Dodaj do ulubionych

Uwaga na Itake

IP: 5.5R* / *.nokia.com 24.09.04, 17:05
Jako ze Itaka mnie wkurzyla...
Bylismy z Itaka na Krecie w hotelu Hermes (Kastelli). Mimo WIELOKROTNEGO
potwierdzania nam w biurze na Pulawskiej (Warszawa) ze zgodnie z katalogiem,
ze jest tam sniadanie/obiad w formie bufetu okazalo sie, ze to g... prawda.
Sniadanie to przez cale 2 tygodnie: 1 rodzaj sera zoltego/1 rodzaj wedliny/1
rodzaj zelu dzemowego/1 rodzaj sztucznego miodu/2 rodzaje ciasta + pomidory,
czasem jajko na twardo. Obiad podawany bez mozliwosci wyboru.
Co nas zaskoczylo, Pani Rezydent stwierdzila, ze Itaka wie o tym od maja.
To dlaczego bezczelnie oszukuja ????????????????????
Poza tym hotel jest przy glownej drodze, jak ktos zle trafi z pokojem, to
morze miec klopoty z zasypianiem.

Transport, obsluga w hotelu, rezydent - ok.

Zamierzam stworzyc strone WWW pod haslem "Kreta bez sciemy", gdzie umieszcze
przydatne informacje dla innych ktorzy sie tam wybieraja, mi bardzo by sie
przydaly, zamiast hasel typu "Kreta jest super", "Bylo fajowo" itp.
Na koniec moja rada: rozwazcie dobry apartament zamiast hotelu z wyzywieniem,
jesli nie jecie wszystkiego co Wam podadza. Wyjdzie pewno drozej,
ale bedziecie miec wybor.
Jesli kupujecie wyjazd z biura, kazcie sobie w umowie wpisac wszystkie detale,
typu: typ pokoju, rodzaj wyzywienia, polozenie. Przy reklamacjach bedzie
jasna sprawa.
Wyjazdy na Krete nie sa tanie - skoro sie placi to trzeba wymagac.
Kiedys bylem z Ving-iem na Teneryfie i spotkalem takiego pilota oferme-
lapete, ze pomyslalem sobie ze jest niedorozwiniety i nie bede robil mu
problemow.
Ale koniec z wyrozumialoscia, niech inni wiedza czego mozna sie spodziewac.
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: Uwaga na Itake IP: *.aster.pl 27.09.04, 19:24
      Przed trzema laty byłem w Egipcie z Itaką. Sądząc z listu Michała nie zmienili
      się wiele. Klientem są bardzo zainteresowani ale tylko do chwili otrzymania
      pieniędzy. W czasie pobytu każdy musi radzić sobie sam.
    • Gość: maciek Re: Uwaga na Itake IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:01
      bylem wlasnie z itaki w turcji,kompletna porazka,hotel na kompletnym zadupiu ,do ktorego od glownej drogi trzeba bylo podchodzic ostrym podejsciem pod gore,wejscie dla zdrowych mlodzieniaszkow,ok 14 km od morza.dowozu na publiczna plaze reklamowanego w katalogu nie bylo,bylo na prywatna pod warunkiem uziemienia sie na tej plazy.na pytanieo dowoz na plaze kierownictwo hotelu zareagowalo slowami"to wynocha".sniadanie to przez 2 tyg. trzy rodzaje jajecznicy plus pomidory,ogorki i slony ser.3 dni przed koncem pobytu wyczyszczono lodowke z hotelowych napojow,gdy zakupilem swoje ,na nastepny dzien zabrano z pokoju lodowke razem z moja zawartoscia.osobna sprawa to oferowane wycieczki fakultatywne-ceny blisko dwukrotnie wyzsze niz oferowane przez turecki biura podrozy.rezydent pracuje dla siebie i tureckich posrednikow a nie jest dla turysty ,ktorym ma sie opiekowac,nie jest od tego zeby robic dobrze mi,tylko sobie,turkom i itace,porazka.niegdy juz turcji i nigdy itaki.
    • svetomir A mnie się z Itaka podobało 28.09.04, 16:57
      Ja niedawno wróciłe z wczsów z Bułgarii z Itaką, i oceniam pozytywnie.
      Jako, ze niektórzy co bardziej "dociekliwi" dyskutanci od wypowiadjaacych sie
      pochlebnie oczekuja szczegółów, to podaję:
      Hotel Briz II w Warnie, 4-18 września.
      Był to m ój drugi i na pewno nie ostatni wyjazd z tym biurem.
      Owszem, zestaw dań w bufecie nie był zbyt szeroki, ale tego sie z a te cenę
      można było spodziewać. Za to były za frico woda, sok i kawa.
      Wyposażenie pokojów nawet niewco lepsze, niz pisano w katalogu, bo w
      miedzyczasie założono klimatyzację. Wszystkie nasze doatkowe wstępne uwagi
      skaładane przy podpisywaniu umowy zrealizowano.
      Rezydentka kompetentna, potrafiła rzetelnie wyjasnić interesujące nas kwestie.
      Telewizja w pokoju obejmowała nawet jeden kanał polski (TVN)
      Jedynie, co do wycieczek mam zastrzeżenia poważne, ale to już nie do Itaki, a
      do bułgarskiego biura, któremu Itaka je zleca.
      Zeby nie było za słodko, podam dwie małe nieścisłości w katalogu:
      "kameralna plaża" to dwumetrowy pask piasku, w czasie przypływu nieistniejący
      "między Warnę, a Sw. Konstantinem" to znaczy na peryferiach Warny.
    • Gość: marzena Re: Uwaga na Itake IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:34
      Ja natomiast Itakę polecam. Hiszpania - Santa Susana - hotel Alhambra. Tam na
      pewno sobie dobrze pojesz, jedzonko smaczne, wybór szeroki, Rezydent dyżurował
      codziennie, bardzo kompetentny facet, zawsze służył pomocą, a przy tym miał
      dużą wiedzę o Hiszpanii i Katalonii. Ze zmianą pokoju w hotelu (widok na mocno
      śmierdzące kubły na śmieci) nie było żadnego problemu, sprawa została z
      uśmiechem załatwiona w ciągu dwóch minut. Polecam.
      • veninde było ok 30.09.04, 14:42
        Majorka z Itaką - było ok. Dostaliśmy to za co zapłaciliśmy. Pewnie się jeszcze
        z Itaką wybiorę.
        • Gość: Aga Re: było ok IP: *.um.wroc.pl 01.10.04, 08:47
          Ja w tym roku poraz kolejny z Itaką (chyba już 4) i też było ok.Pozdrawiam!
          • Gość: ania Re: było ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:51
            Aga napisz gdzie byłaś z Itaką i w jakim hotelu. Ja mam zamiar się wybrać 2 raz
            do Egiptu ale do Sharm do hotelu Halomy. Napisz coś proszę.
            Pozdrwiam Ania.
    • arwena Re: Uwaga na Itake 05.10.04, 15:46
      Gość portalu: Michal napisał(a):
      > Na koniec moja rada: rozwazcie dobry apartament zamiast hotelu z wyzywieniem,
      > jesli nie jecie wszystkiego co Wam podadza. Wyjdzie pewno drozej,
      > ale bedziecie miec wybor.
      tez tak uwazam, tylko wydaje mi sie ze w ostatecznym rozrachunku jest taniej
      ostatnio posunelam sie do tego, ze stwierdzilam, ze bez biura w ogole bedzie
      taniej.
      Ile kosztowaly Cie - lacznie ze wszystkimi wydatkami i zarciem w tawernach i
      zwiedzaniem i dojazdem na lotnisko - dwutygodniowe wakacje w Grecji? Ide o
      zaklad ze min 30% wiecej niz moje. Minimum.
    • Gość: /// Re: Uwaga na Itake IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 21:05
      Ja byłam z Itaka pięć razy i jak tylko dostanę urlop to pojadę po raz szósty:)
      • Gość: ania Re: Uwaga na Itake IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:59
        Gdzie byłas i gdzie pojedziesz?
    • anomander Re: Uwaga na Itake 07.10.04, 12:55
      18-25.09.2004 z ITAKĄ na wyspie KOS, hotel Corali ****, śniadania i
      obiadokolacje. Cała nasza trójka zadowolona w 100 %. Dla mnie ITAKA na plus.
    • Gość: Tania Re: Uwaga na Itake IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:30
      Ja byłam z Itaką na Thassos. Sprzedali nam hotel z którym jak sprawdziliśmy nie
      mieli wcale podpisanej umowy.
      Oczywiście nie poinformowali nas o tym. Pewnie nie wiedzieli przed naszym
      wyjazdem,że nie mają go w swojej ofercie:). Wiedziała o tym jednak rezydentka i
      już w Salonikach o godzinie 3 nad ranem powiedziała nam ,że nie mamy możliwości
      powrotu do kraju, więc radzi nam zapakować się do autokaru.
      Rada była nie głupia bo kilka osób i kilkanaście walizek mimo starań nijak do
      autokaru zmieścić się nie mogło.
      Po kilkugodzinnym spóźnieniu autokarem i dwiema taksówkami zabraliśmy się na
      wyspę.
      Hotel który zaproponowała nam Itaka, był niższej kategorii, położony na innym
      końcu wyspy i z innym wyżywieniem niż wykupiliśmy.
      Dwa tygodnie bez klimy w Grecji nie mogę uznać za udane. Nocami była to walka o
      przetrwanie. Mogę spokojnie wyznać,że nie był to odpoczynek , a zawdzięczam to
      Itace, która lepiej wie co turyście do szczęścia potrzebne i za niego decyduje.
      • Gość: j Re: Uwaga na Itake IP: *.aster.pl 08.10.04, 17:19
        To by się zgadzało ! Styl działania typowy dla Itaki.
    • Gość: turystka Re: Uwaga na Itake IP: 62.29.137.* 13.10.04, 14:37
      Ja byłam z ITAKĄ w Turcji i wróciłam zachwycona! Przeżyłam fantastyczne 2
      tygodnie i wypoczełam jak nigdy. Hotel (WASA w Alanyi) był czysty z sympatyczną
      obsługą i smacznym jedzeniem, niedaleko do plaży. ITAKA jest super ale niestety
      malkontentów tylko szukających do czego się przyczepić nie brakuje. Serdecznie
      takim współczuję bo każdy urlop dla nich to stres. Pozdrawiam i życzę odrobiny
      optymizmu!
      • Gość: Tania Re: Uwaga na Itake IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.10.04, 14:56
        Jakbyś lądowała nie w tym miejscu gdzie miałaś, innego dnia, zakwaterowano by
        cie w innej miejscowości, w innym hotelu o niższym standardzie, wyżywienie było
        nie to co wykupiłaś, a o wszystkim dowiedziałabyś sie po przylocie inaczej byś
        śpiewała. No chyba ,że za twój śpiew płaci Itaka.
      • Gość: ania Re: Uwaga na Itake IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:58
        Tego hotelu nie ma w katalogu Wasa a po zatym Itaka lata do Side, Oludeniz i
        owszem do Alanya.Skąd go wziełaś.
        • Gość: Tania Re: Uwaga na Itake IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.10.04, 15:11
          No proszę turystka życząca wszystkim korzystającym z oferty Itaki optymizmu,
          wychwala hotel którego nie ma w katalogu. Cuda jakieś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka