valdi49 10.04.13, 17:56 Gdzie zaparkować autokar w Żółkwi? Czy są jakieś problemy z wejściem do kolegiaty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kartonowy Re: Żółkiew 10.04.13, 18:11 Przed przyjazdem do Żółkwi warto zadzwonić do księdza Józefa co by ją otworzył lub zlecił to komuś. Czasem ksiądz sam opowiada o kolegiacie, otwiera też zejście do krypt. Jego nr telefonu 067 496 68 96 plus kierunkowy na Ukrainę. Autokar parkowałem do tej pory pod samym zamkiem, stamtąd do kolegiaty 20 m. Odpowiedz Link Zgłoś
ra.kr Re: Żółkiew 10.04.13, 18:37 Witaj Autokar możesz zostawić pod zamkiem chociaż czasem się czepiają policjanci. Co do kolegiaty to dokładnie tak jak napisał przedmówca najlepiej zadzwonić do Księdza. I na pewno nie wolno ominąć krypty z sarkofagiem Żółkiewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Żółkiew 10.04.13, 19:17 Zawsze staję przed zamkiem z policją nigdy nie miałam problemów ale to możliwe.Schodkami w dół masz WC.Jeżeli jedziesz dużym autokarem to może nie pchaj się w bramę tylko objedź-chociaż ja ostatnio korzystałam z tej bramy :). Odpowiedz Link Zgłoś