Gość: Nina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.13, 10:15 Czy rezygnujecie z wyjazdów do Kenii w związku z obecna sytuacją i zapewnieniami terrorystów, ze bedą powtórki? Lecimy w listopadzie i nie wiem, co robić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lled Re: Kenia teraz 26.09.13, 18:00 jak to nie wiecie co robic? jedzcie. bedzie kilku glupich mniej w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Kenia teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.13, 07:51 Czytam sobie forum tripadvisora, a tam na podobne pytanie z dylematem wiele mądrych odpowiedzi. Wchodzę tu, a już jakiś hejter dodał swoje trzy grosze. A to Polska właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grucha Re: Kenia teraz IP: *.com.pl 27.09.13, 11:23 Cześć. Kilka miesięcy temu zdecydowaliśmy że spełnimy marzenia i pojedziemy do Kenii(wypoczynek na Diani Beach+Safari). Czytałam dużo o stosunkach Somalia/Kenia, ale wykupiliśmy wycieczkę bo było względnie spokojnie. Natomiast po ataku w Westgate mall zrezygnowaliśmy z tej podróży i zamieniliśmy na Hiszpanię. Z mojej winy bo po prostu się boję. Chcę wypocząć a nie ciągle obserwować czy miejsce jest bezpiecznie, czy nikt nie zachowuje się podejrzanie itd. Jak zmienialiśmy umowę to w biurze nam powiedziano że już kilka osób zmieniło swoje plany od soboty. Z jednej strony wiem, że i w Hiszpani może być zamach i stać się może tysiąc różnych strasznych rzeczy ale jednak z drugiej strony strach przed cała tą sytuacją jest większy niż Wycieczka na safari. Zresztą marzenia o Kenii nie porzucamy! mam nadzieję, że za jakiś czas jednak się wybierzemy. Pozdrawiam i tym którzy jednak lecą do Keni w najbliższym czasie, życzę bezpiecznej podróży i wspaniałego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
murdoch123 Re: Kenia teraz 27.09.13, 14:03 A my właśnie wykupiliśmy 7 dni safari Kenia- Tanzania + 7 dni pobyt w hotelu. Lecimy 2 listopada. A zamachy mogą być wszędzie, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś