Dodaj do ulubionych

Czy Itaka to dobry wybór???

IP: *.net155.okay.pl 18.05.12, 22:22
Włosy mi dęba stają, spać po nocach nie mogę - ciągle jakiś numer wyskakuje z BP a ja mam wybrać się na urlop gdzieś do słoneczka i ciepłego morza i to w czerwcu ... i to na 14 dni. No i chce mi się na Kretę albo Rodos. Czy Itaka to dobry wybór???
Proszę was o obiektywne oceny jeżeli ktoś korzystał z ofert Itaki na te kierunki. Nie pragnę niewiadomo jakich luksusów tylko w miarę spokojnego pobytu i szczęśliwego powrotu a przede wszystkim godziwego traktowania przez organizatora - może polecicie mi jakiś sprawdzony hotel albo ośrodek który ma "w zawiadywaniu" Itaka i w którym byliście w ub. sezonie.
Plissss!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: byłem z i Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 22:56
      Czy Itaka to dobry wybór? Nie! Dostaniesz najgorszy , bo najtańszy pokój w hotelu np w przyziemiu , zimny, wilgotny, słoneczko do niego nie dochodzi... za to dochodzą różne niemiłe zapachy . Morze na pewno będzie ciepłe, ale nie będziesz całe 14 dni siedzieć w morzu... czasem trzeba wziąć prysznic, przespać .Do Grecji można pojechać nie tylko z Itaką:)
      • Gość: Barbie Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.opera-mini.net 18.05.12, 23:13
        Ja byłam już z Itaką dobre 10 razy. Ostatnio w Egipcie, ale byłam z nimi rówież na Krecie, Kosie,Korfu,wTurcji. Kiedyś jeździłam z "Neckermanem" ale Itaka jest jednak trochę tańsza. Zasada jest taka, im więcej zapłacisz tym lepszy masz hotel. Nawet jak wejdziesz na ich stronę to hotele są poukładane w/g cen. Ale nawet byłam zadowolona z wyjazdu na Wielkanoc na Cypr za chyba 1000zł, 3 lata temu. Madera też była niedroga i się sprawdzili. Nawet ich rezydentka miała najlepszą cenę na wynajem samochodów. Tak więc ja polecam.
        • majkeldzakson Re: Czy Itaka to dobry wybór??? 21.05.12, 00:36
          Gość portalu: Barbie napisał(a):

> Ja byłam już z Itaką dobre 10 razy. Ostatnio w Egipcie, ale byłam z nimi rówież
          > na Krecie, Kosie,Korfu,wTurcji. Kiedyś jeździłam z "Neckermanem" ale Itaka je
          > st jednak trochę tańsza. Zasada jest taka, im więcej zapłacisz tym lepszy masz
          > hotel. Nawet jak wejdziesz na ich stronę to hotele są poukładane w/g cen. Ale n
          > awet byłam zadowolona z wyjazdu na Wielkanoc na Cypr za chyba 1000zł, 3 lata te
          > mu. Madera też była niedroga i się sprawdzili. Nawet ich rezydentka miała najl
          > epszą cenę na wynajem samochodów. Tak więc ja polecam.

" ale Itaka jest jednak trochę tańsza" Po czym tak stwierdzasz? Kiedyś gdy szukałem odpowiadającej mi wycieczki, "skakałem" z 1 strony biura podróży na drugą. Przy następnej wycieczce na szczęście nie będę musiał tracić na to czasu :p Znalazłem ciekawą stroną, która skupia wszystkie oferty w jednym miejscu. Zamiast kopać i kopać w internecie wchodzę na www.travelscanner.pl który przedstawia mi bieżącą sytuację na rynku cen wycieczek, analizę oferty itp. Dla mnie rewelacja :P
          • voyager747 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? 21.05.12, 01:02
            a dla mnie spam
      • Gość: Malutka Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.net155.okay.pl 18.05.12, 23:14
        ...czy chcesz abym miała dzisiaj nieprzespaną noc...?????????
        ...masz jakąś inną pewniejszą opcję ?????
      • Gość: Anq28 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 19.05.12, 03:11
        Grecja i hotel w przyziemiu...? pokaz mi taki hotel. To nie ich typ budownictwa. Większość hoteli nawet nie ma pokoi na równi z ziemią tylko minimum wysoki parter lub 1 piętro. Chyba, że mówisz o 2*/kat.C ośrodkach wakacyjnych z bungalowami i szeregowcami. Ale tam to prawie każdy pokój jest taki i chyba ludzie widzą na co się piszą jak do takiego standardu jadą.

Poza tym pokoje w przyziemiu Itaka ma ale w Turcji, gdzie jest to popularne i oficjalnie o tym informuje.
        • kasia_p45 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? 19.05.12, 09:34
          Gość portalu: Anq28 napisał(a):

> Grecja i hotel w przyziemiu...? pokaz mi taki hotel. To nie ich typ budownictwa
          > . Większość hoteli nawet nie ma pokoi na równi z ziemią tylko minimum wysoki pa
          > rter lub 1 piętro. Chyba, że mówisz o 2*/kat.C ośrodkach wakacyjnych z bungalow
          > ami i szeregowcami. Ale tam to prawie każdy pokój jest taki i chyba ludzie widz
          > ą na co się piszą jak do takiego standardu jadą.
          >
          > Poza tym pokoje w przyziemiu Itaka ma ale w Turcji, gdzie jest to popularne i
          > oficjalnie o tym informuje.

Proszę bardzo. Porównaj sobie oferty Itaki i TUI dla hotelu Cactus Royal na Krecie (5*). Różnica w cenie ok 1000 zł. Osobiscie byłam rok temu w tym hotelu z TUI. Pokoje mielismy super: drugie pietro fajny widok..
          Goście z Itaki kwaterowani byli w przyziemiu z wodokiem na nogi przechodzacych gosci hotelowych..
          Nie wiem co lepsze? Ja wole drugie piętro, widok na morze i góry :)
          • kasia_p45 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? 19.05.12, 09:44
            Tu sa linki do Cactus Royal z Itaki i TUI:

www.itaka.pl/wczasy/grecja/kreta/hotel_cactus_royal_3489.php?SEARCH_HOTEL%5Bwyloty%5D=WAW&SEARCH_HOTEL%5Bpokoje%5D=DB1&SEARCH_HOTEL%5Bwyzywienie%5D=A
            www.tui.pl/wakacje-samolotem/blisko-i-cieplo/grecja/kreta/hotele;show,2748,cactus-royal-her52012?hotel=5523&m=h#wylot=WAW&len=ln68&os_dorosle=2
    • Gość: Anq28 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 19.05.12, 03:06
      byłam z nimi na krecie, jak dla mnie neutralne biuro. ani specjalnie sie nie przykladali zeby wzbudzic sympatie ani tez niczym mi sie nie narazili. od a do z zgodnie z umowa ale bez gratisowego usmiechu.
      • Gość: byłem z i Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 07:32
        Na przykład tuwww.youtube.com/watch?v=Y7wKeken21E
        My wykupiliśmy w Neckermannie pokój typu ruletka i mieszkaliśmy na pierwszym pietrze z pięknym widokiem na zieleń, morze i skałki , a turyści z Itaki , którzy za wycieczkę zapłacili znacznie drożej w przyziemiu.
        Tureckie przyziemia znam, właśnie z pobytu z Itaką, nikt w biurze nie informował nas, że trafimy całą grupą do tych smrodliwych nor.
        • Gość: gosc Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.12, 08:36
          wykupilam u nich objazdowke po Jordanii objazdowke zlikwidowali a ja do dziiaj nie dostalam zadnego zawiadomienia
          • Gość: Magisek Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 08:48
            u nich..? czy w biurze agencyjnym? I skąd zatem wiesz ze wycieczka sie nie odbedzie?
    • kasia_p45 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? 19.05.12, 09:59
      Itaka nie jest takim złym biurem ale jadac od nich warto najpierw dobrze poznac hotel do którego chce sie jechać pod kątem np pokoi w przyziemiu i innych spraw. Bo jeśli takowe sa to bardzo duże prawdopodobienstwo, że w nich wylądujemy.. Ja kiedys lecąc do Turcji napisałam do Itaki e-maila z zapytaniem co mogą mi zaproponowac i tu podałam swoje kryteria. W odpowiedzi otrzymałam kilka propozycji hoteli, które później dokładnie przestudiowałam i sprawdziłam na necie opinie, obejrzałam fotki itd..
      Później odrzuciłam te, które mi sie nie podobały i jeszcze raz przedyskutowałam z Itaką te co zostały. Jak juz miałam dokładna wiedze nt tych kilku hoteli, które mi sie podobały byłam w stanie wybrac ten własciwy. I nie żałuje bo to był strzał w dziesiątke. Wakacje mialam super udane. Zreszta zawsze tak robie wybierając hotel nie tylko w Itace. Nigdy nie wybieram na hybił trafił. Hotel jest moim domem na wakacjach i musze czuc sie w nim dobrze. Musi wszystko mi w nim pasowac :)) Jedyne co może mnie wtedy wyprowadzić z równowagi to opóźnienie samolotu .. Ale ja z natury cierpliwa jestem wiec nie jest tak zle :))
      • Gość: pytanko jedno pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 12:13
        czy przyziemia nazywacie parterem czy sa to jakies pokoje w piwnicy ja np osobiscie wole pokój na parterze blisko basenu
        np w tamtym roku byłem z Itaka w Palce Beach i miałem wyjscie z pokoju do baenu dla mnie rewelka
        • Gość: pytanko Re: jedno pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 12:40
          oj przepraszam oczywiscie Titanic Palace akurat w momencie pisania rozmawiałem przez telefon
          no ale mniejsza o to
          • kasia_p45 Re: jedno pytanie 19.05.12, 12:43
            W Titanicu tez byłam. Więc tam zupełnie inna rozkładówka budynków. Nie ma porównania :))
            Partery rewelka.. szczególnie jak z balkonu do basenu mozna sie wrzucić :))
        • kasia_p45 Re: jedno pytanie 19.05.12, 12:41
          Pól pietra niżej od parteru. Tak cos pomiędzy parterem a piwnicą.
          Tez kiedys miałam pokój na parterze w Egipcie ale był to z lekka wysoki parter i zejście z tarasu prosto na chodnik i za nim do basenu. Tak, ze ten układ wtedy tez mi bardzo odpowiadał.. Tym bardziej, ze ów chodnik nie był prawie wcale uzywany przez gości hotelowych..
          Jednak te pokoje na Krecie w Cactus Rojal były tak niefortunnie położone, ze nie wiem czy chciałabyś miec tam pokój.. Prawie cały czas tam ktos chodził. A widok na parkan hotelowy.
          A do tego jeszcze nie dało sie wyjść z tego jakby balkonu na dwór bo oddzielała je mini fosa z wodą..
          • voyager747 Re: jedno pytanie 19.05.12, 13:31
            A ja byłem wiele razy z Itaką i miałem pokój z widokiem na morze, zgodnie z ofertą i to np. na Maderze za 1000 pln, czyli nie zawsze jest tak jak pisze ci co byli 1 raz.
            Ja w sumie nie jadę na wakacje dla pokoju, może dlatego aż tak bardzo nie zwracam na to uwagi, ale np. Wezyr dla minie słabszy był, na Rodos i Krecie.
            • voyager747 Re: jedno pytanie 19.05.12, 14:00
              Ostatnio Itaka słynie z nocnych lotów, 3 w nocy itp. trzeba sprawdzać dokładnie przed zakupem.
              • Gość: Jama Re: jedno pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.12, 16:03
                Dokładnie ! zgadzam się z przedmówcą.
                Itaka jest niezłym biurem z dobrymi cenami. Byłam z nimi wielokrotnie na wyjazdach i mogę polecić, ale przed wyborem wycieczki trzeba (w takiej kolejności):
                1. Sprawdzić godziny lotów, bo jak nocne to przechlapane: o 12 w południe koniec doby hotelowej i trzeba opuścić pokój a potem do północy szwędać się po hotelu bez pokoju i posiłków !
                2. Sprawdzić położenie hotelu, żeby nie było przy szosie/autostradzie lub w kompletnych 'krzakach' z dala od najbliższej miejscowości i plaży no oraz oczywiście sprawdzić opinie turystów.
                3. Wybrać pokój z widokiem na morze (i zapłacić wyższą cenę) i wtedy ma się pewność że nie będzie się miało pokoju w przyziemiu lub z widokiem na śmietnik !
                Jeśli zastosujesz się do tych zasad urlop z Itaką będziesz mieć udany.
                • Gość: Malutka Re: jedno pytanie IP: *.net155.okay.pl 19.05.12, 21:21
                  JAMA - o taką "podpowiedz" mi właśnie chodziło reszta postów - sorry - trąci mi "wymądrzaniem" - no bo nikt nie podpowiedział mi jakie inne BP sprawdziło się .....
                  • voyager747 Re: jedno pytanie 19.05.12, 22:05
                    to przepraszam, że się wymądrzałem i nic ciekawego nie napisałem
                  • kasia_p45 Re: jedno pytanie 19.05.12, 22:07
                    Co do mnie to zawsze TUI sie sprawdza :P. Itaka tak sobie
                • kasia_p45 Re: jedno pytanie 19.05.12, 22:05
                  Co ci z tego, ze sprawdzisz godziny wylotów jak w o statniej chwili i tak mogą zmienic. ?
                  A poza tym nigdy nie masz pewności, że wylądujesz wlasnie w tym hotelu.
                  Sama kiedys tak miałam, że Itaka postawiła nas przed faktem dokonanym. Zmienili hotel i tyle. Dowiedzielismy sie o tym w drodze do tegoż hotelu.. i co bys zrobiła?
                  • voyager747 Re: jedno pytanie 19.05.12, 22:40
                    a nam nie zmienili nigdy na jakieś 14-16 wyjazdów, mamy szczęście :)
    • Gość: Justyna Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.unknown.vectranet.pl 20.05.12, 21:29
      Moim zdaniem jest to dobry wybór. Z itaką co prawda wybrałam się dwa lata temu i pomijając kilka wpadek wyjazd był bardzo udany. Wpadki te jednak nie były winą biura tylko bardziej hotelu, a może i tamtejszej kultury ;) Mnie osobiście itaka nie podpadła niczym.
      • Gość: Jama Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.ptedom.pl 21.05.12, 11:21
        To jeśli mogę być jeszcze przydatna a nie wiedząc jakie masz preferencje co do sposobu spędzania urlopu, podpowiem subiektywnie, że ja wolę Kretę zachodnią (od Retymnonu na zachód), zwłaszcza okolice Chanii. Te dwa miasta są bardzo 'klimatyczne', dobrze skomunikowane i stosunkowo blisko z nich do cudownych plaż Gramvousa/Balos, Elafonissi i Falasarny. Z obecnej oferty Itaki sama interesowałam się hotelem Minos blisko Retymnonu, właśnie ze względu na dobre położenie ale w ofercie jest też sporo hoteli po zachodniej strony Chanii więc wśród nich może poszukaj. Jeśli natomiast wolisz miejscowości gdzie młodzież lubi się bawić to zdecydowanie lepszym wyborem będą okolice Hersonissos.
      • saren-ka12 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? 21.05.12, 11:56
        Ja uważam że dobry, sama jeżdżę z Itaką:) no i mają pierwsze miejsce w rankingu biur podróży, to mówi samo za siebie;)
        • Gość: gtw Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: 195.158.247.* 21.05.12, 13:06
          3 x leciałem z Itaką...Kos, Kusadasi, Marsa, wszystko bez problemu, być może dlatego że my z tych co nie wzywają rezydenta ,aby wytarl nosek ile razy glut zawiśnie...

i nawet wolę te ich nocne wyloty, zawsze mieliśmy dzięcki temu ekstra cały dzień, a nigdy nie musielismy się wymeldowywać wcześniej

gorsze pokoje? nie zauważyłem....obok nas mieszkali ludzie z różnych krajów i różnych biur
      • Gość: słoneczna_wyspa Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.centertel.pl 23.05.12, 19:04
        Itaka jest spoko. Myślę, że to jedno z najlepszych biur podróży, jeśli nie najlepsze. Kogo nie zapytam to latał z Itaką. Biuro już długo jest na rynku, ma duże doświadczenie i wyrobiło sobie zaufanie wśród klientów. Poza tym nic tak nie utwierdza w słuszności wyboru jak zadowolenie z wyjazdu po powrocie :) A kto raz się przekonał już zawsze będzie z tego korzystał.
        • Gość: samodzielny Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 12:18
          Ja co prawda z Itaka byłęm tylko raz, potem wyjeżdżałem z neckermannem, ale nie wykluczam ponownego skorzystania z usług Itaki. Akurat dwa razy nastawiłem sie na konkretny hotel ktory byl akurat w ofercie neckermanna, ale z nimi dobrze mi sie wyjeżdża.

Itaka natomiast przy porównianiach wypada mimo wszystko lepiej cenowo. Szczególnie w last minute.
    • Gość: moll Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.12, 14:30
      zastanawia mnie dlaczego Itaka ma tak niskie ceny na hotele w Bulgari (Sloneczny Brzeg)
      np taki hotel Nessebar Beach 5918 PLN za 2 os za 2 tyg AI, w Wezyrze 7620 PLN AI
      albo Trakia 5918 2 tzg 2 os AI, w Wezyrze 7324 PLN AI
      te hotele sa 3*
      Itaka ma fatalne godziny i daty wylotow , jako jedyni wylatuja w srody do Bulgarii, ktos wie jaki przewoznik z nimi lata? czy ktos dzieli z nimi czartery? bo jesli nie zapelnia samolotu jak Ecco? ...
      to mnie zniecheca ale te ceny wrecz przeciwnie
      macie pomysl co z ta Itaka? proponuja najgorsze pokoje po takich cenach, czy maja kiepska sprzedaz i ratuja sie promocjami?
    • Gość: itaka-tak Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.centertel.pl 24.05.12, 20:59
      Itaka - bardzo dobry wybór uważam. Porządne biuro, dużo klientów, zresztą na forach możesz poczytać że ludzie wracają zadowoleni. Ja byłam z nimi w Tunezji - hotel super, pycha jedzonko, to były chyba moje najlepsze wakacje :) Polecam zatem to biuro dla niezdecydowanych :)
      • Gość: Julliette Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.unknown.vectranet.pl 24.05.12, 23:33
        Wiesz, może pokoje nie są dwudziesto gwiazdkowe, ale to już twój wybór jaki hotel wybierasz i ile płacisz, jak chcesz jechać za 899zł to nie ma co liczyć na 5 gwiazdkowy pokój. Wiadomo że to kosztuje. Aczkolwiek powiem Ci, że mnie mój pokój podobał się. Poza tym będąc na wakacjach raczej spędzasz czas na zewnątrz niż w pokoju, więc ja nawet nie przywiązuj wagi do pokojów, już bardziej do okolicy. :)
    • Gość: Grzegorz Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.pawluk.org 25.05.12, 00:33
      Moim zdaniem zależy.
      Właśnie dzisiaj późnym popołudniem dostałem SMS'em wiadomość, że przesuwają mi termin wylotów o 12 godzin!!!
      Wylot z Polski miał być o 9, a jest o 21 czyli w hotelu będę prawdopodobie koło 3 w nocy, zaś powrót zamiast o 13 mam po pierwszej w nocy, więc lądowanie w pół do czwartej, a w domu będę około 7 rano w dniu w którym muszę iść na 7.00 do pracy!!! W dodatku znowu zapewne trzeba będzie słono dopłacać do doby hotelowej na miejscu, gdyż oni zapewniają w ten dzień tylko wyżywnienie.

Jutro idę do biura Itaki na wojnę. Nie dziwię się, dlaczego mój znajomy się z nimi sądzi (nie dał się wykpić bonem na 300 złotych na następną wycieczkę, gdyż już więcej podróży z nimi nie planuje) za wczasy w zarobaczywiałym hotelu z naciąganymi miejscowymi *** gwiazdkami, za które zapłacił jak za ****.

Kurcze, nieźle mi dzisiaj ciśnienie podnieśli, szczególnie, że nie mogę przedłużyć urlopu ze względów zawodowych.
    • Gość: Danuta Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.epwik.com.pl 25.05.12, 10:05
      Właśnie wrócilam z urlopu na Krecie .Itaka biuro jak każde inne,byłam w hotelu Chrispy Word,hotel jak na 4gwiazdki to taki sobie .Bardzo malo obsługi i to największy minus, może dlatego że to jeszcze nie sezon.Pokoje ładne (ale też niektóre są w przyziemniu)my mieliśmy na parterze blisko basenu.Piękny ogród ,w miarę dobre jedzenie.Ale hotel na odludziu, wieczorami nudy.Za nieduże pieniądze można wypocząć.
    • chuda41 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? 25.05.12, 21:11
      No ja z Itaką miałam pewne przygody.Wykupiliśmy 3 lata temu Turcję-przełom czerwiec/lipiec hotel Pegasos Word.Tydzień przed wylotem-brak miejsc w hotelu,dali nam 4 inne do wyboru -wzieliśmy najdrozszy-bez dopłaty,przy tańszych oddali by różnicę.Problem był w tym ,że lecieliśmy dość duzą grupą i ciężko się było wszystkim zdecydować od nowa na jeden hotel,poza tym jednej rodziny nie przerzucili.Po awanturach w biurze-pośredniku polecieliśmy tam wszyscy i to były najlepsze nasze wakacje ,a hotel bajka-nie stać nas by było na niego.
      Za rok-dajemy znów szansę Itace i hotelowi Pegasos Word,tydzień przed znów nie ma dla nas w nim miejsc,zamiana na droższy (Belek)-my nie protestujemy.Problem zaczął się na miejscu w tym hotelu w Belek,bo tam dla nas też nie było miejsc i kazali nam jechać jednak do Pegasosa(na który już wtedy nie mieliśmy rezerwacji -bo papiery były na Belek) i mocno się obawialiśmy co z nami będzie i gdzie w końcu wylądujemy.
      Na szczęście zajął się nami miejscowy rezydent z Itaki.Dali nam po 2 godz.czekania malutki busik,w który ledwo się upchneliśmy-lecieliśmy z małymi dziećmi,więc lekko nie było ,a kierowca po drodze pytał ludzi gdzie ten hotel i gdzie ma jechać.Na szczęście na miejscu w Pegasos już było bez problemów z zakwaterowaniem ,ale nerwy nasze się zszargały.
      • dideklupek1 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? 25.05.12, 21:52
        Ja szczerze odradzam itake byłam w zeszłym roku z nimi na Rodos w Pefkos, hotel all 2400 z a tydz a jedzenie faaatalne, psu strach dać, wszystko musieliśmy kupować sobie sami i tak tydz na Rodos kosztował nas 10 tys, obok turyści przylecieli do lardos;
        www.tur-info.pl/p/ak_id,43927,,turysci_z_polski,polska,rozczarowanie,uwiezieni,poniedzialek,wtorek,katowice.html
        tragedia
        a jeśli mogę polecić wyspe to kreta zachodnia jest ładniejsza chania, elefonisi, balos, fallasarna:)
        Rodos też ładna wyspa ale już nie tak piękna jak Kreta
        jesli Grecja to może grecos mają dobre opinie przynajmniej takie słyszałam na plaży w Pefkos
        • voyager747 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? 25.05.12, 22:14
          w Grecji to ogólnie jedzenie w hotelach jest takie sobie, można przeżyć, ja byłem 5 razy w Grecji i chyba 1 raz hotel był fajny ( z Itaką zresztą na Korfu) a reszta to tak sobie. Wezyr, El Greco na pewno wypadły dużo słabiej.
        • Gość: gosc Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 22:15
          Malutka, Itaka - to wybór
          dobry czy zły - tu pomoże tylko wróżka :)
          bo to zależy czy uda im się czy nie
          ot standardowe polskie biuro podróży !!
          • Gość: bik Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.05.12, 23:09
            Wróciłem dziś z Maroka (Hotel Royal Atlas). Było dużo lepiej niż się spodziewałem. Pokój na ostatnim piętrze, wyżywienie super, samoloty w obie strony punktualne. Byłem pierwszy raz z Itaką, z wycieczek fakultatywnych nie korzystałem (zorganizowałem sobie sam objazd), relacja cena/ jakość na 6 - zapłaciłem niespełna 1700 za 5 gwiazdek, za tydzień.
            • Gość: Diana Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.unknown.vectranet.pl 26.05.12, 22:16
              Mówisz o tej ofercie? www.itaka.pl/wczasy/maroko/agadir/hotel_royal_atlasspa_2221.php
              Tylko wyjazd jest trochę droższy... ale chyba jest w Lastach :D
    • Gość: Magisek Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 08:54
      Itaka ma obecnie najbogatszą ofertę na polskim rynku.
      Byłam z nimi 4 x na wakacjach, w tym dwa razy już w tym roku.
      Nie mam żadnych zastrzezeń, na Fuercie dostaliśmy tragiczny pokoj, ale wystarczyło wrocić do recepcji i poprosić o inny i dostaliśmy dużo lepszy i to apartament mimo, ze mieliśmy wykupiony pokój standardowy, w Turcji od razu dostaliśmy apartament zamiast standardu, pozostałe wyjazdy ok. Trzeba wiedzieć gdzie i kiedy lecieć i czego w danym kraju w danym standardzie należy się spodziewać. Jak ktos szuka złotych klamek za 1000 zl to się przeliczy, a jak kogoś nie stać na drogie wakacje polecam urlop w maju, w grudniu tuż przed świętami, ewentualnie w marcu :)
      • voyager747 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? 27.05.12, 12:21
        za 1000 też można mieć fajny hotel, np. w grudniu na Maderze byliśmy w hotelu Rocamar 4 *, bardzo fajny.
        • Gość: Wanda Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: 94.75.86.* 28.05.12, 10:21
          A grudzień nie jest już poza sezonem? ;)
          Może i uda się pojechać za 1000zł do pałacu, ale tak jak mówi Magisek takie rzeczy to poza sezonem :) Ja bardzo lubię tak wyjeżdżać, bo gdy wszyscy marzną w Polsce ja tymczasem wypoczywam na słońcu :D
          • voyager747 Re: Czy Itaka to dobry wybór??? 28.05.12, 11:08
            w grudniu na dwa tygodnie przed świętami, jakoś ludzie chyba za bardzo nie jeżdżą i ceny były bardzo fajne
            • Gość: Iza Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: 91.202.192.* 29.03.14, 09:42
              Ostatnio wkurzyłam się na biuro ITAKA .Zawsze się mówiło gdy zamówisz wcześniej wyjazd to masz taniej a teraz się okazuje ,że to nie prawda trzeba czekać na ostatnią chwile. Na dzień dzisiejszy jestem w plecy 300zł od osoby porażka.
      • Gość: bywalec Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: *.itsa.net.pl 28.05.12, 11:09
        Tanio można też wyjechać z Itaka w ofertach last minute - mi sie udalo złapac super okazje rok temu w czerwcu (chyba 1200 za dwa tygodnie w super hotelu ze śniadaniami). Polecam częste monitorowanie, a juz najbardziej na 2 - 3 dni przed planowanym wylotem:)
        • Gość: Iza Re: Czy Itaka to dobry wybór??? IP: 91.202.192.* 29.03.14, 09:45
          [b]masz szczęście ,że możesz wybiera na 2-3 dni przed wylotem a może by odwrotnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka