Dodaj do ulubionych

Rainbow Tours

09.04.13, 20:09
Jakie macie, najlepiej tegoroczne, doświadczenia z Rainbow Tours?
Obserwuj wątek
    • zuzanka005 Re: Rainbow Tours 09.04.13, 21:03
      w tym roku jeszcze żadnych
    • Gość: MAgda Re: Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 21:22
      Z poprzednich lat bardzo dobre! Byąłm z nimi na 14 objazdówkach w różnych regionach świata i nie miałam NIGDY żandych problemów. W Tym roku też myślę polecieć z nimi na objazdówkę Po Zjedn. Emitratach Arabksich.
      • jolantas1955 Re: Rainbow Tours 09.04.13, 22:07
        W marcu byłam w RPA. wszystko było jak trzeba. jeździłam z nimi w poprzednich latach i też nigdy nie było żadnych problemów. I to zarówno na objazdówkach jak i pobytowych imprezach.
    • Gość: Maharet81 Re: Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 12:46
      Byłam na 4 objazdówkach autokarowych, wszystko było w porządku
      • warmianka35 Re: Rainbow Tours 10.04.13, 19:44
        Byłam z nimi w Chorwacji, byłych republikach jugosławiańskich, Grecji, Maroku i Turcji i zawsze wracałam zadowolona. W tym toku wybieram się z nimi do Turcji i Gruzji i mam nadzieję, że również wrócę zadowolona. Moim zdaniem mają ciekawe programy na objazdach, dobrych pilotów i przystępne ceny. Na temat pobytów nie wypowiadam się, bo zawsze jeździłam z nimi tylko na objazdy
    • Gość: mikoszka Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.13, 19:54
      heh, dokładnie - w tym, roku jeszcze zadnych. Ale ogólnie - jak najlepsze. Byłam z nimi już parę razy pod rząd i zawsze w porządku, bez problemowo, czy to objazdówka, czy wypoczynek.
      • Gość: elka Re: Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 21:45
        ja też lubię RT, w sumie, rodzinnie byliśmy na kilkunastu objazdówkach i pobytówkach,i tak naprawdę żadnej 'wtapy'
        raz lepiej, raz super, ale nic negatywnego nie mogę powiedzieć
        w porównaniu do np. ostatniego mojego wyjazdu z TUI - ZERO informacji i możliwości jej uzyskania
        biuro ze średniej półki, ze średnimi cenami, ze średnią ofertą - takie jest wg mnie RT
        aaaa i drogie fakultety i ostatnio ' uoychane' w programie na max
        • Gość: wisełka Re: Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 23:11
          W tym roku była już Sri lanka. W sumie na 12 wyjazdów z RT, 11 bylo na dobrym, lub bardzo dobrym poziomie. Jeden był slaby. (Sycylia)
          Reszta, dokładnie jak 'elka'. Nawet to o TUI :-)
          @ jolantas
          Wybieram sie do RPA. Gdzie poczytam o twoim wyjeździe?
          • Gość: jarutek 77 Re: Rainbow Tours IP: *.ip.netia.com.pl 11.04.13, 07:54
            Byłem z nimi w Chorwacji , Włoszech , Grecji i Szwajcarii ; wszędzie na objazdówkach .
            Było wspaniale ; doczepić się można tylko do hoteli , niektóre fajne , ale zdarzają się też hotele typu : Buenos Aires w Rimini ( przy ruchliwej trasie kolejowej ) , hotel w okolicach Genewy , prawie przy pasie startowym lotniska , czy też nocleg w Serbii . Ogólna ocena w skali od 0 do 10 - mocne 8 . w TYM ROKU JAK UCIUŁAM PIENIĄŻKI MARZĄ MI SIĘ " Bałkańskie Skarby " . Przy okazji , jak ktoś był , to proszę o opinie .
          • jolantas1955 Re: Rainbow Tours 11.04.13, 20:28
            Zapraszam do Kolumbera:)
            • maigold Re: Rainbow Tours 11.04.13, 20:40
              Ten gepard to ma chyba stałe miejsce na tym drzewie. Byłam wcześniej, ale też był. Ten na Twoich zdjęciach bardziej ożywiony:)
            • Gość: wisełka Re: Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.13, 09:33
              Dzięki :)
          • yrec61 do wisełka 15.04.13, 10:33
            napisz co było nie tak z objazdem sycylii.
            • Gość: wisełka Re: do wisełka IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.13, 11:27
              yrec61 napisał:

> napisz co było nie tak z objazdem sycylii.

1. hotele i jakość posiłków
              2. najgorsza pilotka jaką spotkałam na dwudziestu paru wyjazdach
              3. Sycylii jeden dzień z dojazdem i powrotem. Niby zgodnie z planem, ale skurczyło się to do 4-5 godzin
              • maigold Re: do wisełka 15.04.13, 16:07
                Z wyżywieniem na objazdach po Włoszech czy Francji raczej szału nie ma. Ja byłam na Sycylii z Itaką i polecam. Zresztą mimo, że przerzuciłam się na Rainbow to muszę przyznać, że w objazdówkach po Francji i Włoszech to Itaka jest najlepsza.
                • Gość: wisełka Re: do wisełka IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.13, 16:14
                  Mam identyczne odczucia . Do Włoch z Itaką. Zdecydowanie lepiej daje radę :)
                  • maigold Re: do wisełka 15.04.13, 17:05
                    Przede wszystkim bez porównania programy. Dla ludzi, którzy już we Włoszech i Francji byli nie raz. Mimo wtrętu o Itace i tak przymierzam się do 2 wycieczek Rainbowa, ale w zupełnie nowe miejsca.
                  • Gość: olka 100 Re: do wisełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 16:08
                    Witam, myślę o Sri Lance w styczniu jak tam było? czy warto?
    • maigold Re: Rainbow Tours 11.04.13, 20:32
      W tym roku RPA. Byłam z nimi też w Albanii, Macedonii, Peru, Turcji. Wszystko bez zastrzeżeń, ale trzeba brać pod uwagę, że większość tras egzotycznych organizują biura miejscowe, u których Rainbow zamawia ofertę.
    • Gość: Gość Re: Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.13, 10:32
      A czy ktoś wie, kiedy RT opublikuje letni rozkład lotów ?
      • kasia_p45 Re: Rainbow Tours 14.04.13, 11:42
        Też jestem ciekawa. Latem lecę z nimi do Katalonii..
      • Gość: krucza Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 09:38
        Też jestem zainteresowana rozkładem lotów i dzwoniłam do biura w tej sprawie. Ma być opublikowany w ciagu kilku najbliższych dni...
        • Gość: Eia Re: Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.13, 09:46
          Gość portalu: krucza napisał(a):

> Też jestem zainteresowana rozkładem lotów i dzwoniłam do biura w tej sprawie. M
          > a być opublikowany w ciagu kilku najbliższych dni...

ja wybieram się z nimi na Uroki Morza Śródziemnego i mój rozkład już jest na stronie (lot do Barcelony)
          • Gość: krucza Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.13, 17:18
            no mój właśnie tez już się pojawił, super :)
    • Gość: Magda Re: Rainbow Tours IP: *.cm-6-2b.dynamic.ziggo.nl 15.04.13, 14:50
      Większość chyba rozpoczyna dopiero podróżowanie na wiosnę;) W poprzednim roku byłam z nimi na objazdówce Półwyspu Iberyjskiego i było ok, w tym roku wybieram się na wczasy na Kretę.
    • Gość: mynka Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.13, 20:31
      A ja zastanawiam się w tym roku nad "Włoskim niezbędnikiem" z nimi. Może ktoś tez się wybiera?
      • Gość: A Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.13, 23:10
        Ja wybieram się na włoskie pieszczoty
        • Gość: mynka Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 12:03
          Tez pięknie się zapowiada :) dłuższa wycieczka,niestety ja mam tylko tydzień urlopu ;) ale już się cieszę na ten wyjazd!
          • Gość: ekoss Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 19:37
            A może ktos był na Paryż i francuskie rozmaitosci?-wybieram sie na majówke
            • Gość: Magda Re: Rainbow Tours IP: *.cm-6-2b.dynamic.ziggo.nl 18.04.13, 23:52
              Niewiele pomogę, bo byłam we Francji tyle, że na wycieczce Paryż i zamki nad Loarą z RT, ale generalnie Paryż jest chyba jednym z piękniejszych miast, które odwiedziłam, więc tak czy siak myślę, że warto się wybrać na taką objazdówkę.
      • Gość: kahaha75 Re: Rainbow Tours IP: *.icpnet.pl 09.05.13, 18:36
        Witam- ja wybieram się 8 czerwca i mam nadzieje, że będzie super!
      • Gość: m. Re: Rainbow Tours IP: *.jmdi.pl 19.05.13, 01:56
        Wróciłem z "niezbędnika" wczoraj.
        Jak dla mnie OK, wróciłem zadowolony.
        Mieliśmy super przewodniczkę (p. Ola), przewodnicy "miejscowi" też konkretni.
        Uprzedzam, wycieczka może być męcząca, dość długie przejazdy, zjazd do hotelu przeważnie na wieczór, tak 19-19.30.

Tempo samego zwiedzania miejsc programowych znośne ;-)

Wadą może być wyżywienie (kontynentalne) ale z tym można sobie poradzić ;-)
      • Gość: kahaha75 Re: Rainbow Tours IP: *.icpnet.pl 22.06.13, 13:32
        Witaj, byłam na wycieczce w czerwcu tego roku i oceniam ją badzo dobrze.
        Wszysto zależy od Twoich oczekiwań. Piękne miejsca, super przewodnicy (z pasją a nie z obowiązku), fajna pani pilot (Pozdrawiam AGATKĘ). Hotele zgodnie z ofertą - skromne ale czysciutkie, śniadanie kontynentalne ale porónując z Francją to syte(wędlina, ser, dżem, miód, kawa, mleko herbata - niestety kiepske pieczywo). Polecam wykupić obiadokolacje- ponieważ mało jest wolnego czasu aby coś zjeść i własnie ten brak wolnego czasu to jednyny minus wycieczki (maks. 1 h w każdym mieście- wieć nie wiadomo czy kupować pamiątki, kosztować pyszną pizzę czy spokojnie wypić kawę i nacieszyć się widokiem. Fakultatywna Padwa - polecam, wieczór włoski - jak kto lubi - ja byłam zadowolona - menu włoskie i obfite z winkiem w cenie, muzyka na żywo, niektórzy nawet tańczyli. Dla kogoś, kto lubi zwiedzanie - polecam, natomiast jesli ktoś chce odpocząć - odradzam.
    • Gość: Mia Re: Rainbow Tours IP: *.play-internet.pl 18.04.13, 23:26
      Ja dopiero zaczynam z nimi przygodę, wykupiłam rodzinny pobyt w Hiszpanii i przy rezerwacji Pani uprzedziła mnie, ze jeśli będzie mało osób na lot do Almerii to zmienia to na Malage (sam lot, otel zostanie bez zmian). Niestety własnie zmienili ten lot, powinnam mieć żal, ale nie mogę, byłam uprzedzona, jestem przed wyjazdem jeszcze i dopiero zobaczę co będzie z resztą.
      • Gość: laurka Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.13, 17:13
        Myślę, że nie ma co się zrażać, jeśli rzeczywiscie uprzedzili. Takie zmiany się zdarzają w każdym biurze, ale nie powinny wpłynąć na calokształt wyjazdu. :) bawcie się dobrze!
      • Gość: Gocha Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 17:35
        A ja na Twoim miejscu bardzo bym się cieszyła, polecam Malagę, oczywiście, jeżeli będziecie mieli taka możliwość, do zwiedzenia indywidualnie. Przepiękne miejsce!!!
    • Gość: Lulka Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 23:37
      Ja spędziłam z nimi cudowne ferie we Wloszech, poszlałam na stoku i odpoczęłam na maxa, gorąco polecam to biuro, są bardzo profesjonalni i co najważniejsze, oferta nie różni się od rzeczywistości.
      • ja-61 Re: Rainbow Tours 19.04.13, 14:41
        ja mam o RT tylko same pozytywy. Byłam z nimi w Grecji, Turcji, Izraelu, Chorwacji,Włoszech,
        Pradze. Zawsze wszystko ok. Niezaleznie czy to objazd czy to wypoczynek. Teraz 16 maja lecę na Teneryfę. Wykupiłam firsta i widze ze dobrze zrobiłam.
    • Gość: czucha Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.13, 17:15
      A my jedziemy do ich figloklubu do Portugalii. Ciekawa jestem, co to będzie :) zapowiada się sympatycznie, wszelkie znaki wskazują na udane wakacje.
      • Gość: Kara Re: Rainbow Tours IP: *.net155.okay.pl 20.04.13, 14:22
        Jak czytam te wszystkie wpisy to dostaje mdłości - ależ ci agenci muszą się namozolić aby uwiarygodnić swoje wpisy ha,ha,ha!
        Na odległość czuję tu nagonkę na zwiększenie sprzedaży :))
        ...no bo ani jednego krytycznego głosu a jak już to krytyka ale cała " w hepi"...
        A ja po raz pierwszy jadę z RT na Kretę i mam obawy czy będę też taka "szczęśliwa" jak moi przedmówcy.
        Do tej pory korzystałam z Itaki - teraz " przedobrzyłam" czekając na lasty i pozostał RT w terminie jaki mi odpowiada ze względu na planowany urlop.
        Jak przyjadę napewno biuro "podsumuję" na forum - oby na duży "+".
        • Gość: jarutek 77 Re: Rainbow Tours IP: *.icpnet.pl 21.04.13, 10:38
          Z twoim podejściem na pewno nie będziesz zadowolona : hotel to będzie rudera , obsługa będzie wulgarna , jedzenie dla psa , a pogoda do d... .
          Zostań lepiej na działce i rozpal sobie grilla . Pozdrawiam wszystkich wpisujących się tu agentów ... Ha,ha
        • warmianka35 do Kary 21.04.13, 17:56
          Nie za bardzo rozumiem twój tok rozumowania. Jeżeli nigdy nie wyjeżdżałaś/łeś z TR to skąd wiesz, że pozytywy o tym biurze to przesada? Czy tylko negatywne wpisy są ok? A jak już ktoś napisze coś pozytywnego, to od razu podejrzany agent ? Tak samo pozytywnie wypowiadałam się o Orbisie i Triadzie jak z nimi wyjeżdżałam. Tylko, że ja wyjeżdżam po to, aby się zrelaksować, poznać trochę świata i odpocząć, a nie po to, aby zastanawiać się do czego by tu jednak można było się przyczepić. Z takim nastawieniem jak twoje, to po prostu szkoda urlopu, pieniędzy i towarzyszy podróży, bo wiem z własnego doświadczenia jak malkontenci na wycieczkach potrafią innym zatruć życie. A tak w ogóle to wydaje mi się, że niektórym, nam Polakom, zaczyna się powoli przewracać w d......Niektórzy już chyba zapomnieli, że wcale nie tak dawno nie mieli paszportów w domu, a wymarzoną destynacją była Bułgaria i obskurny "pereelowski" hotel a wyjazdy do Tunezji, Egiptu czy Turcji odbywały się od czasu do czasu i kosztowały w porównaniu z zarobkami koszmarne pieniądze i stać na taki wakacyjny luksus było tylko nielicznych. Reszta mogła co najwyżej wyłożyć się na leżaku nad chłodnym Bałtykiem lub jednym z mazurskich jezior. A teraz klikasz w internecie i czasami za mniej niż dwa tysiące po kilku dniach ( jeżeli ktoś korzysta z lasta) i kilku godzinach siedzenia w samolocie jesteś w Egipcie.
        • maigold Re: Rainbow Tours 21.04.13, 21:41
          Masz słaby węch i chyba nie przeczytałaś wszystkich wpisów. Przy okazji wątku o Rainbow poleciliśmy Itakę do Włoch i Francji. Z Itaką byłam kilkanaście razy, z Rainbowem mniej i jest to dla mnie biuro na egzotyczne kierunki za dobrą cenę.
        • Gość: Gośka Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 23:43
          Nie rozumiem skąd zaraz jakieś głupie komentarze, że jak ktoś jest zadowolony, to na pewno pisze to agent biura, czy my Polacy musimy juz tak mieć, że jak ktoś jest z czegoś zadowolony to doszukujemy się drugiego dna, bo oczywiście komuś nie może być lepiej niż nam? masakra!
        • Gość: czucha Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 17:01
          Rzeczywiście fakt, że wyrażam nadzieję na udane wakacje może byc przeslanką, że... ach, szkoda gadać, a podobno forum jest od wymiany opinii.
    • Gość: pioter Re: Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.13, 19:14
      jakimi liniami lata teraz RT do Izraela?
      • Gość: Edyta Re: Rainbow Tours IP: *.183.228.136.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.04.13, 21:41
        Ja tez wybieram ich figokluby, bo jadę z dziećmi i chcę żeby na miejscu miały zapewnione jakieś gry i zabawy z innymi dzieciakami.
    • Gość: Travel Re: Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.13, 21:17
      Ja już mam wydłużyli mi pobyt od jeden dzień na wypoczynku , wracam o jeden dzień później niż mam w umowie i teraz nie wiem co mam zrobić czy lecieć czy napisać o zwrot kasy
    • Gość: grekis Re: Rainbow Tours IP: *.181.54.121.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.13, 10:28
      Hej wrocilem wlasnie niedawno z majowki z RT.Bylem na Wlochy Klasyczne dla wygodnych.Pomimo duzego tlumu,wielu grup i kiepskiej pogody wyjazd uwazam za super!
      Pani przewodnik Olga Wasilewska-fantastyczna kobieta.Bylem z nia juz 3 lata temu.Super,polecam. Sniadania-kicha. Dzem i sucharki.Kolacja tez kiepska.Ale za to program dzieki naszej pilotce bardzo rozbudowany.Pani Olu-dziekuje.
    • Gość: Małgorzata Re: Rainbow Tours IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.13, 17:39
      W tym roku byłam tylko na dość krótkiej objazdówce z RT po stolicach europejskich (tj. Berlin, Amsterdam, Bruksela, Paryż i Luksemburg . Ogólnie wrażenia pozytywne, wycieczka zaliczona do udanych, trasy dość krótkie (no może oprócz tej ponad 500 km z Berlinu do Amsterdamu), ale tempo zwiedzania akuratne, moim zdaniem wyjazd w sam raz na jakiś dłuższy weekend. Troszkę mało czasu na zwiedzenie przepięknego Paryża (chociaż właściwie były na to 2 dni), ale tutaj zrodził się już u mnie pomysł zrealizowania oddzielnego wyjazdu w ogóle do Francji, bo jest w niej tyle przeuroczych miejsc, że chciałabym ciut dłużej tam zostać ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka