Gość: gosc IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 12:03 itaka zlikwidowala wszystkie wyloty do Jordanii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: itaka odwolane wakacje IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.12, 12:37 Tak jak wakacje na Wybrzeżu Lizbońskim. Szkoda, miałam ochotę wybrać się we wrześniu, a tak trzeba będzie kombinować na własna rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: itaka odwolane wakacje 21.04.12, 12:46 No Itaka tak ma szczególnie na nowych kierunkach.. Juz kilka razy zaobserwowałam ten preceder. Zawsze ciekawiły mnie nowe kierunki i z uwagą sledziłam czy dochodzą do skutku .. I przeważnie były odwoływane. Nie ma to jak stare wytarte szlaki.. Ale chciałoby sie coś nowego też :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: itaka odwolane wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.12, 13:08 To prawda, Itaka co roku wprowadza "testowo" nowe kierunki albo wyloty na te średnio/mniej popularne kierunki z lotnisk lokalnych Poznań, Gdańsk czy Wrocław a przed sezonem czyli właśnie w kwietniu, maju czy w czerwcu weryfikują siatkę połączeń i wycinają to gdzie obłożenie jest niskie-bardzo niskie czyli po prostu nieopłacalne. Polacy są i tradycjonalistami DUŻO-TANIO-T.E.S.C.O. ;-) (ja zresztą często też) a gdy Itaka ma do zapełnienia cały samolot co tydzień czyli ok 20 tygodni po 180-200 i więcej miejsc to okazuje się to problemem. A jak zamiast 4000 maja na sezon sprzedanych 400 miejsc to oczywistym jest, że muszą taki kierunek skasować. Niemieckie biura latają głównie rejsowymi (ogromny udział ma AirBerlin) i tu takie ryzyko jest mniej prawdopodobne ale też ceny są od kilku lat o 40-60 a nawet 100% wyższe niż z polski. (tak też pamiętam jak z Niemiec było taniej) Odpowiedz Link Zgłoś