emila.41 06.07.12, 19:02 Czy ktoś wybiera się z nimi na wakacje,podobno ich kondycja też nie jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: artik Re: Oasis Tours IP: *.183.146.175.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.07.12, 23:16 my lecimy do Tunezji 11.07. i mam już potwierdzenie wylotu. A z kąt takie wiadomości ???? czyżby ogólna panika....... Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Oasis Tours 07.07.12, 14:52 Ogólna panika. Nikt po za zarządem Oasis nie ma pojęcia jaka jest rzeczywista sytuacja finansowa firmy. Znany dług 650 tys., o który Oasis boksuje się w sądzie nie jest zagrożeniem dla firmy, chyba że jest więcej trupów w szafie, ale tego się nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisełka Re: Oasis Tours IP: 62.244.149.* 07.07.12, 15:24 Zaliczyłam już trzy wyjazdy w tym roku, ale z nimi i z Ecco jakoś mi nie po drodze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar80 Re: Oasis Tours IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 23:31 Byłem z nimi w teraz w czerwcu i za bardzo nie polecam..caribean world monastir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Oasis Tours IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.12, 10:16 Wybieramy się na Krete 26.08. Mam nadzieję że wszystko będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
emila.41 Re: Oasis Tours 09.07.12, 11:17 My 10. 08. do Hurgady,też mam taką nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Oasis Tours IP: *.31.136.194.rybnet.pl 10.07.12, 08:05 Wybieram się z Oasisem w sierpniu do Tunezji, jednak zastanawiam się czy nie zrezygnować. Nie zapłaciłam jeszcze całości, sama nie wiem co zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
jakanu Re: Oasis Tours 10.07.12, 09:22 Byłem z nimi w Tunezji....ale w dzisiejszych czasach wolę pewniejsze, indywidualne wyjazdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Oasis Tours 10.07.12, 09:25 W sobotę specjalnie pojechałem do nich do biura, żeby dopłacić ostatnie 2/3 kwoty kartą. Liczę na to, że w razie problemów odzyskam kasę. Niemniej uważam, że upadłość do września byłaby niezwykle mało prawdopodobna. Do jakiego hotelu w sierpniu się wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Oasis Tours IP: *.31.136.194.rybnet.pl 10.07.12, 11:40 15 sierpnia do Carribean World Monastir, niestety naczytałam się ostatnio o nim bardzo dużo negatywnych opini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Oasis Tours IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.12, 12:42 ...na razie jeszcze biuro jest:-) - więc póki co: jedziemy! ...kurcze, nie mogę się już doczekać. O! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Oasis Tours IP: *.mielec.mm.pl 31.07.12, 10:22 witam wrócił już ktoś z wyjazdu z tym biurem? Jakie wrażenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Oasis Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 17:53 W związku z zawieszeniem w dniu dzisiejszym lotów czarterowych przez linie lotnicze OLT Express Poland, Oasis Tours informuje, że nie kontraktował przewozów z przewoźnikiem OLT Express Poland. Główne przewozy czarterowe do Tunezji, Egiptu i Grecji realizujemy z operatorem SPOT na rejsach oznakowanych jako SPRINTAIR. Program przelotowy uzupełniany jest przez tunezyjskiego przewoźnika Nouvelair, a na kierunku greckim przez LOT Charters. Nawiązując do ostatnich doniesień medialnych dotyczących tych przewoźników, potwierdzamy, iż nasze operacje czarterowe są niezagrożone, a wyloty i powroty niezmiennie odbywają się zgodnie z planem. Ponadto w dalszym ciągu utrzymujemy program czarterowy obejmujący aż 10 miast w Polsce, w przeciwieństwie do innych touroperatorów, którzy ograniczyli wyloty z lotnisk regionalnych - napisał w komunikacie touroperator. www.tur-info.pl/p/ak_id,33683,,oasis_tours,touroperator,czartery,rejsy_czarterowe,linie_lotnicze,olt_express.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Oasis Tours IP: *.mielec.mm.pl 01.08.12, 10:56 Nikt z nimi nie jeździ czy nikt jeszcze nie wrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Oasis Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 19:44 Oasis pozbywa się długu Przynajmniej nominalnie. W KRD przestał figurować, jako wierzyciel egipskiego pośrednika od hoteli. Teraz zastanawia się, co zrobić z innym długiem – zgłoszonym przez konkurencyjną firmę GTI Na wniosek Oasisu Krajowy Rejestr Długów usunął do czasu wyjaśnienia sprawy dług biura podróży zgłoszony już kilka miesięcy temu przez pozostającą w sporze z touroperatorem egipską firmę Grand Tours. Grand Tours pośredniczył w wynajmowaniu Oasisowi hoteli w Egipcie. Polski touroperator nie zapłacił mu części wynagrodzenia, twierdząc, że kontrahent źle wywiązał się z zadania, a nawet naraził go na koszty. Egipcjanin żąda od Oasisu 100 tysięcy złotych. Na podstawie nakazu komorniczego zablokował już taką sumę na koncie touroperatora. Sprawa jest w sądzie. (Czytaj też: „Grand Tours (Egipt) kontra Oasis Tours (Polska)") Jak mówi dyrektor Oasisu, Grzegorz Karolewski, kancelaria prawna wystąpiła do KRD, żeby, dopóki spór toczy się przed sądem, usunął ten wpis. Dyrektor zapewnia zarazem, że nawet jeśli Oasis przegra sprawę w sądzie, nie będzie to miało znaczenia dla bieżącej sytuacji finansowej firmy. Ale w KRD widnieje jeszcze drugie zgłoszenie pod adresem Oasisu. Konkurencyjne biuro podróży, GTI, uważa, że Oasis jest mu winien 10 tysięcy złotych. Rozliczenie dotyczy czarterowania samolotu. Oasis miał w samolotach do Turcji wysyłanych przez GTI bloki miejsc. Część z nich anulował. – Kwestia tej anulacji jest niewyjaśniona – mówi Karolewski. – Najpierw GTI zgodził się, że nie musimy płacić za te miejsca, a potem przysłali nam fakturę. Zaproponowaliśmy rozstrzygnięcie sporu w sądzie, a oni wpisali nas do KRD. Podobnie jak poprzednią sprawą i tą zajmuje się obecnie kancelaria prawna touroperatora. Karolewski nie ukrywa, że zależy mu, by Oasis zniknął z rejestrów KRD za względu na atmosferę niepewności i podejrzliwości, jaka panuje wokół biur podróży po ostatnich bankructwach kliku z nich. – Informacje, że nasza firma jest wpisana do KRD, są odbierane niewspółmiernie gorzej niż na to faktycznie zasługują, ponieważ nie mają wpływu na bieżącą działalność touroperatorską – wyjaśnia. W ramach „czyszczenia" zaległych spraw, Oasis walczy też z wyrokiem tunezyjskiego sądu, zgodnie z którym powinien zapłacić 2,2 miliona złotych właścicielowi hotelu Bliban w Tunezji. Oasis podpisał z nim kilkuletnią umowę, ale już po pierwszym sezonie ją zerwał. Twierdzi, że nie był zadowolony z jakości usług Tunezyjczyka (czytaj więcej: „Oasisie, oddaj moje dwa miliony„). Rzecz w tym, że Tunezyjczyk wygrał sprawę w tunezyjskich sądach dwóch instancji. Oasisowi została jeszcze tylko kasacja w sądzie najwyższym. I taką kasację wniósł. Według prawników „istnieje sprzeczność orzeczenia sądu Republiki Tunezyjskiej z podstawowymi zasadami prawa Rzeczpospolitej Polskiej, w szczególności z zasadą prawa do obrony". Jak podnoszą, rozprawa w Tunezji odbyła się, mimo że Oasis Tours nie został o niej zawiadomiony, co uniemożliwiło mu podjęcie obrony. Do tego, zdaniem touroperatora, sąd tunezyjski był stronniczy, a rozprawy odbywały się w czasie jaśminowej rewolucji, „pomimo braku jasności w zakresie obowiązującego wówczas w Republice Tunezyjskiej prawa". Jednocześnie touroperator złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez właściciela hotelu Bliban. Zdaniem prawników Oasisu, dostarczył on polskiemu sądowi sfałszowane tłumaczenie wyroku sądu tunezyjskiego z języka arabskiego. Podczas gdy orzeczenie sądu tunezyjskiego dotyczy „Oasis Tour", polskie tłumaczenie tłumacza przysięgłego mówi o „Oasis Tours sp. z o.o.". „Poprawne tłumaczenie orzeczenia sądu tunezyjskiego uniemożliwiałoby wniesienie wniosku o wykonalność orzeczenia do polskiego sądu" – uważają prawnicy Oasisu. - W lipcu polski sąd oddalił wniosek Blibanu o zabezpieczenie roszczenia pieniężnego objętego wnioskiem o stwierdzenie wykonalności – mówi Grzegorz Karolewski. - Bliban wnosił o zabezpieczenie, wskazując na rzekomo trudną sytuację finansową biura podróży, co sąd po zbadaniu sprawy uznał za niezasadne. Sąd nie stwierdził, by istniało ryzyko, że brak zabezpieczenia uniemożliwi lub utrudni wykonanie orzeczenia. To potwierdza dodatkowo naszą dobra sytuację finansową. www.rp.pl/artykul/705167,926799-Oasis-pozbywa-sie-dlugu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Oasis Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 20:19 Oasis Tours przedstawił nową gwarancję Od 18 września Oasis Tours będzie dysponował nową, podwyższoną gwarancją ubezpieczeniową. Wykupił ją, podobnie jak poprzednie, w Towarzystwie Ubezpieczeń i Reasekuracji AXA Suma gwarancyjna wynosi 12,5 mln złotych, czyli o 2,5 mln więcej niż poprzednia, która wynosiła 10 mln złotych. "W dniu dzisiejszym nowa gwarancja zostanie przekazana Marszałkowi Województwa Mazowieckiego" - ogłosił touroperator. I przypomniał, że istnieje na rynku od 19 sezonów, a oferuje wyjazdy do Tunezji, Egiptu i Grecji. Gwarancja, wyliczana jako procent (nie mniej niż 14) ubiegłorocznych obrotów touroperatora służy zabezpieczeniu klientów biura podróży na wypadek jego bankructwa. Ma pokryć koszty powrotu turystów z zagranicy oraz zwrot pieniędzy tym, którzy kupili wycieczkę, ale nie zdążyli wyjechać. Dyrektor Oasisa, Grzegorz Karolewski, w rozmowie z Turystyką.rp.pl wyjaśnia: - W roku 2010 mieliśmy większe obroty niż w 2011. Na ich podstawie wyliczona została "stara" gwarancja. Ale duża część tych obrotów pochodziła z działalności innej niż organizacja imprez turystycznych (usług objętych gwarancją) - głównie ze sprzedaży innym biuro podróży bloków miejsc w samolotach czarterowanych przez nas oraz z pośrednictwa w sprzedaży, kontraktacji, miejsc hotelowych w Tunezji. - W 2011 roku proporcje dochodów się zmieniły, bo spadły udziały w sprzedaży miejsc, a wzrosła sprzedaż imprez turystycznych. Kwota gwarancji spełnia wymogi ustawy o turystyce i rozporządzenia ministra finansów do niej. Dodatkowo zaokrągliliśmy kwotę gwarancji w górę, spełniając oczekiwania rynku - im będziemy mieli wyższą sumę gwarancji, tym chętniej zaufają nam klienci. Według różnych źródeł (jego sprawozdanie finansowe za 2011 nie jest dostępne) Oasis miał w zeszłym roku 110 - 134 mln zł przychodów i do 350 tysięcy złotych zysku. W ratingu Turystyki.rp.pl (czytaj: "Od "AAA" do "C/D" - rating biur podróży") dostał średnią ocenę B+ www.rp.pl/artykul/705167,930300-Oasis-Tours-przedstawil-gwarancje-marszalkowi.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Oasis Tours IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.12, 08:54 Brak oferty na zimę. Strona Oasisu jak martwa. Czy oni istnieją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oasis Tours IP: 62.244.151.* 24.10.12, 16:22 Nie lubię ich. W zimie Oasis nigdy nie ma oferty bo nie latają nigdzie. Zimują bez ofert, jak niektóre biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Oasis Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 14:56 Oasis Tours - znowu zmiany Znany w środowisku turystycznym, właściciel biura agencyjnego Euroholiday, Marek Amrosz zapowiedział powrót do aktywnej pracy w branży turystycznej. Od 15 stycznia formalnie obejmie Stanowisko Dyrektora ds. Sprzedaży w firmie Oasis Tours. Amrosz ma za zadanie odbudować dobre relacje z agentami, które nieco popsuły się w toku zmian, które zaszły na stanowiskach w Oasis Tours, w ostatnim czasie. Według wielu, jest odpowiednim kandydatem na to stanowisko, człowiekiem który uzdrowi współpracę z agentami. W liście kierowanym do środowiska agentów wyraźnie stara się podkreślić rolę zaufania i zaangażowania w proces sprzedaży. www.tur-info.pl/p/ak_id,39539,,agencja_turystyczna,prezes_zarzadu,agent,oasis_tours,obsluga_agenta,standard.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Oasis Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 10:03 Oasis do agentów: nie ma limitów "Każdy kto zajmuje się turystyką i jest lub był Agentem, lub chce zostać naszym Agentem ma prawo (...) podpisać z nami Umowę agencyjną" - pisze prezes. Zwraca się też do agentów, którzy dawniej współpracowali z jego firmą, lecz Oasis zrezygnował z nich: "Wszyscy Agenci, którym poprzednio odebrano uprawnienia do sprzedaży ofert Oasis Tours zostają przywróceni do grona aktywnych Agentów i mogą od zaraz dokonywać sprzedaży na dotychczasowych loginach i hasłach". Prezes przedstawia wstępne warunki, a raczej ich brak. Zlikwidował bowiem opłaty za zawarcie umowy agencyjnej i limity sprzedażowe, podniósł za to prowizję podstawową z 9 do 11 procent. Wyższe prowizje zależeć będą od wysokości sprzedaży uzyskanej przez danego sprzedawcę. Oto tabela: do 24999 zł – 11 procent 25000 zł – 49999 zł – 12 procent 50000 zł – 149999 zł – 13 procent 150000 zł – 299999 zł – 14 procent 300000 zł – 499999 zł – 15 procent 500000 zł – 999999 zł -16 procent 1 000 000 zł i powyżej – prowizję można negocjować indywidualnie. Dodatkowo prowizja będzie naliczana dynamicznie - po osiągnięciu wyższego progu agent otrzyma specjalną premię. Wyjaśnia też warunki techniczne. Oasis udostępni agentom panel do wystawiania faktur VAT i faktur proforma dla klientów. "To Wy na prośbę Klienta wystawicie mu fakturę w dowolnej konfiguracji co do uczestnika lub zbiorczo na grupę" - zapewnia. Touroperator udostępni również możliwość płacenia kartą na stronie internetowej Oasis Tours, "aby zdjąć z Was odpowiedzialność wobec operatora płatności i ew. roszczeń Klienta". Swoje zmiany prezes nazywa "wprowadzeniem wolności handlowej" w relacjach agent - touroperator www.rp.pl/artykul/705167,971686-Oasis-do-agentow--nie-ma-limitow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ridick26 Re: Oasis Tours IP: *.szczecin.mm.pl 19.01.13, 10:31 Bylem z nimi rok temu w Tunezji,wszystko bylo ok, bez zarzutu. o ich kndycji to juz pare lat kraza plotki. a ten dlug niby gdzies na forum byl dokladnie opisany i wyjasniony przez Oasisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Oasis Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 19:52 Sun & Fun – sto procent więcej Tunezji (...) A po trzecie udało nam się zdobyć na wyłączność siedem bardzo dobrych hoteli sieci Caribbean World, które są położone blisko morza i mają aquaparki - wyjaśnia Hamouda. Warto dodać, że są to hotele, do których wcześniej jeździli klienci Oasis Tours. Należą one bowiem do współwłaściciela tego biura podróży. Kwestie finansowe spowodowały, że wolał on podpisać umowę z konkurencyjnym biurem. (...) Całość www.rp.pl/artykul/705167,977229-Sun---Fun---sto-procent-wiecej-Tunezji.html Hm... co o tym myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Oasis Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 10:02 Coś tu jest namieszane Oasis wczoraj dopiero pochwalił się nowym katalogiem na 2013r (na razie elektronicznie podobno już się drukuje info z Facebooka). I znajdują się w nim hotele sieci Caribbean World. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Oasis Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 10:03 Coś tu jest namieszane Oasis wczoraj dopiero pochwalił się nowym katalogiem na 2013r (na razie elektronicznie podobno już się drukuje info z Facebooka). I znajdują się w nim hotele sieci Caribbean World. ??? Sun&Fun podaje że ma te hotele na wyłączność jak wynika z artykułu, który cytowałem, a na dodatek nie uświadczysz oferty Oasis w internetowych portalach sprzedażowych. Odpowiedz Link Zgłoś
agen-t Re: Oasis Tours 26.02.13, 13:25 jestem agentem i byłem wczoraj na prezentacji katalogu.katalog jest cienki,bo dużo więcej w systemie,po drugie likwidują biura bo najwięcej mają sprzedawać agenci,poza tym przyszli nowi ludzie z entuzjazmem i doświadczeniem i ma być lepiej.część hoteli pozbyli się bo było za dużo skarg,ma być mniej i lepiej.jak wyjdzie zobaczymy.poza tym teraz reklamacje mają być rozpatrywane w ciągu 24 godzin i zapłaci hotel za zły standard.zaczęli oszczędzać i mają latać cały rok.otwierają też super wyprawy np.Spitsbergen,Finlandia czy Karaiby i sporo innych.zresztą mało jest biur które istnieją 20 lat.nie zachwalam ich bo to dopiero projekty i sam ich mało polecałem w tamtym roku.Carribeany są i w Oasisie i Sun Fun,bo takie prawo rynku,skoro mniej sprzedaje się w jednym biurze to puszczają też w innym.mam wiele biur i nie muszę polecać Oasisa.sprzedaję też zresztą i Sun Fun i o nich mam dobrą opinię.polecam się jeśli ktoś szuka ciekawego i niedrogiego wyjazdu. Moniatravel@wp.pl 501375098 Bogdan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oasis Tours IP: *.ibs.net.pl 27.03.13, 23:20 no chyba nie jest turystyka.gov.pl/ceotipt/raporty/raport/19/drukuj/1/ Odpowiedz Link Zgłoś
agen-t Re: Oasis Tours 28.03.13, 20:01 dowiedziałem się o co chodzi z tym wykreśleniem z listy Oasis Tours.Oasis zamyka swoje spółki córki i zostaje tylko Oasis Tours SP.z o.o.według zapewnień<istnieje na rynku 20 lat,czyli najdłużej działająca firma>ma się dobrze.żeby nie było,że jestem z Oasisa,ale jestem agentem i kiedy komuś nie wierzę to ich nie sprzedaję.nie chcę kogoś wprowadzać w błąd i jak zobaczyłem wykreślenie to starałem się to wyjaśnić.reorganizują firmę i tego typu działania są normalne.podaję swojego maila jeśli ktoś chce się dopytać o szczegóły lub coś ciekawego znaleźć na wakacje,to postaram się pomóc.pozdrawiam.Bogdan moniatravel@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Oasis Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.13, 15:15 Menedżerowie odchodzą z Oasisa Marek Amrosz, dyrektor sprzedaży i Piotr Harton, manedżer działu grupowego w Oasis Tours opuścili pokład biura podróży Amrosz, jak mówi rzeczniczka Oasis Tours Anna Maleta, „zrezygnował z powodów osobistych". Harton napisał do Turystyki.rp.pl, że odszedł „na fali zmian w kadrze zarządzającej". Maleta nie potrafiła powiedzieć nam, czy Amrosz będzie przez kogoś zastąpiony i kiedy. Agenci Oasis Tours są zaskoczeni odejściem Amrosza. Nie dostali komunikatu w tej sprawie. To o tyle dziwne, że Amrosz kiedy przyszedł, a raczej wrócił do tej firmy (był kiedyś jej dyrektorem) w styczniu, napisał do agentów sążnisty list, zapraszający ich do współpracy, deklarując w nim daleko idącą otwartość (czytaj "Sprzedaż w Oasisie w rękach Amrosza"). Nie udało nam się skontaktować z Amroszem. Harton odpisał natomiast na nasz mejl: "Pracowałem w Oasis 3 miesiące (z czego dwa na umowę zlecenie) jako potencjalny ratunek firmy i wzmocnienie składu nowego kierownictwa. W turystyce grupowej pracuję od 20 lat, tyle że dotąd pracowałem tylko dla korporacji. Nie mogę więcej brać odpowiedzialności za taki styl działania jaki teraz stosuje Oasis. (...) Nie chcę więcej tego firmować. Więc postąpiłem podobnie jak pan Marek Amrosz i złożyłem wymówienie". Oasis Tours, jak pisaliśmy kilka dni temu, musi do końca miesiąca przedstawić w mazowieckim urzędzie marszałkowskim podwyższoną z 10 milionów do prawie 15 milionów złotych gwarancję. Inaczej urząd wykreśli go z ewidencji organizatorów turystyki, co jest jednoznaczne z zakazem prowadzenie działalności touroperatora (więcej: "Oasis Tours ma za małą gwarancję"). Obecną gwarancję Oasis Tours ma wykupioną w AXA. Jak się dowiadujemy, tourooperator nie wystąpił do ubezpieczyciela o nową gwarancję. www.rp.pl/artykul/705167,1007427-Menedzerowie-odchodza-z-Oasisa.html Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Oasis Tours 10.05.13, 22:07 Kiepsko to wygląda. Ciekawe czy przeżyją ten rok. Odpowiedz Link Zgłoś
eserowiec Re: Oasis Tours 10.05.13, 10:51 www.rp.pl/temat/984572.html www.rp.pl/artykul/705167,1007427-Menedzerowie-odchodza-z-Oasisa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Oasis Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 10:42 Zobaczymy co z nimi, Nigdy nie byłem z Oasisem, ale zawsze intrygowało mnie to biuro. Co roku było obstawiane do upadku i co roku trwało sobie w najlepsze. Zobaczymy czy z tym też sobie poradzi: www.rp.pl/artykul/705167,1014502-Oasis-Tours---stan-przedluzonej-niepewnosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Oasis Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.13, 13:26 Oasis Tours: mamy 3 miliony złotych w gotówce Prezes i dyrektor ds. rozwoju Oasis Tours ogłosili agentom, że biuro podróży zdeponowało 3 miliony złotych, aby rozwiać obawy urzędu marszałkowskiego, który domaga się od niego podniesienia gwarancji "Z uwagi na powtarzające się plotki o braku gwarancji ubezpieczeniowej, oświadczamy, że posiadamy ważną gwarancję na rok 2013, jej suma to 12.500.000 PLN" - brzmi komunikat. "Dodatkowo dla zwiększenia bezpieczeństwa naszych klientów zdeponowaliśmy kwotę 3.000.000 PLN na koncie depozytowym na rzecz ewentualnego pokrycia dodatkowego ryzyka przez Urząd Marszałkowski. W naszej firmie został przeprowadzony profesjonalny audyt przez firmę zewnętrzną, który potwierdził prawidłowość wartości sprzedaży uwzględnionej jako podstawa wyliczenia wysokości kwoty gwarancyjnej". Pismo podpisali prezes zarządu Oasis Tours Andrzej Dembiński i dyrektor ds. rozwoju i koordynacji Filip Ryglewicz. (...) (...) Trwa wymiana pism między urzędem a biurem podróży. - Obecnie czekamy na uzupełnienie dokumentów - informuje rzeczniczka mazowieckiego urzędu marszałkowskiego Marta Milewska. - Być może w przyszłym tygodniu będziemy mogli coś więcej powiedzieć. (...) www.rp.pl/artykul/705167,1017160-Oasis-Tours--mamy-3-miliony-zlotych-w-gotowce.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Oasis Tours IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 14:06 byłem w zeszłym roku z Oasisem w Tunezji w Caribbean W. Hammamet. Do biura nie mam uwag, biuro jak biuro, wszystko w terminie, normalne transfery, rezydentka na miejscu, zero uwag, a w zasadzie na plus. Ale sam hotel - obraz nędzy i rozpaczy, zero klimy, non stop brakuje jedzenia, polacy kwaterowani w zatęchłeś i śmierdzącej szambem suterenie itp. Ja już dziękuję i Oasisowi i Tumezji, więcej się nie spotkamy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annaxp Re: Oasis Tours IP: 193.107.11.* 15.08.13, 11:41 Witam, Dużo się naczytałam przed wyjazdem z tym biurem na wypoczynek z rodziną w Grecji na Krecie.Cały czas piszą ,że biuro upadnie ,że są niewypłacalni- bzdury jakich mało. Byliśmy tydzień w Hersonissos -opieka rezydenta po prostu rewelacja, jedzenie i hotel bez zastrzeżeń. Wszystko jak w ofercie.Nie mam się czego czepić. Biuro naprawdę godne polecenia, a przez internałtów człowiek jest strzępkiem nerwów bo zapłaciliśmy sporo kasy i nie wiadomo komu ufać osobom które piszą te bzdety czy osobom sprzedającym te wycieczki. Kolega przez internet stracił zaliczkę bo wolał zmienić wycieczkę i biuro organizujące z Oasis na Reimbnow i szkoda bo my pojechaliśmy i wszystko było jak należy. Skoro biuro jest tak niestabilne jak piszą ludzie w necie to dlaczego panie,które pracują w biurze podróży akurat przez Oasis wykupują wycieczki dla siebie i swoich rodzin- a miałam okazję takie osoby spotkać w hotelu na Krecie. Piszę to przede wszystkim do osób,które właśnie się wybierają na wczasy z Oasis-em - życzę miłego i spokojnego wypoczynku.Biuro godne polecenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Oasis Tours IP: *.156.183.83.dynamic.ip.euron.pl 06.08.13, 22:33 Witam. Swoje pytanie kieruje do osób, które były w TYM ROKU na wakacjach z Oasis Tours w Tunezji. Czy pobyt był bez żadnych niespodzianek w postaci skróconego pobytu, zmiany hotelu lub innych, bo i o takich sytuacjach zdążyłam się już naczytać. Był ktoś w hotelu Club Beach Azur Borj Cedria? Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: Oasis Tours 07.08.13, 14:36 Byłam w czerwcu, wszystko super, jeżdżę z różnymi biurami klika razy w roku i śmiem twierdzić, że Oasis jak na razie spisał się najlepiej. Jechałam w wielkim strachu, bo też się naczytałam a tylko oni mieli hotel, który mnie interesował ale miło mnie zaskoczyli. Jak wytrzymają do września to też z nimi polecimy. Co do hotelu to nie pomogę ,byłam w Venus Beach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Oasis Tours IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.13, 21:43 Lecę tam 14.08.2013,naoiszę coś jak wrócę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.nat Re: Oasis Tours IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.08.13, 20:16 a kiedy mozna liczyc na opinie? tez sie zastanawiam nad tym hotelem a nic o nim nie wiem wiec bylabym bardzo wdzieczna za opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 1 Re: Oasis Tours IP: *.adsl.highway.telekom.at 10.08.13, 22:28 Byłem z tym biurem w lipcu w Tunezji, miejscowość Hammamet, hotel Venus Beach. Warunki hotelowe oceniam jako dobre, zastrzeżenia mam jedynie do wyżywienia, które wg mnie było bardzo monotonne ( niby dużo różnych potraw, ale konkretnie nie można było coś wybrać). Ofertę kupowałem jako 8 dni i 7 nocy, ale rzeczywistość jak zwykle okazała się inna. Wylot w środę 24.07 ( godz,12,00) a powrót w środę 31.07. Samolot był już o 10,30 w Warszawie ( wyjazd z hotelu w Tunezji 4,00 rano). Jakby to nie liczyć to nie zgadza się z ofertą. Podczas wyjazdu na Saharę zachowanie przewodnika było skandaliczne ( pan Adbul). Generalnie nie było tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fragola Re: Oasis Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 13:39 Ale co Ci się nie zgadza z ofertą??? Wylot w środę, to i powrót w środę! Wyleciałeś o 12, wróciłeś o 10:30, powinieneś wrócić godzinę wcześniej do Polski, niż z niej wylatywałeś. O 12 ten samolot leciał z następnymi klientami spowrotem do Tunezji. Miałeś 7 noclegów, co Ci się nie zgadza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Oasis Tours IP: *.173.26.62.tesatnet.pl 13.08.13, 16:35 Właśnie też nigdy nie mogę pojąć co niektórym się nie zgadza. Samolot lata cyklicznie robiąc kółko co 7 pełnych dni, czyli zbiórka o 10 na lotnisku w poniedziałek, to o 10 w Poniedziałek jesteś już w Polsce. Pełny tydzień. Czas podróży wlicza się w czas wycieczki. 1 dzień poniedziałek, 2-7 wypoczynek, 8 wylot. Oczekiwanie, że się przyleci na miejsce o świcie i wyleci po zmierzchu, jak niektórzy rozumieją dzień wycieczki, jest absurdalne. Płaci się za doby hotelowe, w znaczeniu "każda napoczęta". Oszustwem nawet nie jest jak samolot robi 2 rundy i lecisz na miejsce tym drugim lotem a wracasz pierwszym. Np. ktoś ma wylot o 23:40 a powrót o 1 w nocy. Pierwszy dzień przepada, bo trudno liczyć 2h odprawy na lotnisku jako dzień wycieczki, drugi w połowie odsypiasz po nocnej podróży, potem raptem 4 pełne dni realnego wypoczynku, 7 dnia jeszcze przed obiadokolacją się pakujesz bo po niej szybko zdajesz klucz i wyjeżdżasz na lotnisko, bo samolot o 1 nocy odlatuje, a jeszcze dojazd i 2h odprawy. Dnia 8 ledwie liźniesz w samolocie, a reszta na domowej kanapie, gdzie odsypiasz nocną podróż. To jest chamstwo dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fragola Re: Oasis Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 16:50 Dokładnie. Wielu ludziom ciężko to wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fragola Re: Oasis Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 13:40 Warunki uczestnictwa i Przeczytaj koniecznie - czytać czytać czytać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txz Re: Oasis Tours IP: *.play-internet.pl 14.08.13, 22:43 28.08 wybieram się z nimi do Tunezji - Hotel Caribbean World Venus Beach.. jestem przerażona opiniami.. pociesza mnie jedynie to, że do 17 września mają gwarancję ubezpieczeniową. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Oasis Tours IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.13, 14:39 Owszem byłam, I NIE POLECAM !!! sam hotel to jest syf robaki okna zamykane na kija... a oasis w ogóle się nie opiekują turystami!!! byliśmy zdani tylko na siebie!!! na lotnisku w tunezji powiedziano nam że nie ma dla nas samolotu, musieliśmy załatwiać wszystko sami, biegać pytać i płakać LEPIEJ ZAPŁACIĆ WIĘCEJ I POLECIEĆ NP. Z ITAKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j_kaczynski Re: Oasis Tours 22.09.13, 20:10 A czego oczekiwałaś od biura które właśnie się zwinęło? Ciesz się, że w ogóle pojechałaś i wróciłaś. Oasis przestał istnieć i cokolwiek by nie powiedział pan "prezes" (że będą działali od wiosny, że nie ma sensu płacić ubezpieczenia za okres zimowy, etc.) to biuro już nie istnieje. Będę pełen podziwu dla kretynizmu tych, którzy wykupią cokolwiek na przyszły sezon z Oasisa, zakładając że w ogóle cokolwiek będą sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapr Re: Oasis Tours IP: *.cdma.centertel.pl 01.11.13, 20:32 Ja byłam z tym biurem w Tunezji,Hotel koszmarny ale rezydentka p,Monika - wspaniała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ridick26 Re: Oasis Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.13, 12:11 Szkoda ze prawdopodobnie padna bo jak w 2012 bylismy z nimi w Tunezji to wszystko bylo OK i nic zlego nie mozna powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik46 Re: Oasis Tours 23.11.17, 18:48 Czy w Tunezji jest bezpiecznie? Czy można polecieć tam z tym biurem- okiemturysty.pl/category/biura-podrozy/oasis-tours-opinie-komentarze-recenzje/ ? Odpowiedz Link Zgłoś