej o ich organizacji tego wyjazdu.
      A szkoda - bo kiedy byłam z nimi na rejsie kilka lat temu, to byłam bardzo zadowolona, ładny statek, uprzejma obsługa, pilot mówiący doskonale po polsku, dobre jedzenie...
      Podobno rejsy ma także Alfa Star - 5 dni na statku, przedtem 1 nocleg w hotelu i potem też 1 albo 2, czyli też do bani, bo się trzeba kilka razy rozgaszczać w pokoju.
    • Gość: Jelsa Re: Rejs po Nilu IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 11:43
      rejsy po Nilu ma w swojej ofercie także Itaka i Sky Club - ja wybieram się w tym roku testować ofertę Sky Clubu, ale dopiero w paździeniki
      • alaber1 Re: Rejs po Nilu 12.09.11, 17:18
        Myślałam o Alfa Star zwłaszcza ,że latają ze Szczecina ,ale na forum było sporo negatywnych opini z poprzednich lat. Nie wiem jak to wygląda w tym roku. Dzięki za podpowiedź ze Sky Club , przyjżę się ich ofercie.
        • kkk Re: Rejs po Nilu 12.09.11, 18:20
          z czystym sumieniem polecam Club ;) jako jedynie mają statek w all incl., świetni przewodnicy, wszystko na statku doskonale zorganizowane. Rejs po Nilu to były moje najlepsze wakacje jak od tej pory, za pare ładnych lat na pewno jeszcze to powtórze
          • kkk Re: Rejs po Nilu 12.09.11, 18:20
            miało być - --Sky Club---
            • aqua_frigida Re: Rejs po Nilu 12.09.11, 19:38
              Sky Club, to mlodsze dziecko Triady.

Ja byłam w ubiegłym roku z Triadą. Rejs był super. Pilotka z dużą wiedza i bardzo pomocna.
              Moim zdaniem podczas rejsu wystarcza opcja: pełne wyzywienie, tzn. śniadania, obiady, kolacje. Podczas "mojego" rejsu podawana była dodatkowo popołudniowa kawa/herbata i jakies ciasteczka na górnym pokładzie.
              Podczas rejsu sie zwiedza, nie przebywa sie calych dni na statku...

pozdrawiam
              :)
              • mamma-mia66 Re: Rejs po Nilu 12.09.11, 20:39
                Exim Tours też ma rejsy, jak z organizacją - nie wiem, jeszcze z nimi nie byłam. Itaka droga.
                • Gość: alaber1 Re: Rejs po Nilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 17:07
                  KKK czy ten rejs był w tym roku? czy korzystałaś /-ęś/ też z części pobytowej? który hotel wybrać? Rozważam jeszcze też ofertę z Rainbow Rejs + Kair. Czy ktoś może się podzielić swoimi opiniami?
                  • yrec61 Re: Rejs po Nilu 13.09.11, 21:01
                    byliśmy z rainbow - poczytaj

kolumber.pl/g/27376-REJS%20%C5%BBYCIODAJN%C4%84%20RZEK%C4%84
                    • Gość: alaber1 Re: Rejs po Nilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 22:14
                      Yrek , bardzo dziękuję za Twoją relację , świetne zdjęcia. Z Twojego opisu wynika ,że byłeś zadowolony z biura i organizacji wycieczki? Czy według Twojej oceny ta wycieczka nie będzie zbyt męcząca dla mojej 70 letniej cioci? Ma to być dla niej prezent na urodziny / taką wycieczkę sobie wybrała/ Jest w dobrej kondycji fizycznej ,chcemy jechać w listopadzie. Czy według Twojej oceny warto jechać na fakultet do Aleksamdrii ? Jak oceniasz hotel na pobycie?pozdrawiam.
                      • yrec61 Re: Rejs po Nilu 14.09.11, 09:21
                        Jeśli w listopadzie to zdecydowanie tak, my byliśmy w lipcu więc było ciepełko.
                        Aleksandria to miasto najbardziej niepodobne do innych egipskich miast, dla nas była interesującą ciekawostką.
                        Hotel w którym byliśmy oceniamy bardzo pozytywnie.
                        Pozdrowienia
                        • Gość: alaber1 Re: Rejs po Nilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 21:30
                          Dziękuję Yrek za informacje. Prawie się zdecydowałam na tą wycieczkę i dzisiaj zauważyłam ,żę nie ma jej w ofercie Rainbow na listopad na stronie internetowej. Zastanawiam się jeszcze nad ofertą z Alfa Star ,może ktoś był w tym roku i się podzieli wrażeniami? . pozdrawiam
                          • Gość: mala Re: Rejs po Nilu IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.12, 21:00
                            bylam z rainbow polecam to naprawde dobre biuro ,przewodnik ahmed super program zrobiony ponad to co bylo w ofercie
                            • warmianka35 Re: Rejs po Nilu 06.05.12, 14:53
                              Byłam z Alfą w styczniu ubiegłego roku. Według mnie organizacja bez zastrzeżeń. Jak wybierzesz się z Alfą na "Egipt od A do Z" to jednocześnie zobaczysz i Sharm i Hurghadę. Przed rejsem zakwaterowanie w Hurghadzie, a po rejsie w Sharm. Kto jest w Egipcie pierwszy raz, dobra okazja, aby poznać od razu dwa duże kurorty, które różnią się od siebie. Aby wyjazd się udał, najlepiej wybrać się kiedy tam jest chłodniej, na pewno nie w okresach letnich, szczególnie ze starszą osobą. Osobiście nie chciałabym zwiedzać Egiptu latem. W lipcu ubiegłego roku byłam w Egipcie na pobycie i na fakultecie w Kairze, bo z powodu styczniowych zamieszek nie miałam okazji zwiedzić Kairu za pierwszym razem. Piramidy piramidami, ale ja marzyłam tylko o tym, aby jak najszybciej znaleźć się w klimatyzowanym autokarze. Jak dla mnie zbyt gorąco na zwiedzanie Egiptu. W Jordanii i Izraelu już nie było tak gorąco, przynajmniej dla mnie
              • kkk Re: Rejs po Nilu 08.05.12, 08:12
                aqua_frigida
    • kasia_p45 Re: Rejs po Nilu 07.05.12, 21:45
      Najlepiej ze Sky Clubem..
      Tu moja relacja:
      forum.gazeta.pl/forum/w,622,133162649,133162649,Moj_3_raz_w_Egipcie.html
      • agulha Re: Rejs po Nilu 07.05.12, 22:31
        A czy jest jakiekolwiek polskie biuro, które ma obecnie w ofercie tygodniowy rejs po Nilu BEZ POBYTU przed rejsem i po rejsie w hotelu? Tak jak mają oferowane turyści I kategorii, czyli Niemcy - po prostu polecieć, zaokrętować się, zwiedzić i wracać?
        • kkk Re: Rejs po Nilu 08.05.12, 08:01
          odpowiadam - na rejsie byłam w październiku 2010 ze Sky Clubem, tak, to jakas tam córka nie córka Triady , no i co? i nic.
          Jako jedyni wtedy mieli all na statku, dlatego ich wybrałam. Było cudownie, moje najlepsze wakacje, gdybym mogła zamieniłabym pobyt na jescze jeden rejs. swietna pzrewodniczka - Ula, najlepsza jaką do tej pory spotkałam na objazdówkach. Byłam w hotelu Alf leila wa leila w Hurgadzie, korzystałam też z pobliskiego Jungle aqua park - POLECAM oba te hotele :)
          Można tez brac sam rejs, bez pobytu w hotelu później. U nas była jedna taka para, nie byli traktowani gorzej absolutnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka