Gość: dorota
IP: *.104.wv.cust.t-mobile.co.uk
03.07.12, 21:24
Nigdy nie kupowalam last minute z polskiego biura podrozy. Wlasnie w tym tygodniu zakupilam po raz pierwszy z TUI Polska i jakos nie moge sie odnalezc.Mam doswiadczenie tylko a angielskimi biurami i obsluga.Stad moje pytania:
1. Dlaczego na wszystkich dokumentach wyslanych mi przez internet (juz po dokonaniu wplaty) nie podaja szczegolow lotu? Ile bagazu turysta moze zabrac, jaki przewoznik obsluguje ta linie? Czy to jest standard w polskich biurach?
2. W biurach angielskich jest normalne, ze wczesniej trzeba wypelnic i podac dane API (czyli dane paszportu) o wiele wczesniej przed odlotem. W moim przypadku zostalam poinformowana, ze dokumenty podrozy musze odebrac na lotnisku 2 godziny przed odlotem i nie ma nic o podawaniu danych z paszportu (nikt mnie o takie dane nawet nie pytal). Ja myslalam, ze podawanie danych API jest standardowa procedura na wszystkich lotach.
Oczywiscie zdazylam juz napisac maila do TUI ale o ile na pierwsze pytanie dostalam odpowiedz i wiem jaki mam limit bagazu to moje drugiem pytanie zostalo zignorowane.
Dziekuje z gory za odpowiedzi.