Dodaj do ulubionych

Itaka - Spotkania z historią

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 21:07
Wybieramy się na tą imprezę w sierpniu i prosimy o krótkie sprawozdanie
Obserwuj wątek
    • maigold Re: Itaka - Spotkania z historią 07.06.12, 21:29
      Byłam kilka lat temu, potem wypadła z oferty (znajomi się wybierali i nie doszła do skutku, a potem zlikwidowali). Ta, na której byłam to 1, która doszła do skutku i byli ludzie, którzy czekali na nią 2 lata. Widzę trochę zmian w programie, na pewno są też w hotelach. Sam program fenomenalny i dziwię się, że tak rzadko dochodzi do skutku. Napisz co Cię interesuje?
      • Gość: xyz Re: Itaka - Spotkania z historią IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 22:32
        witam, ja tez czekam na ten wyjazd, ale pytalam w itace, nie ma jeszcze żadnego potwierdzonego terminu. Czekam więc cierpliwie. Prosz napsać kilka informacji o samym programie. pozdrawiam
        • maigold Re: Itaka - Spotkania z historią 20.07.13, 00:10
          Byłam 8 lat temu, to chyba najlepsza objazdówka, na której byłam, a byłam na około 30 w różnych częściach świata i zadziwia mnie ten brak zainteresowania. Ludzie jednak wolą zaliczać znane miejsca, no bo jak się pochwalić Langwedocją -zamkami katarów, Perigord i jaskiniami. Dla niektórych nisza i dziwactwo. 2 dni końcowe są przebudowane na lepiej. W okolicach Perpignan było 4 noclegi na uboczu i najlepsze wyżywienie, w Tuluzie i Rocamadour hotele w centrum, ale to wszystko 8 lat temu.
          • Gość: xyz Re: Itaka - Spotkania z historią IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.13, 22:09
            super, napisłam do itaki, nie ma jeszcze potwierdzonego terminu na sierpień i na wrzesień, wiec czekamyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
            a czy sa jeszcze jakieś wyjazdy godne polecenia ? prosze o sugestię
            • maigold Re: Itaka - Spotkania z historią 22.07.13, 22:55
              Przestałam być wierna Itace, wycieczki samolotowe mają porównywalne z innymi biurami, ale za kilkanaście wyjazdów w mniej znane zakątki Włoch i Francji jestem im wdzięczna. Kiedyś była przepiękna wycieczka do Francji Tam gdzie nie byli twoi sąsiedzi, ale chyba wyleciała z oferty. Udało mi się 2 lata temu załapać na Prowansję pełną smaku (warto jechać w czerwcu lub lipcu kiedy jeszcze kwitnie lawenda) i 3 lata temu na Skrzypce i bolidy. 3 razy byłam z nimi w Toskanii i Umbrii, miło wspominam Sycylię dzięki pilotowi i wspaniałej grupie. Objazdówki po Jordanii, Portugalii, Sardynii czy wschodniej Turcji z nimi też były niezłe, na egzotykę wybieram inne biura. Obecny program wycieczki Spotkania z historią jest lepszy niż mój sprzed 8 lat, no po prostu jest to hit. Prowansja pełna smaku też jest unikalna, bo rzeczywiście pokazuje prawdziwą Prowansję, a nie Lazurowe Wybrzeże. Dobra jest też Normandia z Bretanią, ale podobny program jest pewnie i w innych biurach.
              • Gość: xyn Re: Itaka - Spotkania z historią IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 21:35
                dokładnie, coraz bardziej trudno o autorskie i pełne pasji programy wycieczek, kilka razy byłam z horryzontami. ale ostatnio odkryłam szperając w internecie biuro czajka travel i wyjazdy do Gruzji w której byłm w zeszłym miesiącu ale z rainbowe. Podobaja mi sie też wycieczki bura tęcza. pozdrawiam. ania
                • maigold Re: Itaka - Spotkania z historią 16.08.13, 14:30
                  Ta wycieczka jest autokarowa, mało znane miejsca, ludzie wolą samolotem i w bardziej znane. Choćby ten samolot lądował 500 km od miejsca rozpoczęcia objazdu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka