Dodaj do ulubionych

First Minute - Wakacje 2015!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.14, 15:02
Proponuję wrzucać linki do ofert, które mają już first minute na kolejny rok ;)
Na razie rzuciło mi się to z biur autokarowych:
api.oskar.com.pl/red/731ab
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.14, 14:40
      Kurde nie masz nic na 2018 rok ?
      • nchyb Re: First Minute - Wakacje 2015! 22.08.14, 15:06
        a co, na 2015 już 3 lata temu zarezerwowałeś?
    • Gość: Asia Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.14, 16:29
      Wszystkie największe biura podróży wychodzą z ofertą letnią pod koniec października lub na początku listopada. Tak jest już od dobrych kilku lat. Po co w sierpniu wyskakiwać z takim wątkiem???
      Każdy, nawet ten w gorącej wodzie kąpany, zdąży zarezerwować sobie wakacje na rok 2015.
      • Gość: Piotr Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.14, 17:35
        Przecież to spam!!!
    • Gość: TurystaQ Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.14, 16:03
      niektórzy zaczęli sprzedaż o czym nie każdy wie i ceny są zdecydowanie inne niż wszelkie first minute oferowane np. w listopadzie. biuro które mi się rzuciło oferowało 40% zniżki. może jakieś inne biura też coś organizują? a też nie wszystkich stać na wczasy z wielkimi touroperatorami więc dla kogoś taki temat może okazać się pomocny
      • Gość: Piotr Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.14, 21:21
        Cytat ze strony:
        "Rezerwacja dokonywana w ramach promocji "Wakacje 2015 w 2014 - zniżka do 40%" potwierdzana jest w momencie wpłaty zaliczki w wysokości 50% ceny imprezy, pozostała kwota powinna być wpłacona do 31.08.2014."
        Dziękuję bardzo, zapłacę w najbliższą niedzielę całość za wczasy w 2015 roku a potem biuro wyparuje razem z moimi pieniędzmi?
        • des4 co tam 2015 28.08.14, 08:24
          za rezerwacje na 2016 jest 80% upust, a na 2017 w ogóle leci się za darmo

oczywiście w " pewnych zaufanych biurach", o których wiem, ale nie powiem :)
          • nchyb Re: co tam 2015 28.08.14, 08:34
            za 2019 dopłacają może? ;)
      • aniagusti Re: First Minute - Wakacje 2015! 03.12.14, 12:09
        Przecież to pracownik biura OSKAR, spamuje tutaj!! TurystoQ takiej pomocy nikt tutaj nie potrzebuje, po za tym raz miałam okazje podróżować z OSKAREM, napisze jedno NIGDY WIECEJ. Moja wycieczka została odwołana na kilka dni przed wyjazdem, nie miałam już za duzego wyboru więc wybraliśmy opcje wyjazdu do Albanii do Vlory. To był istny koszmar, autokary oskara to jedna wielka porazka, do tego kierowce bardzo opryskliwi... jakby wiezli bydło na rzez!!!!! samo zakwaterowanie też szału nie robilo, ale co było najlepsze, nie bylo tam rezydenta!!!!!!!Naszym pseudo opiekunem był jakis albańczyk!!!! Totalne nieporozumienie!!! To co oni wyprawiaja nie miesci sie w zadnych normach organizacji wyjazdów. Dziękuje bardzo ale nawat rabat 40% nie przekona mnie do wyjazdu z tym biurem!!!!!!!
    • Gość: gość Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.14, 14:43
      To może idźmy dalej - proszę o opinie o hotelach których jeszcze nie otwarli ...
      • Gość: monika Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: 31.42.14.* 29.08.14, 21:14
        hehehe dobre...... :)
        • volvo74 Re: First Minute - Wakacje 2015! 30.08.14, 15:14
          nudni jesteście akurat oscar co roku tak ma nic w tym dziwnego , co prawda ma okropnych kierowców i Polacy się już dawno przesiedli na samoloty nie mniej nie wszystkich na to jeszcze stać , miał być jeden wątek z firstami a zrobił sie cyrk
          sam czekam na firsta na przyszły rok bo lastów tam gdzie chcę w tym roku nie było wiec wątpię że w przyszłym będą
          • Gość: serducho Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.14, 10:03
            i właśnie to jest takie nasze typowo polskie!!!! Ktoś rozpocznie wątek i potem całe mnóstwo mądralińskich swoje "mądre" odpowiedzi wpisuje!!!! Jak ja tego nienawidzę.
            Po to na forum ktoś chce się czegoś dowiedzieć w konkretnym temacie a mądralińscy się prześcigają w swoich szpilowatych odpowiedziach. Aż nie chce się wchodzić na fora!!!
            • Gość: gość Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.14, 10:46
              Akurat autor tego wątku nie chciał się niczego dowiedzieć, bo wątek założył pracownik biura oskar w celu reklamy, a chyba nie jest to forum reklamowe, więc bardzo dobrze,ze zostało to wytknięte.
              Nie wiem czym się tak bulwersujesz?? Twój wpis być może byłby sensowny w wielu innych tematach, ale w tym jest nietrafiony
              • Gość: mina Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: 46.77.124.* 10.09.14, 15:37
                W paxdzierniku i listopadzie ofert zazwyczaj nie sa atrakcyjne cenowo. Najlepiej rezerwowac przed wyjazdem. To tylko taki chwyt reklamowy aby zdobyc szybko klienta. Wieloletnie obserwacje daja mi podstawe do takiego stwierdzenia faktu.
                • Gość: Monika Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: 31.42.14.* 10.09.14, 16:39
                  No może i po części masz rację ale np w tym roku chcieliśmy powtórzyć hotel z zeszłego roku (który był zamawiany w październiku) i niestety nie było go w ofercie last minute ;(
                • Gość: Asia Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.14, 18:54
                  mina napisał(a):

> W paxdzierniku i listopadzie ofert zazwyczaj nie sa atrakcyjne cenowo. Najlepie
                  > j rezerwowac przed wyjazdem.

Absolutnie się nie zgadzam, z mojego wieloletniego doświadczenia (wyjeżdżam z biurami podróży od kilkunastu lat) wynika, że zdecydowania korzystniejsza jest oferta first minute. W first jest zawsze najszersza oferta, dostępne są wszystkie najbardziej atrakcyjne hotele i terminy, są najlepsze promocje i zniżki dla dzieci. Często już w styczniu brakuje tych najbardziej atrakcyjnych ofert szczególnie na terminy letnie (koniec czerwca-sierpień), ja już wiele razy się spotkałam z przypadkiem, że w terminie późniejszym najlepsze hotele w najlepszych cenach były wykupione.
                  W lastach zostają już tylko przebrane , niesprzedane wcześniej oferty, w znacznie mniejszym wyborze są też np. pokoije rodzinne (2+2), nawet w tych gorszych hotelach.
                  Ja gdybym czekała na lasty to nigdy bym nie pojechała z rodziną do upatrzonego hotelu, a jeżeli jakimś cudem nawet byłyby w nich miejsca to w kosmicznych cenach nie do przyjęcia.
                  W lastach co najwyżej mogą być dostępne ciekawsze oferty tylko poza sezonem i tylko dla rodzin z jednym dzieckiem.
                • Gość: ewa Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.play-internet.pl 11.09.14, 09:52
                  bzdura , przed samym wyjazdem zostają słabe hotele, wieloletnie obserwacje.
                  • nchyb Re: First Minute - Wakacje 2015! 11.09.14, 10:04
                    wieloletnie korzystanie zarówno z lastów jak i firstów upewnia mnie, ze często trafiam w lastach na naprawdę super hotele w niezłej cenie (chociaż nie zawsze ten, który na pewno bym chciała, ale też dobr, czasem lepszy), jak i zapewniony w firście hotel nie zawsze jest potem naprawdę dostępny.
                    Nie ma 100procentowo pewnych reguł...
                    • Gość: Sylwia Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.14, 11:30
                      Ja jeszcze nigdy nie straciłam na rezerwacji firsta, zawsze są to najbardziej atrakcyjne oferty jeżeli chodzi o stosunek ceny do standardu, wybór jest największy, nie trzeba się ograniczać do tego co zostało niesprzedane. I jak dotąd zawsze trafiałam do hotelu zarezerwowanego kilka miesięcy wcześniej.
                      Ale rozumiem, że są ludzie, którzy nie przywiązują wagi do tego żeby odpoczywać w konkretnym, wybranym przez siebie hotelu i starają się złapać coś z oferty z lastów, ale ja nie należę do takich osób. Nie mogę ryzykować, że nie będzie nic atrakcyjnego dla mnie w terminie mojego urlopu.
                      Podobny przypadek spotkał zresztą moją koleżankę z pracy, były nawet miejsca w hotelu, do którego skłonna była lecieć, natomiast nie było już miejsc w samolocie w terminie, w którym mogła wziąć urlop (i jej mąż). A jechać w innym terminie nie mogli, inne kierunki i hotele były albo za drogie albo w bardzo niskim standardzie (rodzina z dwójką dzieci) i zostali w niczym, jeżeli tak można określić wakacje w Polsce :).
                      • nchyb Re: First Minute - Wakacje 2015! 11.09.14, 13:57
                        > Ale rozumiem, że są ludzie, którzy nie przywiązują wagi do tego żeby odpoczywać
                        > w konkretnym, wybranym przez siebie hotelu i starają się złapać coś z oferty z
                        > lastów, ale ja nie należę do takich osób. Nie mogę ryzykować, że nie będzie ni
                        > c atrakcyjnego dla mnie w terminie mojego urlopu.

wystarczy poczytać chociażby to forum, by mieć pewność, ze first nie gwarantuje 100 procentowej pewności, ze ten hotel będzie...
                        ja zawsze raczej trafiałam na wybrany hotel w firście, ale w firście biorę tylko w sezonie, po sezonie mam niemal pewność, ze większości hoteli z firstó i tak nie będzie, więc np w październiku latam tylko z lastów, ZAWSZE jest coś atrakcyjnego dla mnie w terminie mojego wolnego...
                        • Gość: Sylwia Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.14, 07:23
                          Tak jak napisałam, w moim przypadku w 100% trafiałam do wcześniej zarezerwowanego hotelu i uważam, zawsze powinna być gwarancja, że pojadę do hotelu, który zarezerwowałam w first, bo przecież nie ma żadnego powodu, żeby w hotelu nie było dla mnie miejsca (rezerwuję jako jedna z pierwszych osób).
                          A ponieważ zawsze wyjeżdżam w szczycie sezonu (mama dzieci w wieku szkolnym) to first jest dla mnie optymalnym rozwiązaniem.
                          Oczywiście czytam forum i wiem, że zdarza się, że komuś odwołują taką rezerwację (bo np. biuro w ogóle wycofuje hotel z oferty), ale sadzę, że są to jednak nieliczne przypadki, zdecydowana większość pojedzie do tego hotelu, który wybrała.
                          • nchyb Re: First Minute - Wakacje 2015! 12.09.14, 08:41
                            > Tak jak napisałam, w moim przypadku w 100% trafiałam do wcześniej zarezerwowane
                            > go hotelu i uważam, zawsze powinna być gwarancja, że pojadę do hotelu

ale nie ma...
                            naprawdę poczytaj forum, to się przekonasz...
                            pewnie, że to są bardzo nieliczne przypadki na tysiące dobrych imprez
                            podonie jest z lastami, na setki lastów większość potrafi sobie wybrać coś, co im w pełni odpowiada, ale zawsze sie trafi ktoś, komu nic nie odpowiada

w pełni przyznaję, ze w szczycie sezonu o lasty trudno i firsty są lepsze :)
                            ale forum nie dotyczy wyłącznie osób z dziećmi w wieku szkolnym, wyjeżdżających wyłącznie w czasie wakacji :)
                            • lo.ri Re: First Minute - Wakacje 2015! 12.10.14, 13:27
                              Mam taka pracę że trudno mi dzisiaj dokładnie co do dnia zaplanować urlop na przyszły rok. Dlatego staram sie korzystać z lastów. Najczęściej wyjeżdżam po wysokim sezonie więc na ogół nie mam problemów z wybraniem fajnego wyjazdu.
                              • Gość: Lula 5-0 Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.10.14, 11:43
                                Ja też zdecydowanie wolę lasty. Ciężko zaplanować wakacje z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem.
    • moblister Re: First Minute - Wakacje 2015! 08.01.15, 15:38
      Wycieczek już jest całe mnóstwo. Nie wiadomo gdzie patrzeć i co wybrać. Fajnie, bo biura mają bardzo dużo promocji, jak się człowiek zdecyduje wcześniej to nawet sporo może zaoszczędzić.
    • Gość: uchatek Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.15, 19:50
      First Minute jest ok, ale ja pewnie w tym roku i tak zdecyduję się na last second. :D
      • Gość: Nell Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.cela.pl 15.01.15, 17:04
        Mnie też trudno planować urlop więc first minute zdecydowanie odpada. Wybieram lasty i zawsze byłam zadowolona z wyjazdu. Nawet jeśli musiałam trochę zmienić preferowany kierunek.
    • Gość: Nell Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.cela.pl 15.01.15, 17:06
      Mnie też trudno planować urlop więc first minute zdecydowanie odpada. Wybieram lasty i zawsze byłam zadowolona z wyjazdu. Nawet jeśli musiałam trochę zmienić preferowany kierunek.
    • s-gos Re: First Minute - Wakacje 2015! 22.01.15, 00:33
      alfastar.pl/szukaj/promocje/firstminute-2015
      Ja już zacząłem wybierać, chyba w tym roku Kreta, w alfie mają dobre ceny.
      • Gość: Igor Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.15, 07:20
        Nic dziwnego, to najbardziej zagrożone upadłością biuro podróży
      • Gość: zxc Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.play-internet.pl 22.01.15, 09:04
        dla mnie alfa to sos
      • malajkat7 Re: First Minute - Wakacje 2015! 06.07.15, 17:11
        Byłaś/byłeś już na jakiejś wycieczce z tym biurem?
    • Gość: slavvka Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.15, 20:56
      My kupilismy rodzinny wyjazd z Rainbow Tours juz jakoś zimą. Skorzystaliśmy z kilku zniżek, gwarancji niezmiennej ceny itp., i ruszamy we wtorek do Grecji. Ciesze się, że podjęliśmy taką decyzję, bo teraz moze i ceny wycieczek lastowych sa porównywalne, ale nie ma już takiego wyboru hoteli. No i trzeba się dośc szybko decydować, a to nie zawsze nam się udaje ;)
      • Gość: Gocha88 Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.play-internet.pl 17.07.15, 23:31
        A coś na zimę już jest? Ktoś coś widział ciekawego? Marzą nam sie Kanary
        • Gość: gość Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.15, 16:33
          Oferta na zimę 2015/16 to już w niektórych biurach była już w połowie kwietnia :)
          • Gość: ula Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.15, 14:25
            nie ma lastów teraz no chyba że Tunezja
            • Gość: Michał Re: First Minute - Wakacje 2015! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.15, 14:49
              Tunezja??

A Turcja czy Bułgaria?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka