Dodaj do ulubionych

Hotele w Gambii

IP: *.dynamic.mm.pl 18.08.16, 19:34
Wybieram się na wycieczkę "Polinezja Atlantyku" + wypoczynek w Gambii. Jakie hotele polecacie podczas wypoczynku ?? I jak ogólnie wygląda standard hoteli w Gambii ?? Wcześniej byłam w Kenii i tam hotele miło mnie zaskoczyły...na "+"
Obserwuj wątek
    • esadora Re: Hotele w Gambii 19.08.16, 16:26
      Byłam 2 lata temu w Senegalu i Gambii. W Gambii mieszkaliśmy w hotelu Laico Ocean. Chyba 4 gwiazdki, ale super. Fajne pokoje, wyposażenie, restauracje. Wszystko było ok. No może z wyjątkiem plaży, ogólnodostępnej i niezbyt czystej, zwerzęta domowe tam się kąpały - kózki: taki lokalny koloryt.
      Hotel miał odgrodzony kawałek plaży z leżakami i parasolami niedostępny dla miejscowych, i basen był oczywiście ( nad nim latały sępy;). Ogólnie było cudnie. Koniecznie zaopatrz się w mugę( malutkich komarków wieczorami mnóstwo, ale mugi się bały) My braliśmy też malarone. Życzę wspaniałych wrażeń.
    • mrsnice Re: Hotele w Gambii 21.08.16, 20:39
      ja mieszkałam w Kololi w Palma Rima. Hotel ma najwiekszy basen w Gambii. Wybrałam bungalow położony wśród palm i egzotycznej roslinnosci, rano czekały pod drzwiami małpki żeby im dać orzeszki. Wzięliśmy tylko śniadanie a na inne posiłki chodziliśmy do gambijskich lokali, omijając szerokim łukiem lokale angielskie, holenderskie etc, których w Gambii pełno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka